Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies
hämta geoposition

Frälsningsarmén hjälper till vid tragedin i Las Vegas

Efter den tragiska masskjutningen i Las Vegas finns vi på plats vid de sjukhus där många av offren får vård. Här erbjuder vi mat, vatten och krissamtal.

Foto: Salvation Army, Las Vegas

Människor uppmanas att lämna blod eftersom behovet nu är stort och Frälsningsarmén har ställt ut en stor vit buss vid blodgivningscentralen United Blood Services nordväst om de centrala delarna av staden för att dela ut frukt till dem som väntar på att få ge blod i långa köer.

"Det är helt galet"

– Vi har fått en stor donation bananer, för det var det vi behövde mest. Det är ett effektivt sätt för människor att få i sig snabb energi, säger Juan Salinas, Frälsningsarméns koordinator på plats till TT's reporter David Hjorter.

TT: Vad säger du om det som har hänt?

– Det är helt galet. Men det viktigaste, som måste poängteras, är hur alla nu samlas och hjälps åt.

I en storstad som Las Vegas är det alltid liv och rörelse. Nu råder det förstämning och tydlig sorg – men invånarna har slutit upp för att hjälpa till efter vädjanden från sjukvården.
Hundratals frivilliga hjälps åt med att dela ut mat och vatten till de tusentals som väntar på att få lämna blod vid blodgivningscentralen. Köerna väntas fortsätta vara långa långt in på kvällen lokal tid.

– Jag tror att det här är utmärkande för samhället här i Las Vegas, gemenskapen och sättet som folk sluter upp på, säger Juan Salinas till TT's reporter.

Frälsningsarmén i USA

Frälsningsarmén har funnits i USA i över 130 år. Varje år får ungefär 25 miljoner amerikaner hjälp av Frälsningsarmén genom en rad sociala insatser för katastrofoffer, de som är hemlösa, handikappade, äldre och sjuka, samt fattiga barn och familjer.

I USA's västra territorium som inkluderar Kalifornien har Frälsningsarmén 262 kårer/församlingar och 134 sociala verksamheter.

Källa: http://www.sydostran.se/nyheter/vapengomma-i-vegas-skyttens-bostad/

Publicerat: 2017-10-03Skriv ut