Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Kårledare nominerad till söderhjälte

Turid Bååth, kårledare för Frälsningsarméns kår/församling 393 på Södermalm i Stockholm, är nominerad till Min lokala Söderhjälte som utses av tidningen Mitt i Stockholm. Kårens sociala arbete riktar sig främst till ensamstående mammor. "Att bli nominerad är en ära och känns fint, det visar att vi möter ett behov", säger Turid.

Skärmdump från artikeln om Nomineringen till Söderhjälte på www.mitti.se

Tidningen Mitt i Stockholm utser Min lokala Söderhjälte nu i maj. Det kan vara någon som på ett eller annat sätt gör eller har gjort en särskild insats, liten eller stor, för någon eller några i området. Invånarna kan lämna tips och en av de som finns bland de hittills nominerade är Turid Bååth som är ledare för Frälsningsarméns kår 393 på Södermalm.

– Det är överraskande men jättetrevligt och jag är stolt men ödmjuk, säger hon.

Särskilt ensamstående mammor får hjälp, stöd och gemenskap

Kåren har en stark social profil då särskilt ensamstående mammor får hjälp, stöd och gemenskap. På onsdagar och torsdagar är caféet öppet och det finns möjlighet till samtal, träningspass, massage med mera.

– Att någon som kommer till oss har tagit sig tid att nominera mig känns fint och en ära för det visar ju på att vi möter ett behov, säger Turid Bååth.

– Vi är ju också en församling så vi är en gemenskap som erbjuder något mer, en helhet, fortsätter hon.

"Vi vill ju gärna nå ut till fler här på söder"

Hon har märkt ett litet uppsving när det gäller följare av kårens sociala medier och antal deltagare i aktiviteter som baybysång, vilket möjligen kan ha att göra med den uppmärksamhet som uppstått i och med nomineringen.

– Det är jättefint och vi vill ju gärna nå ut till fler här på söder, säger Turid Bååth.

Bland övriga som hittills nominerats finns nattvandrare, de som stöttar utsatta barn, unga och familjer och män som jobbar för att förebygga och stävja våld mot kvinnor. Sista dagen för att nominera någon till priset är 15 maj. En jury utser vinnaren som får ett årskort på Skansen för hela familjen, ett presentkort på 2000 kronor hos Mio och konsultation med en inredare från butiken.

Text: Teresia Jansson

Publicerat: 2018-05-14Skriv ut