Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Landet runt

Här publiceras notiser och rapporter som har skickats in från kårer och verksamheter runt om i landet.

Vad händer på din kår?

Skicka in text och bild till kommunikation@fralsningsarmen.se så publicerar vi det här.


Axplock från anslagstavlan på Pärleportalen

Publicerat 2021-08-30

Halmstad

Här kommer en hälsning från Hoppfestivalen, på barnlägret Hopp på Strandgården:

”När det skulle bli alldeles för stormigt, för en riktigt maxad festival, med massor av inhyrda rutschkanor, "hoppmaskar", popcornmaskin och sockervaddsmaskin, griper Gud in med vädret. Precis till utsatt tid kunde vi ha 1,5 timmes superfestival, i lagom vind, värme och sol. Gissa om alla 152 lägerdeltagare var lyckliga! Vi bad på morgonsamlingen om vädret. Det som såg helt omöjligt ut, blev en möjlighet. Tack till Jesus!”

/Jennie Gallardo

Borås

Måste får dela glädjen från vårt Familjekollo utanför Borås: Fyra dagars härlig gemenskap med cirkustema och med djurparksbesök, avslutades i lördags. En av de ensamstående mammorna bad om ordet vid sista samlingen. En ny kvinna i vårt sammanhang med tre små barn. Hon sa:
”TACK för att jag har fått vara med här. Jag har fått en ny familj dessa dagarna och tack, för jag har hittat hem till Gud igen.”

Vad säger man… världens bästa jobb helt enkelt. Helt fantastisk - att få välkomna människor in i familjen och Livet med Jesus. Nu kör vi - det bästa ligger framför!

/Marie Blomberg

Trelleborg

Så här i början av höstterminen kan vi glädjande meddela att vi fortsätter vår lärjungaskola med 12 st anmälda och att vi påbörjar en Alphakurs med 8 st anmälda. Trelleborg för Kristus!

/Christer Nelander

Norrköping

Förra veckan var vi ca 25 deltagare på kårens familjeläger. Deltagarna, ensamstående föräldrar med barn/tonåringar, kommer från kårens sociala arbete och lägret hölls på Stegborgsgården, Vikbolandet. Dagarna fylldes med mycket lek, bad, paddling och utflykter. En dag tog vi färjan över till Stegeborgs slottsruin och en annan dag till strutsfarmen, de äldre tonåringarna hade då en egen utflykt. Varje kväll samlades hela gruppen till kvällsandakt i kyrkan. Temat för de olika kvällarna var; "Kom till mig", "Kom som du är", "Känn dig som hemma" och "Stadig grund". Vi ber och tror att de som var med på lägret ska känna sig "Välkomna hem" till vår kår och framför allt till ett liv tillsammans med Jesus. Tack Gud för varje deltagare!

/Elisabeth Grahn

Göteborg – Familjecentret Majorna

Familjecentret- Majorna avslutade vårterminen med barnvälsignelse.
En helt vanlig onsdag förmiddag i juli samlade Ylva och J-O ihop släkt och vänner till familjecentret för att lämna över sin son Didrik till Gud. Vi började med sångstund tillsammans med Didriks kompisar från Babycafé, där vi sjöng sångerna som barnen kan om olika djur, om kroppen och om Guds kärlek, därefter gick vi över till själva välsignelsestunden. Major Anna-Lena Paulsson pratade om Jesus och barnen, bad över Didrik och bad Guds välsignelse över honom och hela familjen. Det känns fint att vi kan erbjuda våra familjer denna möjlighet.

/Bodil Ålöw

Götborg – Hisingskåren

Igår hade vi fest här på kåren. Glädje och tacksamhet över att vi återigen kan fira gudstjänst fysiskt. Vi hade också glädjen att få uppta Bengt Andreasson till medlem och Ann Ljungholm till fanjunkare. Vi avslutade festen med en härlig "Tårtbuffé". Vi tackar Gud för allt som händer på vår kår.

/Lotta Lundell

Eskilstuna

Det var härligt att få börja hösten i Eskilstuna med att välkomna Gun och Astrid som medlemmar i kåren! Sörmland för Kristus!

/Daniel Viklund


Axplock från anslagstavlan på Pärleportalen

Publicerat 2021-06-24

Kurön - Stockholm

Gudstjänst på Kurön i dag! Människor kommer tidigt för att sitta i stillhet med instrumental lovsång i bakgrunden. En klient, uttryckte när han tittade sig runt i kapellet. – "vilket bra jobb ni gör här så många vi är här idag.” Peter predikade om kvinnan med Alabasterflaskan och den kärlek som hon hade för Jesus och sedan bjöd vi in till förbön. Fyra personer kom fram och en tog emot frälsningen!
Halleluja All ära till GUD!

Vi har sedan i påsk upplevt ett större gudstjänstdeltagande och det tackar vi Herren för. Det är Han som gör det och verkar mitt ibland oss. Ett flertal kristna klienter har kommit hit, några har begärt sig hit av den anledningen att detta är Frälsningsarméns behandlingshem. Det finns en hunger efter Guds Ord och vi har nu bibelstudium tre gånger per vecka. Klienterna vittnar för och uppmuntrar sina kamrater att komma med till kapellet. Många efterfrågar att få en bibel och vi delar gärna ut en bibel till den som vill ha.

/Eva Manninen

Sundsvall

Sommarhälsningar från 4 nya medlemmar i Sundsvalls kår!

