Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Om våra fadderprojekt

Förändringar kring Frälsningsarméns fadderprogram

Frälsningsarméns fadderprogram genomgår just nu en förändring. Efter att i många år ha stöttat enbart barnen på våra dagcenter och barnhem vill vi nu nå djupare genom att stötta deras omgivning också. Familjens välmående, föräldrarnas försörjningsmöjligheter och närområdets levnadsvillkor är alltihop sådant som påverkar ett barns livsförhållanden och framtid.

För att ge varje barn en så god start i livet som möjligt och hela familjen en väg ut ur fattigdom kommer ditt bidrag från och med nu att gå till ett större område, vi kallar det för Community Projects.

Trots förändringen kommer berättelserna och hälsningarna även fortsättningsvis att handla om barnen så att du som fadder får information om hur deras vardag ser ut och hur din gåva används. 

Vi fortsätter även vårt arbete för barn på olika
dagcenter främst i Ecuador, Bolivia och
Lettland, men i mindre skala. Du som berörs av
omläggningen i Frälsningsarméns fadderprogram
kommer att få information i god tid om och när
förändringen sker på just ditt fadderprojekt. 

Avdragsgilla gåvor

Den 25 november i fjol fattade riksdagen beslut om budgetramarna för 2016. Där ingick ett beslut som innebär att skattereduktion för gåvor slopas. Under året har vi på Frälsningsarmén genom FRII (branschorganisation för medlems- och insamlingsorganisationer) arbetat hårt för att försöka stoppa beslutet, men tyvärr nådde vi inte ända fram. Beslutet trädde i kraft 1 januari 2016. Trots det hoppas vi att du fortfarande vill vara med och stötta vårt arbete för samhällets utsatta. För oavsett vilka lagar och regler som gäller är det fortfarande många människor där ute som behöver hjälp.

Läs mer om skattereduktionen på Frälsningsarméns och Skatteverkets hemsidor. Eller ring oss på 08-562 282 27 så berättar vi mer.

Publicerat: 2016-05-27Skriv ut