Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Så arbetar vi

Vårt världsvida nätverk

Frälsningsarmén finns och verkar i 127 länder och har därför ett enormt nätverk som utgör vår styrka i arbetet med att bekämpa orättvisor och fattigdom. Vi behöver inte leta efter samarbetspartners på okända platser eftersom vi redan finns på plats.

"Vi finns redan på plats"

Projektidéerna föds på plats

Alla projekten har fötts som idéer hos människor på dessa platser som lever mitt i de situationer som kräver förändring, och som ser all den inneboende potential som behöver ges utrymme och resurser för att individer och samhällen ska kunna blomstra.

Så går det till

När en idé föds så hjälper Frälsningsarmén lokalt till med att etablera en nationell kontakt som kan stötta i planeringen av projektet. När ett projektförslag finns färdigt kopplas det samman med ett annat land, så som Sverige, som kan bidra med resurser och stöd i genomförandet av insatsen.

Rättighetsbaserat arbete 

"angripa grundorsakerna till fattigdom"

Med utgångspunkt i vår tro att varje människa är skapad till Guds avbild arbetar vi för uppfyllelsen av mänskliga rättigheter. Ett rättighetsbaserat arbete strävar efter långsiktiga och bestående samhällsförändringar genom att angripa grundorsakerna till fattigdom, utsatthet och att mänskliga rättigheter inte uppfylls. Utsatta människor har både rätt och förmåga att delta i och forma sin egen utveckling – de är rättighetsinnehavare. Rättighetsinnehavarna ska genom våra projekt stärkas till att själva kunna förändra sin situation och ta makten över sina egna liv.

Rättighetsperspektivet innebär att staten ses som ytterst ansvarig för att respektera, skydda och uppfylla de mänskliga rättigheterna. En viktig del i ett rättighetsbaserat arbete är därför att påverka och utkräva ansvar av stat och myndigheter. Samtidigt ser vi också vår egen moraliska skyldighet att verka för att mänskliga rättigheter respekteras. 

Skriv ut