Dalarna - Särna

Särna, en mindre ort i nordvästra Dalarna, var i söndags (20/6) platsen för ett både märkligt och märkvärdigt tillfälle, ett gårdsmöte hemma hos pensionerade majoren Anita Emretsson. Vittnesbörden avlöste varandra och man blev ödmjuk inför den trohet och uthållighet i bön som fanns hos de äldre, lydnad inför Guds kallelse hos flera barnfamiljer. Under det senaste året har det till denna lilla ort i närheten av Idre flyttat in familjer från Hawaii, Stockholm, Göteborg, Uppsala, Myresjö - alla har det gemensamt att man flyttar i lydnad på Guds kallelse till denna plats. Initiativet till dagens tillfälle hade tagits av Christer Nilsson, själv inflyttad sedan ett år tillbaka, som efter studier på Frälsningsarméns Pionjärutbildning vill starta upp ett församlingsarbete. Detta enkla gårdsmöte blev ett startskott på något som nog endast Gud vet vart det tar vägen, det var ett heligt ögonblick där Guds Ande var påtagligt närvarande. Ödmjukt ger vi Gud äran för sitt verk - Särna för Kristus!

/Peter Jonasson

Västerås

I söndags firades Gudstjänst med kåren i Västerås i Guds vackraste natur. Vi fick också tacka och sända iväg Arne som ska in i nya uppdrag (kårledare på Templet, Stockholm) samt Ruben som ska flytta till Norge. Vi ber, särskilt för Ruber och tackar Gud för honom. (Och vi ber vi för Arne också :)

vasteras.jpg

Kår 393

Här kommer en liten bildhälsning från ondagen då vi på Kår 393 hade Sommarlovskul tillsammans med våra kompisar på Söderkåren!
/Simon Paulin

kar393.jpg

Nässjö

Efter två underbara tillfällen med undervisning från materialet #LÄRJUNGE, fick vi i lördags på kåren i Nässjö inviga fem nya juniormedlemmar. Vilken fest!
/Elisa Gallardo

Alingsås

Underbart när Café Salome i Alingsås välkomnade till gemenskap i solen vid vackra sommarhemmet idag! Lunch, kaffe, samtal, skratt, sång och bön - glädje tillsammans! Tack Ulrica Karlsson och Gunilla Trygg för idag! Reportage kommer i bland annat Stridsropet framöver - håll utkik.
/Carina Tyskbo

alingsas.jpg

Umeå

Sex fredagkvällar under juni och juli så nattvandrar vi på Frälsningsarmén i Umeå tillsammans med andra religioner och kyrkor i Umeå i samverkan med polisen och socialtjänstens fältgrupp.

För att skapa trygghet!
För att vara närvarande vuxna!
https://www.svenskakyrkan.se/umea/nyheter/nattvandrar-ihop-for-ett-tryggare-umea
https://sverigesradio.se/artikel/religiosa-grupper-i-umea-trygghetsvandrar-tillsammans
#tillsammansärgrejen

umea.jpg

Linköping

Hälsningar från ungdomsgruppen i Linköping som avslutade terminen med hajk i Gammalkils scoutstuga. Bad, kanot, grillning och brännboll var på programmet.


"Collect the Harvest"

Söderkårens musikkår presenterar härmed en virtuell inspelning av Anders Beijers nya marsch ”Collect the Harvest”. Vi är glada att de flesta av musikanterna kunde bidra till inspelningen och ser fram emot att vi alla snart kan träffas och spela tillsammans igen. Tack Anders för marschen och hjälpen med att sätta ihop filmen.


Axplock från anslagstavlan på Pärleportalen

Publicerat 2021-04-20

Stockholm – internationella kåren

Igår skickade Gud fler arbetare för skörden .. tre nya soldater i den nya internationella anläggningen i Kungsholmen "Frälsningsarméns lärjungscentrum" .. En av dem från en Wahabi Salafi-grupp som min familj, så vi kunde kommunicera..Alla är arabisktalande, två från Irak och en från Egypten, Låt oss välkomna dem i familjen och vi ber för fler arbetare!

/Tomas Samuel

Örnsköldsvik

Jerusalema dance challenge - Örnsköldsvik

Eksjö

Hej alla!
Frälsningsarmén i Eksjö har ju gjort en nysatsning med fokus på familjer och jag har den stora glädjen att få jobba med det. Om du är nyfiken på att se lite av det som händer här kan du kolla in vårt bidrag till denna populära challenge. Ha en fin måndag!

/Pernilla Ålöw

Jerusalema dance challenge - Eksjö

Norrköping

Igår var våra snygga musikanter med på programmet "Landet runt" då de visade Sverige att det går att dansa "Jerusalema" även sittandes! Se gärna programmet på SVT play, vi är med både i ingressen och senare (ca 20 min in i programmet). (Redaktionens anm: programmet finns tyvärr inte tillgänligt på svtplay längre.)
Klippet är hämtat från vår "Jerusalema Dance Challenge" som vi gjorde för att berätta om vad vi gör i pandemitider på kåren i Norrköping (länken är till vårt dansklipp)!
Norrköping för Kristus, yeah!!

Jerusalema dance challenge - Norrköping

norrkoping_landetrunt_svt.jpg

Gävle

Under helgen har 38 personer varit på på sex gudstjänster här i Gävle. Vi hade tre på långfredagen och tre på påskdagen som man fick anmäla sig till. Även om det inte varit som ”vanligt” så är tacksamheten stor bland dem som valt att komma och Guds Ande har varit närvarande och mött människor! Så tack Jesus för din uppståndelsekraft som mött oss var och en och också hjälpt oss orka genomföra detta!

