Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Hjälp till Malawis folk

Vi bedriver hjälp till självhjälp, så att bönderna, efter att ha deltagit i våra projekt, kan fortsätta att odla och skörda sin jord på ett framgångsrikt sätt. Med de metoder vi lär ut kan en familj på sex personer säkra sitt matförråd för ett helt år till endast en kostnad av 400 kronor.

En majoritet av de som brukar jorden i Malawi är kvinnor. Här får en grupp kvinnor i Malawi utbildning i hur man kan förbättra jordbruket.

För mycket eller för lite regn skapar akut hungersnöd

Malawi är ett av världens minst utvecklade länder. 85 procent av befolkningen bor på landsbygden och 90 procent är småbönder som är beroende av sitt jordbruk för att få mat på bordet.

Men landet är regelbundet utsatt för växelvis översvämningar respektive torka som tar död på grödorna. Läget är nu katastrofalt då miljontals invånare lider av hungersnöd.

Frälsningsarmén finns på plats för att hjälpa dessa bönder och våra insatser har gett stor effekt. I de områden i Malawi som har ingått i projekten har bönderna ökat sin skörd med 5-10 gånger. Därför är det viktigt att vi kan fortsätta dessa utvecklingsprojekt.

Vi bedriver hjälp till självhjälp

Lösningen är inte avancerad teknisk utrustning utan ett långsiktigt arbete. Vi bedriver hjälp till självhjälp, så att bönderna, efter att ha deltagit i våra projekt, kan fortsätta att odla och skörda sin jord på ett framgångsrikt sätt till en låg kostnad. Vi utbildar och tränar dem i hållbara jordbruksmetoder som också ökar produktionen. 

Det här vill vi lära och hjälpa Malawis jordbrukare med:

  • Att organisera sig och börja samarbeta, vilket gör att de lättare får hjälp av myndigheter, kan köpa in gödsel och grödor till lägre priser och sälja överskottet på marknader.
  • Träna dem i sparande och erbjuda dem mikrokrediter så att de kan investera i bättre jordbruksredskap.
  • Att odla olika typer av grödor för att minska risken för att en hel skörd inte tar sig.
  • Att använda utsäde som tål torka och att öka avståndet mellan plantorna.
  • Att införa en ny, billigare och bättre kombination av gödsel från olika djur.
  • Att plantera träd som binder jorden och täcka marken med löv och sly. Allt för att skydda jorden mot sol och erosion/nedbrytning.
  • Förbättra levnadsstandarden för exempelvis kycklingar, kor och getter.

"Nu räcker skörden till mat för hela året till familjen"

En kvinna har berättat att hon nu för första gången får skördar som räcker till mat för ett helt år och med de metoder vi lär ut kan en familj på sex personer säkra sitt matförråd så länge. Detta till endast en kostnad av 400 kronor.

Hjälp oss att fortsätta den goda kampen för att Malawis invånare ska kunna äta sig mätta varje dag!

Din hjälp behövs - Ge en gåva 

Skriv ut