Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Så här går det till

Den första kontakten med oss sker vanligtvis via telefon, e-post eller genom att fylla i en intresseanmälan här på hemsidan.

Kontakta oss

Tel: 08-562 282 75
E-post: eftersokning@fralsningsarmen.se

Formulär för intresseanmälan

Om vi då ser att vi kan hjälpa dig, skickar vi en blankett som du fyller i och skriver under.

Ibland behöver man även komplettera sin ansökan med t.ex. ett personbevis, adoptionshandlingar etc.

När vi fått din ansökan

När vi fått din ifyllda blankett går vi igenom de uppgifter du har för att se att nödvändig information finns för att kunna starta en eftersökning.

Vi hör sedan av oss till dig med ett besked. Har vi sagt ja till din ansökan får du mer information om hur sökandet går till. Då skickar vi också med ett inbetalningskort för registreringsavgiften. När inbetalningen sedan är gjord startar vi själva sökandet.

I Sverige

Om personen ska sökas i Sverige är det Eftersökningsbyrån i Sverige som utför själva eftersökningen. Du får då regelbundna rapporter ifrån oss allt eftersom vi får fram information.

Utomlands

Om personen ska sökas utomlands skickas alla uppgifter till Frälsningsarmén i det aktuella landet. Det är sedan våra kontaktpersoner där som utför eftersökningen. De skickar i sin tur rapporter till oss, och vi tar då kontakt med dig.

Olika förutsättningar

Möjligheterna och resurserna för att utföra eftersökningar kan se olika ut i världen. I en del länder har Frälsningsarmén inte möjlighet att ha personal anställd bara för eftersökningsärenden, och då kan det innebära vissa begränsningar. Även landets lagar och kultur kan ge olika förutsättningar för vad vi kan hjälpa till med.

Skriv ut