/Helen Bergh

Strängnäs

Glädje i Strängnäs när vi fick inviga Borit till soldat och välkomna Annica som medlem! Jesus lever! All ära till Gud!

/Daniel Viklund

Uppsala

uppsala_feet.jpg

En liten påsksummering från Uppsala kår. Denna påsk fick kårens äldre medlemmar en påskblomma och vi delade ut påskägg till några av de familjer som vi har kontakt med genom det sociala arbetet. Vi har även sänt andakter via Facebook i Stilla veckan. På bilden ses några av de fötter som gick bönevandring i stadsdelen Gränby på påskdagen.

/Åsa Svensson

Trelleborg

Bönevandring i Trelleborg följt av en Getsemanesamling
Skärtorsdagen den 1 april haden kåren i Trelleborg en bönevandring i Trelleborg stad som gick genom stadsparken ut på stortorget där vi hade förbön för människorna i staden och välsignade plats efter plats.
vid vandringen sjöng vi Halleluja Halleluja och svingade arméfanan under måttot Trelleborg för Kristus.
vid bönestoppen sjöng vi kören mer av dig, Jesus mer av dig.
Efter Torget gick färden till Rådhuset där vi bad för de styrande i stan.
Bönevandringen fortsatte genom stan hem till kåren där vi hade en välsignad Getsemanesamling.
Trelleborg för Kristus

/Christer Nelander

Västerås

Bönevandring i Västerås
Under hela pandemin har en grupp i kåren gjort bönevandringar. Till en början gick gruppen till de äldre i kåren. Utanför deras dörr ringde man upp den äldre, läste ett bibelord och bad. (Något man kan göra i en lite mindre stad). På senare tid har gruppen vandrat till olika platser i staden och bett för viktiga samhällsfunktioner och människorna i staden. Vi har varit mellan 5-10 personer varje tisdag. Gissa om vi fått många bönesvar! Initiativtagare till denna goda idé var några av våra nyaste medlemmar Beth och Kristina.

/Christina Vauhkola

Kår 393

Mina fantastiska kollegor Rafaela och Karro arrangerade under onsdagen en dag för de sporlovslediga barnen i och omkring kåren. Det var kul och bra samlingar både inne och ute!

/Simon Paulin


Axplock från anslagstavlan på Pärleportalen

Publicerat 2021-02-08

Östersund

Små grupper och utomhusaktiviteter är ju bra i coronatid. Idag har vi i Östersund börjat med en liten bönepromenadgrupp. Och vilken inledning! -27 grader och ett sagolandskap att vandra i. En bra start på veckan!

vinterpromenad.jpg

Norrköping

Söndagen den 24/1 hade vi glädjen att inviga Kerstin Watz till frälsningssoldat i Norrköpingskåren. Kerstin har varit civilmedlem i kåren en tid men haft en längtan att bli soldat. Det var en stor dag för henne och på frågan vad Jesus betyder för henne svarar hon med eftertryck "Jesus betyder väldigt mycket för mitt liv, hade jag inte Jesus Kristus så vet jag inte hur det skulle ha gått för mig!" Guds välsignelse över "vår" Kerstin!

Uppsala

Söndag 24 januari hade vi glädjen att inviga Robel, Micheal Petros till frälsningssoldater i Uppsala. Glädjen och tacksamheten är stor.

Team UNG

Nu  lanserar vi på Ung två arrangemang! Konfa 2021 och Summercamp.
Frälsningsarméns konfirmationsskola har ett nytt spännande koncept. Det kommer att hållas online kurser under april-juni där deltagarna får mötas under sju söndagskvällar och ta del av halva undervisningen som ingår i konfirmationen. Sedan är det som vanligt en förträff i Halmstad den 13-16 maj och konfirmationsskolan avslutas med en härlig lägervecka den 20-27 juni på Ågestagården utanför Stockholm. Konfa 2021 är för de som går i årskurs 8 eller 9.

Det andra nya arrangemanget vi lanserar kallar vi för Summercamp. Ni kan se framför er en härlig sommarvecka på Ågestagården den 20-27 juni med sol, bad, undervisning och Jesus. Parallellt med Summercamp kör vi årets konfirmationsläger för de ungdomar som anmält sig till Frälsningsarméns konfirmationsskola. Summercamp är för de som går i årskurs 9 och äldre.

Mer information hittar du på vår nya hemsida fralsninigsarmen.se/ung.
Allt gott och välsignelser
/team Ung

summercamp.jpg

Ågesta folkhögskola

Ny termin, nya kurshelger, samma Ande. Nu har vi haft den första kurshelgen med Bibelskolan året. Som vanligt startade vi upp terminen med temat den Helige Ande. Helgen blev på distans, men vi lärare fick i alla fall njuta av skolan i vinterskrud. 🙂❄️

Fråga djuren, de kan lära dig, himlens fåglar kan ge dig svar. Fråga markens kryp, de kan lära dig, havets fiskar kan upplysa dig. Finns det någon av dem som inte vet att detta är Herrens verk? Han har alla varelsers liv i sin hand, varje människas ande. (Job 12:7-10)

agesta.jpg

Centrumkåren Haga Mölndal

Varje torsdag kväll kl 19.00, har vi på Centrumkåren Haga Mölndal, ett öppet Celebrate Recovery möte på zoom. Du är varmt välkommen att vara med. Du behöver inte ha varit med på Celebrate Recovery förut. Kanske är du bara nyfiken på hur det går till? Då har du chansen. Här arbetar vi med våra sår, ovanor och beroenden, och var och en väljer givetvis hur mycket man vill dela. Först har vi en stund tillsammans då vi sjunger lovsång, lyssnar på superbra undervisning och läser våra steg. Sedan delar vi upp oss i delningsgrupper för kvinnor och män. Jennie Gallardo leder kvinnornas delningsgrupp och Alejandro Gallardo leder männens. Några viktiga regler som gäller alla är att ni använder hörlurar och att ni kan visa att ni är ensamma i rummet vid datorn. Allt för att göra det så tryggt som möjligt för alla deltagare. Vill du vara med? Skriv ett mail till jennie.gallardo@fralsningarmen.se eller alejandro.gallardo@fralsningsarmen.se så delar vi zoomlänk. "God never wastes a hurt!"

