Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Giving Tuesday Sweden - människor världen över bidrar

#GivingTuesday handlar om att göra väl tillsammans. Alla kan göra något för att hjälpa någon annan och göra världen lite bättre. På #GivingTuesday den 1 december 2020 bidrar tusentals människor världen över och visar att alla har något att ge samt uppmuntra andra att göra detsamma.

Finns i över 150 länder

#GivingTuesday startade i USA 2012 som en reaktion på Black Friday och Cyber Monday samt alla andra dagar som handlar om shopping och konsumtion. Idag finns insamlingen i över 150 länder och 2017 lanserades #GivingTuesday i Sverige. Giva Sverige är nationell samordnare (Global Partner) för #GivingTuesday i Sverige och en av 26 partners i världen. Konceptet går ut på att ge en gåva och uppmuntra andra att göra detsamma.

Frälsningsarmén deltar under #GivingTuesdaySweden

Under #GivingTuesdaySweden vill Frälsningsarmén uppmuntra alla att vara med och bidra för att ge fler utsatta personer i Sverige en god jul. Under julen upplever många en ökad utsatthet. Barn som lever i ekonomisk utsatthet blir utan julklappar, för personer som lever i hemlöshet är kylan ett stort problem och för många äldre blir ensamheten och isoleringen extra kännbar, speciellt i år i och med Covid-19. Varje gåva kan göra skillnad. Välkommen att vara med!

Text: Emilia Beijer

Hjälp någon i jul

Swisha här

Exempel på hur din gåva kan hjälpa

  • 50 kr - Julfika och gemenskap för ensamma och äldre
  • 150 kr - En värmande julkapp - mössa och vantar
  • 250 kr - Julklapp till ett barn
  • 500 kr - Liten julmatskasse
  • 1000 kr - Stor julmatskasse

swishbild.jpg Swisha till 900 48 05

Publicerat: 2020-11-27Skriv ut