logotype
Hjälp en utsatt barnfamilj - ge din julgåva nu

Kan du hjälpa en medmänniska i hemlöshet?

Välj engångsbelopp

Du vet väl om att du kan få skatteavdrag om din gåva är 200 kr eller högre? Du behöver isåfall uppge ditt personnummer på tacksidan.

Välj betalsätt

Plusgiro 90 04 80-5 | Bankgiro 900-4805 | Swish 9004805

En andningspaus kan betyda så mycket.

En renbäddad säng för natten. Ett mål mat och en kopp nybryggt kaffe. En varm dusch och lite rena kläder. Några vänliga ord och en medmänniska som lyssnar. En stunds gemenskap runt fikaborden. Och kanske till och med lite allsång.

Frälsningsarmén möter dagligen människor i akut hemlöshet. Vi lindrar nöden och möter grundläggande behov. Vi motiverar, stöttar och vägleder. Steg för steg hjälper vi människor bort från missbruk och hemlöshet – tillbaka till ett liv i värdighet.

Nu närmar sig vintern. Kölden gör livet extra tufft för människor i akut hemlöshet. Många är oroliga. Runtom i landet mobiliserar Frälsningsarmén för att hjälpa de utsatta.

Just nu är ditt stöd extra viktigt. 

33 000 skäl att hjälpa människor i hemlöshet

Enligt Socialstyrelsen lever 33 000 personer* i någon form av hemlöshet i Sverige. Över 10 000 av dem lever i akut hemlöshet eller på någon typ av stödboende. Bakom varje siffra i statistiken ryms tragiska livsöden och stort mänskligt lidande.

Frälsningsarmén hjälper den som hamnat i hemlöshet. Vi lindrar den akuta nöden och bidrar till varaktig förändring. Vi jobbar dessutom förebyggande – genom tidiga insatser för att förhindra vräkningar. Att förlora sitt hem är något av det värsta som kan drabba en människa.

Tillsammans kan vi hjälpa fler!

* Socialstyrelsens senaste kartläggning av hemlösheten är från 2017. En ny kartläggning väntas inom kort. Frälsningsarmén vågar dessvärre inte hoppas på en förbättring när de nya siffrorna presenteras.

”Våra kuratorer går på knäna och vi tvingas säga nej till människor”

Bodil Nilsson, verksamhetschef på Sociala centret i Stockholm, med anledning av att besökstrycket är högt samt att fler ärenden är tyngre och mer komplicerade. Frälsningsarméns kuratorer gör ovärderliga insatser för att hjälpa människor i hemlöshet och missbruk vidare till upprättade liv – men de skulle behöva bli fler.

Visste du att...

...Frälsningsarmén driver två skyddade boenden – Skogsbo och Lyktan – på hemlig ort dit mammor som lämnar sina hem och flyr undan en våldsam partner kan komma med sina barn för att söka skydd och hjälp.

Visste du också att...

...Frälsningsarmén driver 3 220 akutboenden med hela 44 000 platser i 135 länder i världen.

Hjälp människor i akut hemlöshet

Plusgiro 90 04 80-5 | Bankgiro 900-4805 | Swish 9004805