Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Arbete mot trafficking i Sydafrika

Frälsningsarmén i Sydafrika arbetar på bred front mot människohandel

Sydafrika är både ursprungsland och destinationsland för trafficking. Trots den lagstiftning som kom till stånd 2013 är vägen fortfarande lång tills den omsatts i praktiken. Tillsammans med lokala och nationella samarbetspartners och en mängd volontärer bedrivs arbetet på bred front.

Undervisning, kampanjer och juridiskt stöd 

I skolor finns man med åldersanpassad undervisning, vid flygplatser når man resande ungdomar med livsviktig information, på stan genomför man manifestationer och kampanjer, på hjälptelefon finns man tillgängliga dygnet runt för att rycka in i nödsituationer och i kontakten med myndigheter sätter man press för ökat ansvarstagande och implementering av den nya lagen. Projektet rustar också Frälsningsarméns sociala center för att kunna ta emot människor som blivit utsatta för trafficking, kunna ge stöd - såväl psykiskt som i den juridiska processen, och kunna återförena familjer. 

Projektnamn: Anti Human Trafficking Programme 

  • Mål: Att förhindra att människor utsätts för trafficking och att de som utsätts ska få sina rättigheter uppfyllda och möjlighet till ett nytt liv 
  • Plats: Nationellt projekt (Sydafrika)
  • Längd: 3 år
  • Storlek: 9 000 människor, 1.2 miljoner kronor 
  • Finansiering: Svenska missionsrådet 

Vill du stödja vårt arbete?

Ge en gåva till Pg 90 04 80-5 och märk betalningen "Projektfonden"

Publicerat: 2015-11-03Skriv ut