Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Giving Tuesday Sweden - världen över samlas människor för att bidra

#GivingTuesday handlar om att göra väl tillsammans. Alla kan göra något för att hjälpa någon annan och göra världen lite bättre. På #GivingTuesday den 3 december 2019 samlas tusentals människor världen över för att tillsammans visa att alla har något att ge och uppmuntra andra att göra detsamma.

Finns i över 150 länder

#GivingTuesday startade i USA 2012 som en reaktion på Black Friday och Cyber Monday samt alla andra dagar som handlar om shopping och konsumtion. Idag finns insamlingen i över 150 länder och 2017 lanserades #GivingTuesday i Sverige. Giva Sverige är nationell samordnare (Global Partner) för #GivingTuesday i Sverige och en av 26 partners i världen. Konceptet går ut på att ge en gåva och uppmuntra andra att göra detsamma.

Frälsningsarmén deltar under #GivingTuesdaySweden

Under #GivingTuesdaySweden vill Frälsningsarmén uppmuntra alla att vara med och bidra för att ge fler utsatta personer i Sverige en god jul. Under julen upplever många en ökad utsatthet. Barn i fattiga familjer blir utan julklappar, för de hemlösa är kylan ett stort problem och för många äldre blir ensamheten extra kännbar. Varje gåva kan göra skillnad. Välkommen att vara med!

Text: Emilia Beijer

Swisha 100 kr för att hjälpa någon i jul

Ge fler en god jul - swisha "JUL" till 9004805 

Exempel på hur din gåva hjälper

  • 50 kr - Julfika och gemenskap för ensamma och äldre
  • 150 kr - En värmande julkapp - mössa och vantar
  • 250 kr - Julklapp till ett barn
  • 500 kr - Liten julmatskasse
  • 1000 kr - Stor julmatskasse
Publicerat: 2019-12-02Skriv ut