Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Stöd till skolor i Liberia

Detta projekt syftade till att renovera, uppgradera och sanera 11 skolor i Liberia så att över 3200 elever kunde fortsätta sin utbildning i efterdyningarna av ebolautbrottet 2014.

Liberia och flera andra västafrikanska länder drabbades under 2014 av en Ebolaepidemi som i slutändan tog över 11 000 människors liv. Som ett steg i att försöka hindra spridningen av sjukdomen stängde myndigheterna i Liberia landets skolor i över ett halvår. När det var dags att öppna skolorna ställdes en rad riktlinjer upp för att värna om eleverna och personalens hälsa såsom mindre klasser för att minska på den fysiska kontakten mellan eleverna. Detta projekt syftade till att renovera, uppgradera och sanera 11 skolor i Liberia så att över 3200 elever kunde fortsätta sin utbildning.

Detta innebar att man renoverade och sanerade skolorna, installerade handtvättningsstationer och betalade för lärarnas löner för att kunna spara in pengar till en nödfond som skolan kunde använda i framtida katastrofer. Man utbildade även lärarna i hur man kan förhindra spridningen av Ebola samt första hjälpen och och andra hälsofråg0r.

Projektet var mycket lyckat och Frälsningsarméns skolor var några av de första som kunde öppnas i Liberia vilket var bra både för eleverna och lärarna med familjer som kunde återgå till sina arbeten och försörja sina familjer. 

 Projektnamn: ”Post Ebola School Re-opening and Sustenance Support”

  • Plats: Liberia
  • Längd: 6 månader
  • Storlek: 11 skolor och 6900 personer varav 3200 barn, 50 000 USD
  • Finansiering: Egeninsamlade medel 

 

Publicerat: 2016-05-02Skriv ut