Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Frälsningsarmén tog emot 438 081 kr från Humanfondens sparare

Idag fick Frälsningsarmén ta emot 438 081 kr som spararna i Swedbank Robur Humanfond bidragit med. 2 % av sparandet går till den ideella organisation som spararen väljer. Pengarna delas ut på alla hjärtans dag varje år.

Vad pengarna kommer att användas till

Pengarna kommer att gå till Frälsningsarméns barn- och ungdomsverksamhet. Vi använder pengarna för att skapa förutsättningar för en meningsfull fritid för barn i en trygg, säker och drogfri miljö och barnen erbjuds under året bra, roliga och spännande läger- och helgaktiviteter.

Sommarläger

I år kommer vi ha flera stora läger under sommaren. Ett scoutläger arrangeras med temat "Superhjälte" som blir en resa genom superhjältarnas fantastiska värld och jakten på det stora äventyret.

Hopp är temat för barnlägret som också erbjuder ledarträning för ungdomar i ett så kallat ledarspår. Nytt är också att de barn som vill erbjuds ett musikspår med brass för erfarna och nybörjare.

Våra ungdomar åker på Frälsningsarméns europeiska ungdomskonferens i Holland i augusti. Det är ett evenemang för ungdomar av ungdomar; de har varit en del av att planera denna händelse från början och kommer att delta på många sätt under den.

Konfirmationsskola

Varje år erbjuds ungdomar att vara med på konfirmationsskola under några sommarveckor, med en för- och efterträff på våren och hösten. De får göra denna fina upplevelse i livet, där existentiella frågor, livs- och trosfrågor utgör en viktig del i programmet tillsammans med gemenskap, lek och andra teman.

Utbildningar och etisk vägledning

Vi satsar också pengar på ledarutbildning och fortbildning genom flera ekumeniska ledarkonferenser på nationell nivå där Frälsningsarmén är med som arrangörer. En ledarkurs som vänder sig enbart till ledare i vårt samfund hålls i höst för att de ledare vi har i våra verksamheter ska kunna bidra till att barn och ungdomar utvecklas på bästa sätt efter sin förmåga.

Frälsningsarmén är stolta för den etiska vägledningen för vårt arbete bland barn och unga som heter "I Trygga Händer". Vi utbildar våra egna ledare och andra samfund och organisationer som använder denna vägledning i sin ungdomsverksamhet. Frälsningsarméns policy är att övergrepp mot barn och unga är fullständigt oacceptabelt.

Ett stort tack

Utdelningen från Swedbank Robur Humanfond betyder väldigt mycket för Frälsningsarmén i arbetet med att skapa bra förutsättningar för barn och ungdomar att utvecklas positivt i dagens samhälle. Frälsningsarmén verkar för att barn och ungdomar ska må bra, utvecklas till trygga individer och möta en trygg omgivning med vuxna som finns till för dem.

Ett stort tack till dig som sparar i Swedbank Robur Humanfond. Ditt sparande bidrar till att Frälsningsarmen kan fortsätta sitt omfattande sociala arbete.

Text: Emilia Beijer och Elisabeth Hjerpe

Publicerat: 2020-02-14Skriv ut