Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Hela världen ber för barn och ungdomar

Söndagen den 28 mars är det Frälsningsarméns internationella böndag för barn och ungdomar. Runt om i världen ber människor tillsammans under temat ”Seen and Heard”, på svenska ”att bli sedd och lyssnad på”.

Foto: unsplash.com

Riktat fokus på barn och ungdomar

Den här dagen vill Frälsningsarmén i hela världen rikta fokus mot barn och ungdomar, som vi vuxna kan lära oss mycket av. Barn och ungdomar har unika färdigheter som Frälsningsarmén och hela världen behöver.

”Barn är viktiga för Gud och därför viktiga för oss”

Det finns en gammaldags syn på barn som säger att barn och ungdomar ska ”ses men inte höras”. Kaptenerna Marc och Mariska Potters (ungdoms- och barnofficerare, Frälsningsarméns internationella huvudkontor) påpekar att Bibeln visar oss många historier om barn som spelar en viktig roll i Guds berättelse. Jesus sade: "Låt de små barnen komma till mig och hindra dem inte, ty himmelriket tillhör sådana som dessa." Markusevangeliet 10:13-16. Barn är viktiga för Gud och därför viktiga för oss.

Material till böndagen
Frälsningsarméns internationella högkvarter har tagit fram material att använda vid böndagen som går att hitta här https://www.salvationarmy.org/ihq/seen-and-heard. Materialet finns inte på svenska men på engelska och många andra språk.

Text: Emilia Beijer

 

Publicerat: 2021-03-25Skriv ut