Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

2017 lyfte vi mångas liv - varmt tack för ditt stöd!

Fattigdom kan drabba alla. Varje dag möter Frälsningsarmén människor som saknar det nödvändiga. Vi gör skillnad med matkassar, kläder, utbildning inom privatekonomi och myndighetskontakter. Hjälp oss fortsätta vårt arbete mot hemlöshet och fattigdom i alla dess former!

Samtal med hjälpsökande. Foto: Kerstin Tillenius

Frälsningsarmén gjorde märkbar skillnad i människors liv under året som gick. De här siffrorna visar hur viktigt vårt arbete är:

Under 2017 användes

• 131 606 vårddygn på våra akutboenden och stödboenden av utsatta män, kvinnor och barn som behövde trygghet och skydd.
• 221 779 mål mat eller fika serverades i våra verksamheter.
• 41 392 personer fick ekonomisk hjälp i form av matkassar, kläder och presentkort på mat.

Våra sommarkollon 2017 gav barnen sol i hjärtat

Våra sommarkollon gör stor nytta. Under 2017 ordnade vi utflykter, äventyr, sportaktiviteter, simning och musik. För många familjer gör missbruk, ekonomisk utsatthet, brist på tid och ork att sommaren präglas av oro och ensamhet eller umgänge i farliga sammanhang. Men Frälsningsarmén kunde tack vare stöd och bidrag från givarna ändå ge många barn en rik och äventyrlig sommar, oavsett hur familjens ekonomiska situation såg ut.

Barn, unga och familjer 2018

Boenden för ensamkommande, kollo- och fritidsverksamheter, läxläsning. Allt är exempel på vad vi vill göra under 2018. Barnens lika värde och rättigheter står i Frälsningsarméns fokus under året. Vi behöver ditt stöd för att kunna skapa trygghet och förebyggande verksamhet kring barn som på olika sätt farit illa.

Ett hem för alla 2018

Frälsningsarmén vill under 2018 finnas till hands för alla grupper av hemlösa i Sverige. Vi vill vara tillgängliga med våra verksamheter och boenden för att hjälpa och ge stöd åt personer utan ett eget hem. Och vi tänker fortsätta arbeta förebyggande. Det gör vi genom t ex utbildning i privatekonomi för de utsatta som riskerar hemlöshet.

Vi kämpade emot handel med människor

Frälsningsarmén har under 2017 fortsatt arbeta för att bekämpa den omfattande människohandel som omfattar både prostitution och exploatering av arbetskraft och som sker världen över men också i vårt eget land. I Göteborg driver vi arbetet Jesaja där vi bland annat hjälper kvinnor i prostitution av alla nationaliteter, i och kring Rosenlund, Nordstan och Brunnsparken.

Stoppa realisationen på människor 2018

Frälsningsarmén arbetar långsiktigt och ihärdigt vidare för att bekämpa människohandeln. Vi förebygger genom att öka människors medvetenhet, utbilda och sprida kunskap. För att kunna upptäcka misstänkt människohandel samarbetar vi med bland annat hotell, polis och taxi. Vi erbjuder stöd och boende för utsatta och arbetar med rehabilitering. Allt för att kunna ge en trygg ny tillvaro, i hemlandet eller på en annan plats i Sverige.

En trygg miljö för människor på flykt

Vid Migrationsverkets ankomstboenden hjälper Frälsningsarmén asylsökande. Skogsbo är vårt skyddade boende för exploaterade kvinnor som utsatts för våld och fallit offer för människohandeln. På vårt stödboende Nylösegården tar vi emot de som hamnat i människohandel och är hemlösa eller har missbruksproblem. Här erbjuds en trygg miljö för rädda och hotade.

Vi satte guldkant på ålderns höst

Hos oss har ensamma och ibland psykiskt och fysiskt utsatta äldre fått möjligheten att umgås och träffas. Frälsningsarmén har delat ut matkassar, presentkort, kläder, haft fikaträffar, andakter, underhållning, bokcirklar, hantverksträffar och olika sportaktiviteter. På vårt sommarläger i Rättvik har de äldre haft chansen att komma ut i naturen och göra saker tillsammans.

Farväl till fattigdom 2018

För att kunna fortsätta kampen för varje utsatt människa under 2018 behöver vi din hjälp. Stå med oss och gör skillnad. Tack på förhand för ditt stöd!

Text: Carina Tyskbo

Hjälp oss sätta punkt för fattigdom 

Ge en gåva här 
eller Swisha PUNKT till 9004805

Skriv ut