Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Samarbetar för en ljusare framtid

Gisele är 36 år gammal och driver en butik i Muhanga som har öppet mellan kl 6-21 varje dag.

– Mina drömmar för framtiden är att mina barn ska få gå i skolan, lära sig och leva ett gott liv. Jag vill ha förmågan att kunna stödja min familj och mitt närområde.

Hon är ledare för gruppen "Tuzamurande D" vilket är kinyarwanda och betyder "Att ta ett steg". Hon och hennes vänner kände att de ville samarbeta och stötta varandra och startade då gruppen år 2008. Gisele ser nu ljust på framtiden.

- Att dela idéer är bättre än att ha dem för sig själv, säger Gisele, och berättar om hur de planerar att starta en gemensam verksamhet och anställa någon som tar hand om den.

Gruppen sparar också en summa pengar varje månad i en gemensam pott som gruppens medlemmar sedan kan låna ur. Som ledare för gruppen har hon ett extra ansvar för att ta hand om övriga medlemmar och följa upp hur det går för dem i deras affärsverksamheter.

Nu deltar 14 grupper från Muhanga och Kiyanzi som alla började som självstartade gemensamma spargrupper i ett av Frälsningsarméns mikrokreditprojekt. Gruppen får där möjlighet att ta mikrolån till sina affärsidéer. Frälsningsarmén besöker även alla grupper flera gånger per månad för att följa upp utvecklingen och vidareutbilda kvinnorna för ett framgångsrikt företagande.

Projektnamn: Financial Capacity Building

  • Plats: Kayenzi och Muhanga, Rwanda
  • Längd: 2 år
  • Storlek: 450 personer, 30 000 USD
  • Finansiering: Egeninsamlade medel 

Vill du stödja vårt arbete?

Ge en gåva till Pg 90 04 80-5 och märk betalningen "Projektfonden"

Publicerat: 2016-01-22Skriv ut