celebraterecovery.jpg

Norrköping

Igår (söndag 17/1) hade vi på kåren i Norrköping glädjen att få hälsa två nya civilmedlemmar "välkomna hem" och välkomna in i gemenskapen tillsammans med Jesus. Efter vår vanliga live-sända gudstjänst möttes vi till ett zoom-möte med kårens soldater/medlemmar och. där fick vi hälsa Mona och Lena välkomna och be för dem! Vittnesbördet vi fick ta del av handlade om att Gud verkar fortfarande, han gör under och han är stor!
Elisabeth o Johan Grahn

Örnsköldsvik

Idag fick vi hälsa 4 st civilmedlemmar välkommen hem till Frälsningsarmen i Örnsköldsvik. Dom välkomnades i gudstjänsten över zoom. Känns härligt att vi får glädjas och lita på att Gud aldrig slutar kalla människor in i hans rike.

Har du någon ungdom i kåren som tar/tagit studenten och inte riktigt vet vad den ska göra? Skicka upp den till Övik ett år!
Till hösten startar vi Höga Kusten Internship. Ett årslångt folkhögskoleår här i Övik främst för de mellan 18-25, där deltagarna under året kommer att få varva Bibelskola på distans, med församlingstjänande och outdoor-äventyr i Höga Kusten! 🙌 mer info samt affisch att ladda ner finns på hemsidan, så skicka ut det till alla du tror är intresserade! ☺️

Uppsala

Idag på nyårsdagen har vi välkomnat nio frälsningssoldater i Uppsala. Danait, Aster, Iseyas, Roza och Fitsum är helt nya medlemmar. Mihret, Abraham, Eden och Mihretab var tidigare civilmedlemmar i kåren.


125-års jubileum i Malmberget!

Publicerat 2020-10-22

Kommendör Clive Adams, Frälsningsarméns ledare i Sverige och överstelöjtnant Kjell Olausson medverkade med tal och sång.

Musikkåren spelade till de gamla välbekanta armésångerna och Tord Jonzon som varit ansvarig för kåren i 27 år berättade historiken om hur Frälsningsarmén startade i Malmberget.

Den äldsta soldaten, Halvard Eriksson (91 år) sjöng och vittnade om sin tid i kåren och Gällivares kommunalråd uppvaktade med en vacker blombukett.

Det var vackert dukat i lokalen som är från 1902 och ett 30-tal besökande bjöds på kaffe och räksmörgås. Det var en efterlängtad och uppskattad mötesstund enligt de trogna besökande.


Axplock från Pärleportalens anslagstavla under sommaren

Publicerat 2020-09-02

Borås

Efter en annorlunda men fantastisk sommar med Afterchurch och familjekollo.
Och med en terminsstart med bl.a. arbetsdag och soldatinvigning ser vi, i Borås med stor tro och förväntan fram mot vad som är på gång.
Just nu packar vi och målar, ber och "rekar" för att i slutet av september flytta vår verksamhet och bas.
Vi tror att Gud har öppnat dörrarna till den lokal vi nu kommer att flytta till, centralt belägen i Sveriges mest centrala förort, Norrby.
Tänk att vi ska få välkomna människor hem - till livet med Jesus.

Den 27 sept kl 15 kommer vi att ha invigning (utomhus). Och därmed flyttar vi 500meter från centrum till Norrby Tvärgata 34.

Be för oss och för de 94 nationaliteter som lever och bor på Norrby.
Be att Guds rike ska få utbreda sig och be om beskydd och vishet!

The best is yet to come

Göteborg – Centrumkåren Haga Mölndal

Stor glädje hos oss på Centrumkåren Haga Mölndal i söndags, då fyra frälsningssoldater undertecknade sitt förbund och invigdes under fanan. Vi säger "Välkommen hem" till Setareh, Martin, Shkilaa och Iman och så säger vi tack, tack till Jesus vår frälsare!

Malmö

Terminens första träff för den arabiska bibelskolan! En underbar lördag som avslutades med lovsång och bön på lördagskvällen. Lektionerna fortsatte på söndagsmorgonen med lektioner, en fin gudstjänst ledd av Bertil Divert, predikan av Mackan Andersson tolkat av Michael Dakwar, som dessutom tolkat hela helgens undervisning av Mackan Andersson. Vi tackar speciellt Michael som kunde ställa upp! Ett bönesvar! Det har varit en superfin helg på alla sätt!
Tack alla som gör detta möjligt!

Gävle

För sjätte gången har Guds församlingen i Gävle börjat en termin med en gemensam Bönevecka. Veckan har varit otroligt stark andligt, där vi verkligen känt att vi är en kropp som ropar tillsammans för vår stad! Det har varit samlingar på dagen med lunchbön och varje kväll i nån kyrka. I år har det även blivit några bönepromenader. Vi kan verkligen rekommendera att komma tillsammans och be med andra syskon i Herren. Vi kanske inte har samma tradition, uttrycksätt etc men vi har samma Jesus! När vi älskar varandra kommer världen se Jesus genom oss!

