Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Starta Om

Frälsningsarmén vill lyfta upp frågor kring nätporr och uppmuntra till samtal och gemenskap. Detta genom att bidra med kunskapen om pornografins effekter, först och främst på konsumenten men också på samhället. Vi vill erbjuda praktiska verktyg till de som söker hjälp att sluta titta på nätporr och vi vill erbjuda en möjlighet att starta om.

Hitta stöd!
Du behöver inte kämpa ensam!

Även om porrberoende inte är en erkänd diagnos söker många hjälp via Starta Om för att de behöver stöd. Forskning visar trots allt att hjärnans reaktion och förändringar vid hög konsumtion av nätporr liknar dem hos en beroende individ. Så det är logiskt att man kan känna sig frustrerad. Just som vid ett beroende börjar det med något man gillar och övergår till något man har svårt att klara sig utan.

På Frälsningsarmén i Umeå är Frans Ljungblahd och Linnea Kampha kontaktpersoner för Starta Om. Att prata om nätporr och sex kan vara svårt, för många är det en privat sak. Men det är ok att prata om! Att börja verbalisera hur man mår och vilken situation man befinner sig i kan vara befriande. 

Frans Ljungblahd

Är du man och vill prata med någon så tar du kontakt med Frans här.

Är du kvinna och vill prata med någon så tar du kontakt med Linnea här.

Publicerat: 2019-08-21Skriv ut