Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Familjecenter bjuder in till vinterfester

Frälsningsarméns familjecenter i Majorna/Bergsjön i Göteborg finns till för familjer. I december och januari bjuds det in till julbord, julfest och vinterfest för dessa. På så vis kan den som är ensam eller själv inte har råd eller möjlighet att anordna firande ändå få en liten guldkant på tillvaron.

Julaftonsfirande med julbord. Foto: Jonas Nimmersjö

Till Frälsningsarméns familjecenter i områdena Majorna och Bergsjön kommer en hel del familjer.

- Ett stort behov hos dem som kommer till oss är att få prata i lugn och ro. Det kan vara om allt, från barnuppfostran till ekonomi, säger Bodil Ålöw, verksamhetsansvarig.

Julstämning för alla

Varannan vecka ordnas det familjeeftermiddag för ensamstående föräldrar med barn. Dit kommer familjer från hela Göteborg. Den 4 december blir det julbord. Omkring 50 personer beräknas komma. Det blir julmat, julspel och lekar och tomten kommer på besök. Både barn och vuxna får julklappar. Tidigare år har det bland annat varit kuddar från Sally Ann, som numera bytt namn till Others, och som skapar arbetstillfällen för utsatta i tredje världen. Andra exempel är böcker och leksaker och en del julklappar har skänkts till detta tillfälle. Den 8 januari bjuder man in till en julfest men då det hela äger rum i en mindre lokal kan man ta emot omkring 25 gäster.

De flesta som kommer till familjecentret i Bergsjön har utländsk bakgrund. Många är ifrån Syrien, Iran, Irak, Kosovo, Albanien och Somalia. För dem anordnas en vinterfest 16 januari för omkring 50 deltagare.

- Alla vi möter firar ju inte jul som vi gör så därför kallar vi det för vinterfest istället, säger Bodil Ålöw.

Willys sponsrar julmaten

Dessa fester har blivit en tradition sedan några år tillbaka och Willys är med och sponsrar julbordet den 4 december.

- Vi får lämna in en lista med vad vi vill ha och komma och hämta det sen, det är fantastiskt, säger Bodil Ålöw och ger en eloge till butiksägaren i Sisjön.

- Och responsen från dem som kommer på festerna är toppen. Detta är mycket, mycket uppskattat, fortsätter hon.

Inför julen är de två familjecentren även engagerade i den julutdelning som äger rum på Hisingskåren. Det är också ett tillfälle för Bodil Ålöw och hennes kollegor att knyta nya kontakter och välkomna människor till deras verksamhet.

Text: Teresia Jansson

Publicerat: 2018-11-19Skriv ut