Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Viktigt att veta

Vad händer när vi finner personen?

När man söker genom oss är det alltid någon från Frälsningsarmén som tar den första kontakten med den eftersökte. Vi berättar alltid vem det är som söker honom/henne. Sedan är det upp till den eftersökte att bestämma om han/hon vill ha kontakt. Vill den eftersökte inte det, kan vi inte lämna ut några uppgifter.

Hur ofta lyckas vi?

I Sverige lyckas vi hitta ungefär 90 % av dem vi söker. För ärenden som vi sänder utomlands ligger motsvarande siffra på ungefär 75-80 %. Tillsammans med våra kollegor världen över registreras ungefär 7000 nya ärenden varje år.

Hur lång tid tar det?

Vi kan aldrig säga i förväg hur lång tid en eftersökning tar. I de flesta fall handlar det om en till två månader i Sverige, tre till fyra månader i Norden och sex till tolv månader i Europa och övriga världen. Men vi har flera fall som tagit betydligt längre tid. Vi har ingen tidsbegränsning, utan söker så länge det finns oprövade vägar kvar.

Generella antagningsvillkor

  • Både du som söker och den vi ska söka måste vara minst 18 år.
  • Om du söker en biologisk förälder måste du kunna styrka släktskapet med ett officiellt dokument. Det kan t.ex. vara din födelseattest, personbevis, beslut om bidragsplikt eller faderskap.
  • Om du är adopterad och söker dina biologiska föräldrar behöver vi ha kopior på dina adoptionshandlingar.
  • Vi kan inte hjälpa till med genealogiska ärenden (släktforskning), där man enbart söker information om avlidna släktingar.
Skriv ut