Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Söka hjälp

Till våra kårer och verksamheter kommer människor i nöd. Vi kan hjälpa till med pengar till mat och kläder, själavårdssamtal, gemenskap, hembesök eller annan praktisk hjälp. Kanske är du arbetslös och behöver hjälp att komma tillbaka till arbetsmarknaden, är hemlös eller har en missbruksproblematik.

Till våra kårer och verksamheter kommer människor i nöd. Frälsningsarmén vill först och främst ge ett kurativt stöd i form av samtal och rådgivning. Det kan leda till att en människas situation förbättras, inte bara för stunden, utan även på lång sikt.

Pengar till mat och kläder

Enstaka akuta stödinsatser kan också ges till människor som saknar pengar till mat och kläder. Det kan ske i form av matkassar, presentkort eller rekvisitioner till Myrorna.

Samtal och annan praktisk hjälp

Andra former av stöd som Frälsningsarmén kan erbjuda är själavårdssamtal, hembesök, ledsagning, praktisk hjälp, telefonkontakt, gemenskapsaktiviteter, språkcaféer och föräldrastöd.

Arbetslös, utförsäkrad

På några orter driver vi dessutom projekt som hjälper arbetslösa och utförsäkrade att komma tillbaka till arbetsmarknaden.

Hemlöshet och missbruk

För den som är hemlös eller lever med missbruksproblematik erbjuder Frälsningsarmén, förutom nattlogi på ett akutboende, stöd till den som är i nöd och ger personen kärlek och praktisk hjälp framåt.

Kontakta kåren eller verksamheten på din ort för att se vilka resurser och hjälp som finns att få just där. Om Frälsningsarmén inte finns på din ort hänvisar vi till andra kyrkor och samfund på orten.

 Här finns vi

Skriv ut