Jönköping – Södra Vätterbygden

En hälsning från Södra Vätterbygdens läger med temat HOPP. Gud säger; ”Jag ska ge er en framtid och ett hopp”. Vi har talat om Guds löfte till Noah idag och imorgon ska vi tala om att genom Jesus får vi ta del alla Guds löften. Bilden visar ett kors, symbolen för vårt HOPP. Alla lägerdeltagarna målade sina associationer till HOPP på en träbit och sedan sammanfogade vi det till ett kors. En stark symbolik och en minnesvärd kväll i skymningen. Vi ber att alla på lägret ska fyllas av HOPP för morgondagen och framtiden och att alla ska få upptäcka tryggheten och räddningen i Guds löften genom Jesus Kristus. Vi är så glada att detta gick att genomföra (trots begränsat antal deltagare) Nästa år laddar vi för Kårläger.

Västerås

Coronatips, "Pilgrimscykling"
På kåren i Västerås cyklar vi några mil, vi stannar till för att dela bibelord och andakt (+Fika)
Vi ber den heliga Birgittas bön ” Herre visa mig din väg och gör mig villig att följa den”.

Mora

I söndags hade jag glädjen att välkomna Bengt och Mia Pilström som nya Civil medlemmar till Mora kår, halleluja!!!Var välsignade

Linköping

I september startar vi på Frälsningsarmén i Linköping After School för ungdomar i årskurserna 6-9 en dag i veckan, med möjlighet att fika, chilla och vara med på läxläsning.

Stockholm - Kår 393

Här kommer en liten sommarhälsning från vårt Mamma & Barnläger på Kår 393. Vi är 11 familjer och 16 ledare inkl både kårens ordinarie team, sommarjobbare och volontärer från kåren. Vi är så tacksamma och glada över att kunna genomföra den här lägret som fortsätter att vara en av årets höjdpunkter i vårt arbete och liv som församling. Gud är god, alltid.


Frälsningssoldater invigs i Åtvidaberg

Publicerat 2020-07-06

Under äppelträden satt mötesbesökarna när Siv och Ove Linghammar skrev under sitt förbund med Gud och invigdes till frälsningssoldater i kåren i Åtvidaberg.
Ove vittnade om hur han kände att de kommit hem, när de första gången kom in i kårlokalen. Siv och Ove har varit aktiva i kåren under ett par år. Beslutet att bli frälsningssoldat har mognat fram. En visning av filmen om Lapplisa var bland annat ett starkt tilltal från Gud. De har haft undervisning tillsammans med kårledaren i Linköping, Marie Willermark som även höll i soldatinvigningen.

Kåransvarig är Bo-Inge Nilsson inledde och avslutade gudstjänsten och höll i fanan under invigningen. Hjälptruppsångarna sjöng och Irène Nilsson organiserade kaffeserveringen ute i trädgården, efter gudstjänsten. Ett par soldater från Linköpingskåren var även med och grannar som hörde sången och musiken på avstånd tackade för det via facebook.


Kyrkor öppnar matbutik för ekonomiskt utsatta

Publicerat 2020-01-24

Frälsningsarmén Borås kommer i samarbete med Svenska kyrkan i Borås och andra lokala kyrkor inom kort öppna en matbutik med låga priser.

"Vi riktar oss främst till dem som har svårt att få sin ekonomi att gå runt. Handlar man regelbundet hos oss räcker pengarna längre", säger Marie Blomberg, verksamhetsansvarig på Frälsningsarmén Borås.

Läs artikeln i dagen.se


Axplock från Pärleportalen januari 2020

Publicerat 2020-01-24

Officersskolan

I helgen som gick hade vi DFL (design for life) på Officersskolan. Det är en helg för att söka Guds kallelse för livet. Ett fantastiskt gäng med 15 deltagare var tillsammans i undervisning, bön, samtal, lovsång och härlig gemenskap. Vi har verkligen känt Guds välsignelse under helgen och ser fram till att se vad Gud kommer fortsätta göra i våra liv! Halleluja!
/Henrik Bååth

Ågesta Folkhögskola

I min svaghet är jag stark genom Jesus Kristus! (2 Kor 12:9-10) Den gångna helgen hade vi glädjen att mötas till kurshelg nummer två på Ågesta. Drygt 40 deltagare delade god mat, gemenskap, undervisning och tillbedjan. Gästföreläsare denna helg var Birger Borgemo (Skeppet Shalom) och Daniel Stråhle (Operation mission). Vi ser redan fram emot nästa kurshelg!
/Rasmus Ljungberg

Trelleborg

Från fredag till och med söndag hade kåren i Trelleborg besök av evangelist Kjell Gunnar Bergman och vi upplevde Guds Ande mäktigt närvarande i mötena.
Kjell Gunnar talade om vikten av att ständigt utvecklas i de andliga nåde gåvorna och i Andens frukt, att bemöta varandra kärleksfullt och undvika förtal i gemenskapen. Många sökte Jesus vid bönebänken till Andlig förnyelse.
Mötesserien avslutades med ekumenisk Gudstjänst i armélokalen som en början på den ekumeniska böneveckan om Kristen enhet. Ett hundratal personer mötte upp och en kraftig bönevåg vällde fram i mötet för gemensam evangelisation i Trelleborg och bön för staden.
Trelleborg för Kristus.
/Christer Nelander

