Musikkonfa 23/24

För första gången någonsin erbjuder Frälsningsarmén i Tranås musikintresserade ungdomar i åk. 8 & 9 att lära sig spela instrument samtidigt som man går konfa. Läs mer här om Musikkonfa 23/24

Musik-konfa 23-24

Tyvärr inställt detta året p.g.a för få anmälningar.

Vi har 10 konfaplatser för musikintresserade elever i åk. 8 eller åk. 9 som vill utveckla sitt musicerande genom att bilda ett band/ensemble med följande instrument: Trumset, Elbas, Elgitarr, Akustisk gitarr, Synth, Piano och Sång i mikrofon.
Vi kommer att träffas cirka 10 tillfällen under höstterminen och ungefär lika många på vårterminen 2024. Du behöver inte ha några särskilda förkunskaper på något av instrumenten utan du får lära dig efter hand. Det kommer att ingå två obligatoriska uppspelningar varje termin. Övningarna och uppspelningarna kommer att ske på Frälsningsarmén i Tranås (Nygatan 20). Du får tillgång till samtliga instrument på Frälsningsarmén vid både övningar och uppspelningar men det kan vara en fördel att ha något hemma att öva på. Repertoaren kommer att bestå av moderna kristna lovsånger (”worship”) och vi kommer att bestämma låtarna tillsammans.

Upplägg

Vi träffas varannan torsdag kl. 16.30-18.00 från v. 37. Vi börjar med att spela tillsammans cirka 50 min. Därefter fikar vi och tittar på en film (cirka 20 min) som tar upp livets stora frågor och kristen tro. Sista 20 minuterna har vi samtalsfrågor och gruppdiskussion. Därefter väljer man om man vill gå hem eller hänga kvar en stund extra om man vill öva lite till eller bara prata med någon. Kl. 18.30 stänger vi ner.
Du kommer även att bli inbjuden till roliga vinterläger och sommarläger där du får träffa andra konfadeltagare från hela Sverige. Mer info om detta kommer framöver. Vi kommer att avsluta alltihopa med en stämningsfull konfirmations-högtid i början på juni 2024.

Frågor som vi kommer att ta upp är: Vad är meningen med livet? Vad händer i framtiden? Är det slumpen som styr eller finns det mer i livet än det vi ser? Rättvisa och relationer. Hur är det att leva som kristen år 2023?

Syfte

Syftet med Frälsningsarméns konfirmation är inte att bekräfta barndop eller liknande utan en möjlighet för dig som ung att ta tid för att lära dig vad kristen tro är och ta ställning till om man vill tro eller inte. Vi tvingar aldrig någon att tro utan försöker skapa en miljö där vi respekterar varandra och ger utrymme för egna tankar och funderingar. Inga frågor eller funderingar är konstiga eller för dumma att ställa. -Vi vill utrusta dig för livet på ett roligt och givande sätt!

För vem?

Alla elever i åk.8 och åk.9 i Tranås Kommun med musikintresse är välkomna att vara med oavsett om du är uppvuxen i en kyrka eller aldrig satt din fot där. Frälsningsarméns konfirmation är avgiftsfri men kostnader kan tillkomma för de olika lägren.

Ledare/musiklärare

Rickard Carlsson är, förutom kårledare, utbildad musiklärare med 20 års erfarenhet, specialiserad på pop/rock. Huvudinstrument: Elgitarr, Elbas & Klaviatur


Carolina Thorberg, erfaren och uppskattad musiklärare, skicklig musiker och sångerska. Huvudinstrument: Sång och piano

Anmälan

Antalet platser är begränsat (10st) så vänta inte med din intresseanmälan.
Vid frågor/anmälan kontakta Rickard Carlsson på mobil 0739-206450 eller
Epost: rickard.carlsson@fralsningsarmen.se

Valter vid trumsetet
Valter vid trumsetet
Carolina Thorberg - Musiklärare Musiker Sångerska
Carolina Thorberg - Musiklärare Musiker Sångerska
Rickard med gitarren
Rickard Carlsson - kårledare, musiker, fd musiklärare
Worship
Valter vid trumsetet
Valter vid trumsetet
Carolina Thorberg - Musiklärare Musiker Sångerska
Carolina Thorberg - Musiklärare Musiker Sångerska

Vi träffas: Varannan Torsdag 16.30-18.00 på scenen i Frälsningsarmén Tranås, Nygatan 20

Veckonummer  

37 Övn 1

39 Övn 2

41 Övn 3

Uppspelning 1 Sön vecka 42 (231022) kl. 10.00 + Övning innan (Lovsångsgudstjänst)

43 Övn 4

45 Övn 5

47 Övn 6

48 Övn 7 (OBS!)

49 Övn 8

Uppspelning 2 Sön vecka 49 (231210) kl 16.00

+ Övning innan (Luciacafé)