logotype

Låt din hjärtefråga leva vidare

Brukar du skänka en slant för att stötta den som är i behov av hjälp? Frälsningsarmén värnar om människor som har svårt att få ekonomin att gå ihop, som kämpar med missbruk, hemlöshet, sjukdom och ensamhet. Genom en testamentesgåva kan arbetet med din hjärtefråga leva vidare.

En hungrig och frusen man med trasiga skor kryper ihop inför natten på en parkbänk. En pensionär, vars bankkonto gapar tomt sitter hemma isolerad. Den ensamstående mamman tvingas välja mellan att sätta mat på bordet eller betala en räkning och undrar hur hon ska kunna ge sina barn de välbehövliga kläderna för nya säsongen.

En tonårsflickas underarmar är fyllda av ärr efter skärsår. Byggarbetaren från en annan världsdel har lockats till Sverige för att jobba, men både arbetstiderna, lönen och boendeförhållandena är slavlika.

Det är i dessa situationer Frälsningsarmén kliver in och sträcker ut en hjälpande hand. Mannen i hemlöshet får komma in i värmen, äta ett mål mat, ta en dusch och klä på sig rena kläder. Hos pensionären ringer det på dörren och hon får en pratstund över en kopp kaffe och kanske sällskap ut på en promenad. Mamman får hjälp med räkningen och att göra en budget, Hon tar emot en matkasse och kläder från Myrorna till barnen som också hittar gemenskap och stimulans via kårernas fritidsaktiviteter, läger och kollon.

Den unga flickan upptäcker en tjejgrupp där hon får verktyg för att stärka sin självkänsla. Byggarbetaren kommer i kontakt med Safe Havens, Frälsningsarméns arbete mot människohandel, som erbjuder skydd, stöd och möjlighet att göra en polisanmälan kring sin situation.

Vår drivkraft baseras på vår kristna tro

Frälsningsarmén finns på ett 90-tal platser i Sverige och är en kyrka som bjuder in till en välkomnande gemenskap. Vi vill finnas till för människor och möta deras behov och har en drivkraft som baseras på vår kristna tro.

Det internationella arbetet finns i över 130 länder och vi jobbar med fattigdomsbekämpning i världen, med ett särskilt fokus på Malawi och Kenya där ett hållbart jordbruk och säker tillgång till rent vatten ger både familjer och hela samhällen möjlighet att tillsammans skapa en långvarig förändring. Vi gör även katastrofinsatser.

Du ger oss möjlighet att hjälpa fler

När du testamenterar till oss hjälper du till att skapa bättre förutsättningar för dessa utsatta grupper. I en tid där behoven är oändligt stora kan en ensam insats verka liten och obetydlig, men din gåva kan komma att betyda allt för någon annan. Din gåva och viktiga insats är av stor betydelse för att vi ska kunna fortsätta vårt arbete. Du ger oss möjlighet att hålla dörrarna öppna och hjälpa fler. Med medel som kommer från ditt testamente får människor ny kraft, medvetenhet om sina rättigheter och en ny tro på sig själva. Med ditt testamente lever din hjärtefråga och sista vilja vidare och du hjälper dina medmänniskor till ett bättre liv.