Kurön

Igår söndag hade vi glädjen att välkomna Eva och Peter Manninen till Kuröns behandlingshem, där Eva går in i kuratorstjänst och Peter är kaplan!
Christel Lindgren höll i välkomstdelen i gudstjänsten och bad om Guds närhet och välsignelse i deras uppgifter i Guds rike! Det var många som deltog i gudstjänsten, och den efterföljande gemenskapen kring kaffeborden!
/Per-Uno Åslund

Kristinehamn

Under temat "de visade oss särskild omsorg" har Kristinehamns kyrkor arrangerat ekumenisk bönevecka. Vid finalgudstjänsten idag deltog ca 300 personer och vi fick lyssna till Britta Bolmenäs som talade om generositet. Några av de övriga som deltog var nya kyrkoherden Stefan, Josef från pingst och Tomas från EFS. FA.s musikkår avslutade med "du omsluter mig" Vi tackar Gud för dessa dagar och proklamerar Kristinehamn för Kristus.

Uppsala

Frälsningsarmén i Uppsala inledde 2020 med soldatinvigning och kommer att följa upp nästa söndag med medlemsupptagning. Vi ber att Gud ska välsigna fortsättningen av 2020!
/Per Hallsten

Haparanda

I Lördags var det fest uppe i Haparanda, utanför blåste det upp till kraftig snöstorm, men inne var det ett helt annat klimat. Vi hade den stora glädjen att få inviga och ta emot fyra nya frälsningssoldater i kåren. Vi fick lyssna till starka vittnesbörd om hur Jesus för människor från mörker till ljus, att vem som vill kan bli frälst. Vi fick lyssna till att vi är Herrens församling, det stora och ofattbara, vi är hans kropp och att vi hör ihop, en kropp med många lemmar - medlemmar! Stor Glädje, kärlek och djupt allvar på samma gång! Tack Jesus!
/Daniel Lovén

Västerås

På nyårsdagen fick kåren i Västerås inviga 7 nya frälsningssoldater. Det är med stor glädje och tacksamhet vi ser att människor blir kallade av Gud in i vår gemenskap. Här är en grupp med rötter i Eritrea som tidigare haft en gemenskap genom en hemgrupp men som tillhör kåren i Västerås. Tack Jesus!
/Arne Vauhkola

Örnsköldsvik

Härlig Bönedag i Örnsköldsvik! Vilken gåva att få be för varandra. Tack till alla som var med!
/Anita Allansdotter


Julkonsert i Södertälje

Publicerat 2019-12-11

Inför en fullsatt lokal framförde musikkåren tillsammans med sångsolist Alexandra Ougleva, barnkören Tillsammanskören och manskören Brass Voice ett omväxlande och intressant program. Publiken fick också vara med i sången Nu tändas tusen juleljus som avslutning. Vår kårledare Agneta Öberg läste julevangeliet.

Nu ser vi fram emot en fröjdefull jul där vi har Sing along with the Band på annan dag jul där vi sjunger många av  julens traditionella julsånger.

Börja det nya året med att lyssna till sprittande, glädjefull musik och samtidigt ta en fika under Trettondagskonserten med musikkåren på Trettondagen den 6 december kl. 15.00.

Dagledigträff på Vasakåren

Publicerat 2019-12-02

Häromdagen var det dags för dagledigsamling på Vasakåren i Stockholm. Där kan alla som har möjlighet att närvara lyssna till sång, musik och olika gäster som på ett eller annat sätt skapar ett program med intressant innehåll.


Samuel Ljungblahd med kör drog fullt hus

Publicerat 2019-11-27

För tredje året idag anordnade Frälsningsarmén i Umeå jul/gospelkonsert med Samuel Ljungblahd i spetsen


Andligt vid invigning av fanjunkare i Trelleborg

Publicerat 2019-11-25

Den 23-24 november hade kåren i Trelleborg besök av majorerna Christian och Anna-Lena Paulsson från Göteborg.
På lördagseftermiddagen fick vi förutom lovsång och tillbedjan lyssna till ett välsignat budskap under rubriken "Vid Jesu fötter" av Anna Lena Paulsson.

På kvällen hade vi ett underbart jubelmöte där Christian Paulsson hade undervisning om Pauli brev till Efesierna. Många blev berörda och flera sökte Herrren i lovsång, bön och förbön. Guds ande var starkt närvarande.

Vid söndagens helgelsemöte hade vi glädjen att inviga Tina Friberg till fanjunkare i kåren och Christian Paulsson fortsatte att undervisa utifrån Efesierbrevet och talade om hur Guds församling skall fungera. Många tog till sig budskapet och mötet avslutades med en bönestund där många sökte Herren till förnyelse och fortsatt tjänst. Glädjen var stor efter en underbar helg inför Herren.

/Christer Nelander, Frälsningsarmén i Trelleborg


Skånelandens FDFO-träff*

Publicerat 2019-11-19

Höstens träff var lagd till Frälsningsarmén i Trelleborg. Vi samlades till kaffe och smörgås innan programmet tog vid. Anna Kerstin Håkansson hälsade oss välkomna. Denna gången hade vi bjudit in majorerna Else och Leif Andersson. Else berättade om sitt arbete bland döva och blinda i Lettland. Vi fick se en del bilder från tiden där. Efter lunch hade sångarna en övning inför eftermiddagens möte. Efter inledning av Anna Kerstin läste Margaretha Yrvenstam Bibeln och bad.Sångarna sjöng ett par sånger under ledning av Inga-Lill Svensson. Därefter tog Leif Andersson över mötet. Det blev solosånger, duettsånger vittnesbörd och predikan. Sist men inte minst en inbjudan till botbänken. Efter mötet serverades kaffe och vi jade även ett lotteri. Det blev en innehållsrik dag som vi sent ska glömma.

