Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Fjärilar och andra sommarminnen

I torsdags anordnade Söderkåren i Stockholm en utflykt till Fjärilshuset i Hagaparken. Omkring 20 personer, barn/föräldrar, följde med. Under sommaren anordnar kåren flera olika tillfällen som dessa som även de med snävare budget kan följa med på.

Fjäril på fjärilshuset. Foto: Jonas Nimmersjö

Till Fjärilshuset följde omkring 20 barn/vuxna med Söderkåren i torsdags. Alla barn/familjer som finns med i gemenskapen var inbjudna. Deras livssituation ser väldigt olika ut och en del av dem har sökt sig till kåren för att de behövt hjälp och stöd av olika slag. Söderkåren stod för inträdet och detta tack vare bidrag från en privatperson, en fond och en vårkonsert med kårens tre körer då man samlade in pengar till det sociala arbetet.

"Det är värdefullt att få vara med när familjerna får chansen att skapa nya minnen tillsammans"

- Det känns fantastiskt att ha de här möjligheterna och det är värdefullt att få vara med när dessa familjer få chansen att skapa nya, glada och roliga minnen tillsammans, säger Marie Möller, omsorgskonsulent på Söderkåren.

En lättnad för familjerna att komma iväg på utflykter

Hon understryker betydelsen av att de större barnen kan berätta om utflykter som denna när de kommer tillbaka till skolan efter sommarlovet. För föräldrarna, om de inte har det så förspänt, är det en lättnad att komma iväg på utflykter då många har dåligt samvete för att de inte kan erbjuda resor exempelvis som semesteralternativ. För de mindre barnen i sin tur är det bara roligt att göra spännande saker, menar hon.

- De var jätteglada! Det var så mysigt och fjärilshuset är bra på det viset att det är roligt och fascinerande för olika åldrar. Några gillade fiskarna, andra fjärilarna. Vissa tyckte att hajarna var klart bäst och de yngsta att klättra, säger Marie Möller.

Fler aktiviteter på gång i sommar

Söderkåren har tidigare i sommar haft en stor picknick, varit på hoppstället Bounce, Naturhistoriska Riksmuseet, Tekniska museet och Skansen i Stockholm. I augusti blir det en tur till Gröna Lund.

Text: Teresia Jansson

Publicerat: 2019-07-09Skriv ut