Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Material

Tips och idéer för olika verksamhetsområden för kårer och verksamheter.

Tillbaka till Programkontorets startsida >>

Hem och Familj 2020

"Välkommen hem i världen" - Lyssna till kommendör Eva Kleman som ger oss en inblick i Frälsningsarméns arbete för kvinnor i världen, men främst i Europa, vilket är henne ansvarsområde på Frälsningsarméns internationella högkvarter. Eva talar om att vi kan få vara med och jobba för att människor ska bli: förvandlade, uppbyggda, berikade, utrustade och engagerade.
Se filmen här:


 

Smågruppsmaterial

Andens frukt

Här finns smågruppsmaterialet — Andens frukt att ladda ner. Filen är gjord för att skriva ut på skrivare (ej för tryck). Välj gärna utskriftsalternativet "skriv ut som häfte". Obs! Häftet får inte spridas externt, utan ska användas i Frälsningsarméns verksamheter. 

Grafisk profil

Här kan du ladda ner Frälsningsarméns grafiska manual, mallpaket för Word, installationsfiler, typsnitt och skölden.

Studiematerial - Att vara soldat

Att vara soldat i Frälsningsarmén >>

Tänk-till-dokument

Etik- och teologirådet har arbetat med konceptet "Tänk till-dokument". Det är korta dokument utifrån olika etiska ämnen och områden. Använd dem gärna ute på kårer och i verksamheter som samtalsunderlag i en grupp, vid samtalen runt bordet på kyrkkaffet eller som underlag i samtal på olika gemenskapsdagar.

Alla dokumenten är på max två sidor, alltså kan man skriva ut papper och ge ett var till alla deltagare. Det finns en inledning som presenterar temat, en presentation som går på djupet gällande problemet, frågeställningar där man utmanas både som kår/församling och personligt samt en fördjupning med länkar till var man kan hitta mer information om ämnet.

Gudstjänster

Gudstjänstplanering-tips >>

Kreativ gudstjänst >>

Upplevelsegudstjänst >>

Bibelstudier och andakter

Glädjen i att vara hans >>

Frälsningsarméns lärosatser - en handledning för Frälsningsarméns cellgrupper >>

Gå och berätta   >> 

Vandra värdigt >>

Du är älskad (A5) >> 

Du är älskad (A4) >>

Andaktsmaterialet Programakuten >>

Boktips >>

Hem och familj 2017

Januari

Forvandlad_till_Guds_avbildAndakt_2017.pdf

Andakt_januari2017.pptx

Februari

Forvandlad_till_Guds_avbildEtt_ovantat_besok1.pdf

Ett_ovantat_mote.pptx

Förvandlad till Guds avbild

Mars

Förvandlad till Guds avbild Andakt 2017.pdf

Andakt_mars2017.pptx

April

Andakt April 2017.pdf

Oktober

Ett_gott_samarbete.pdf

December

Julhälsning 2017 Rosalie Peddle.pdf

Kårutveckling

NFU Naturlig församlingsutveckling

Församlingen är en levande organism, den rymmer i sig Guds rikes liv. Precis som det lilla fröet har församlingen en inneboende växtkraft. Fröetbehöver komma i jorden och församlingen finna sin rätta miljö då växer båda av sig själv. Det enda som behövs är vattning och omvårdnad.
Vi behöver arbeta i linje med detta, inte emot på konstgjorda sätt, utan i samklang med församlingens innersta väsen.

NFU är ett fantastiskt verktyg för att göra en hälsoundersökning i en församling. Genom NFU-undersökningen får veta hur församlingen mår och fungerar i dess viktigaste delar och funktioner. Det tror vi är viktigt. Men det stannar inte där! NFU erbjuder också stöd, hjälp och material till att kunna arbeta med utveckling och växt i församlingens olika områden.

Verktyget är alltså mer än bara undersökningen – det är en hjälp att långsiktigt arbeta med processorienterat förändringsarbete! Ett par års tid av uthålligt utvecklingsarbete brukar resultera i en församling som når sina vänner, grannar och sin stad på ett nytt sätt.

Många församlingar kan vittna om att NFU har hjälpt dem i utvecklingsarbetet och att det har fått konkreta och bestående resultat.
Läs gärna mer i vår webbaserade folder Snabbskola i NFU. Foldern kan du också beställa i pappersformat i webbshoppen. http://www.forsamlingsutveckling.se/

Celebrate recovery

Celebrate Recovery är ett Kristuscentrerat 12-stegsprogram som riktar sig till en bred grupp av människor med "sår, ovanor och beroenden" ("Hurts, Hang-ups & Habits"). Här hittar vi tillsammans vägen från kraftlöshet till frihet med hjälp av Bibeln och de 12 stegen. Celebrate Recovery är ett program för alla som brottas med sår, ovanor och beroenden ("hurts, hang-ups & habits"). Det skapades av John Baker och Rick Warren i Saddleback Community Church. http://www.celebraterecovery.se/vad-ar-celebrate-recovery/

Evangelisation

Boktips - evangelisation >>

Hållbar kyrka

Överkonsumtion >>
Jesus och rättvisa - A4 >>
Jesus och rättvisa - A5 >>
Marching towards justice -
Community Organising and The Salvation Army >>

Skriv ut