/My

* FDFO är ett kamratförbund som bildaders 1932 i Stockholm ursprungligen för personer som lämnat sin officerstjänst i Frälsningsarmén. Målsättningen är att på olika sätt försöka hålla kontakt med före detta officerare och övriga intresserade samt verka för en fin och god kristen gemenskap. FDFO anordnar en gång per år förbundsmöte för hela landet och under verksamhetsåret hålls regelbundet regionala samlingar.


Jätterolig superhelg på Söderkåren i Stockholm

Nionde november bjöds barn och ungdomar in till ”Jätterolig superhelg” på Söderkåren i Stockholm. 60 barn och ungdomar deltog och temat handlade om vem Gud är.


Mycket uppskattad Brassfestival i Södertälje

Lars Beijer, en av deltagarna rapporterar från en med hans egna ord ”fantastisk eftermiddag i Södertälje”.


Axplock från Pärleportalens anslagstavla; augusti - september

Publicerat 2019-09-27

aug_sep_landetrunt_ronneby.jpg

Ronneby

En liten hälsning från Ronneby scouterna"utmanarna" och deras egna facklor som dom tillverkade under hajken 20-22/9 :)
Och ett sista hej från mej i Ronneby (iaf på denna sida)då jag slutar min anställning 25/9 allt gott till er där ute mvh Lars-Göran"LG"i Ronneby

Örnsköldsvik

Nu är Bibelskola på distans - Norr med utgångspunkt i Övik också igång. Den sammanfattande känslan efter helgen är hunger efter Guds ord! Som tur är så har vi rätt medicin för den åkomman. :)
Jesus svarade: ”Jag är livets bröd. Den som kommer till mig skall aldrig hungra, och den som tror på mig skall aldrig någonsin törsta. (Joh 6:35)
/Rasmus Ljungberg

Tranås

Idag hade vi medlemsupptagning vid kyrkkaffet. Berit Martin blev civilmedlem i Tranås Kår. Tranås för Kristus.
/Monica Ahlbin

Malmö

I dag har vi haft vår första arbetsdag på Safe Havens i Malmö! Vi har redan fått hjälpa en kvinna närmare till frihet! Det är fantastiska medarbetare från Noomi och jättebra volontärer! Be för vår nystart med Safe Havens i Malmö. https://www.fralsningsarmen.se/vad-vi-gor/vuxna/container/Manniskohandel/nyheter/traffickingcenter-oppnar-i-malmo/
/Carmencita Gallardo

Helsingborg

Idag lanserar vi RESPEKT Thai, ett nätverk med kvinnor som jobbar på thaimassagesalonger i Helsingborg för att förebygga människohandel och prostitution! Vi är så glada och uppmuntrade av att dessa fantastiska kvinnor vill jobba med oss här på Frälsningsarmén! https://www.fralsningsarmen.se/vad-vi-gor/vuxna/container/Manniskohandel/nyheter/fralsningsarmen-startar-natverk-for-thaimassagesalonger 
/Emma Cotterill

Gävle

Halleluja! Kåren i Gävle gläds över sin nya bönesergeant Dietrich och rekrytsergeanten Sara. Vi tackar också Jesus för Johanna och Birgitta våra nya civilmedlemmar! Gävle för Kristus!
/Helen Bergh

Hornstull i Stockholm

Glad och tacksam för gudstjänsten igår på sociala centret. Daniel Back och Päyam tack för sång och vittnesbörd. Många fina samtal vid måltiden som vi serverar efter.
/Anna-Lena Hjerpe, kaplan

Trelleborg

Vid jubelmöte på Frälsningsarmén i Trelleborg idag söndag hade vi glädjen att uppta Lars Mårtensson som civilmedlem i kåren. Det var en stark gudsnärvaro i mötet, när vi tog emot ännu en kämpe i Guds armé för att vinna Trelleborg för Kristus.
/Christer Nelander

aug_sep_landetrunt_skillingaryd.jpg

Skillingaryd

I onsdags - samma dag som skolorna började i Skillingaryd - höll Frälsningsarmén sin stora Familjefest på vår ungdomsgård strax utanför samhället. Planeringen för att göra något för de barn och famlijer som finns i Skillingaryd hade pågått sedan i våras och nu var det dags. Och det blev, som lokaltidningen skrev, succé! Drygt 80 barn och föräldrar besökte oss och fick träffa oss, vi som utgör Frälsningsarmén i Skillingaryd, och dessutom prova på olika aktiviteter: Man kunde grilla korv med scouterna, prova blåsinstrument med hornmusikkanterna, spela tamburin, fotografera sig - och dessutom få sockervadd! Vi tackar Gud för att denna satsning gick vägen och för alla de nya barn och familjer vi fick träffa. Nu ber vi om om Guds ledning för hur vi skall gå vidare med de människor vi lärt känna. Skillingaryd för Kristus!
/Erik Johansson

Örebro

Nu startar vi "Söndag för barn" under gudstjänsttid. Örebro kår har under en längre tid sök familjekonsulent för att få hjälp med barn- och familjearbetet men det har tyvärr inte blivit så. Nu sätter vi igång själva och startar med aktivitet för barn varannan söndag och vi är många som hjälps åt, 12-15 personer. Vi är tacksamma för förböner!
/Marianne Ljungholm

aug_sep_landetrunt_ystad80.jpg

Ystad

Hemförbundet fyller 80 år i Ystad! Detta firades i måndags med stor fest, och vi gläds över att Hemförbundet växer! Jo vi kör det "gamla" stuket med både medlemskap och motto vilket i Ystad fungerar jättebra! Så vi fortsätter, allt för att Ystad-borna ska lära känna Jesus!

aug_sep_landetrunt_karlstad.jpg

Karlstad

I lördags hade vi förmånen i Karlstad att ha besök från Västeråskåren. Då var vi ute på stan och berättade om Jesus, bjöd på kaffe, dela ut ballonger, såpbubblor och prata med folk. Vi fick möta många människor och bjuda in till våra olika grupper. Karlstad för Kristus :-)
/Per Lundell

aug_sep_landetrunt_ystad_musik.jpg

Ystad

Ystad kårs Gemenskapsdag den sista augusti förlades till Rönne, Bornholm i år! Sång och Musik på Torget, Gudstjänst på kåren och varmt! En riktigt härlig dag!
/Gunilla Johansson

Trelleborg

Vi hade ett underbart bönemöte igår i samband med den Nationella Bönedagen, Den Helige Ande var mäktigt närvarande och vi blev alla berörda och någon föll av Andens kraft. En förnyelsens tillbedjan lovsång och bön gav oss inspiration för att vinna Trelleborg för Kristus.
/Christer Nelander

Akalla, Stockholm

Nu tycker jag att ni ska köpa er en glass och fira med oss! Vi har idag hämtat nycklarna till lokalen i Husby där vi ska undervisa asylsökande män i samhällskunskap och svenska. Gud vet vad han vill!
Ha en fin dag!
Verksamhetschef på kvinnocentret/ Jenny Alm

Strängnäs

Vi är så oerhört glada och tacksamma att vi kunde genomföra vårt pilotprojekt Strängnäskonferensen - Inspirationshelgen. Tack till alla som kom och tack till alla medverkande! Tack till HERREN som mötte två människor till FRÄLSNING! Välkommen tillbaka i aug 2020!

/Daniel Viklund

aug_sep_landetrunt_lettland.jpg

Lettland

1990 öppnade Frälsningsarmén officiellt igen efter Lettland utropats som en fri stat. Vår mission är som alltid proklamera frihet i frälsningen, kämpa mot orättvisor och stötta den som är i nöd. Under året 2020 firar vi 30 år - vill du vara med och hjälpa oss att fira detta och samtidigt nå ut på gator och torg med budskapet om frälsning i Jesu namn? Vi välkomnar små och stora grupper, sångare och musikanter som med frivilliga krafter vill göra en missionsinsats under året.
För mer information om hur du kan engagera dig och din grupp under 2020, kontakta RHK, Riga, Lettland. E-post: anna-maria.tuftstrom@fralsningsarmen.se
...Vi har även 100-årsfirande 2023 - 1923 startade Frälsningsarmén den första gången i Lettland, före ockupationen av Sovjet Unionen... behöver goda krafter då också... :)
/Anna-Maria Tuftström

Västerdalarna

I går eftermiddag hade Frälsningsarmén i Västerdalarna glädjen att högtidlighålla kommendör Sven Nilssons 100-årsdag, lite i efterskott, samt presentera memoarerna i ett lokalt boksläpp här i Vansbro. Teatersalongen var fylld av ca 220 personer, medverkande inräknade! Vansbro Hembyggdesförening stod för serveringen. En sånggrupp under Gunnel Kjäll Andersson sjöng och det gjorde även kapten Daniel Viklund. Det var givetvis en förmån för oss att få detta tillfälle att möta bygdens son och ännu en gång få del av den djupa insikten som ett långt och aktivt liv ger samt den knivskarpa analys av nutiden kryddad med rik humor.
/Per-Olof Larsson

aug_sep_landetrunt_uppsala.jpg

Uppsala

I fredags var vi 52 personer samtalade till grillkväll på vår scoutgård i Nåntuna.
/Christer Svensson

Ågesta Folkhögskola, Stockholm

Varmt välkomna att äta lunch vardagar på Frälsningsarméns Folkhögskola i Ågesta (Stockholm)! Om ni är ett större sällskap vill vi har förbeställning dagen innan. Meny liksom övrig information går att läsa på vår hemsida www.agesta.nu  under fliken "Om skolan". Öppettider 11 50 - 13 00.
Allt gott
Jonas Nöjd med personal

Boktips

Dagens boktips - utländska biblar https://bibelbutiken.se/produkt/bibelpaketet/?fbclid=IwAR3zY8iyU7A0fIK9u68K9W5o9YvthUPDcBVUsCWT4t-94Fkk0kWUUdjphDo 

Svenska bibelsällskapet skriver:
Är din församling i behov av utländska biblar? För att underlätta för dig har vi satt ihop ett paket med de vanligaste språken som kyrkor brukar fråga efter.

Bibelpaketet innehåller en bibel vardera av: Persiska, engelska, arabiska, dari, rumänska, tigrinya, ryska, spanska, albanska och bulgariska.
https://bibelbutiken.se/produkt/bibelpaketet  Vill du ha fler, eller specialanpassa paketet? Hör av dig direkt till oss via telefon eller mail så hjälper Magnus Wingård dig! Tel: 018 – 18 63 30
butik@bibeln.se


Axplock från Pärleportalens anslagstavla maj-juni

Publicerat 2019-07-05

Norrköping

Under några dagar föregående var vi ett 20-tal mammor med barn som var på familjeläger genom kårens sociala arbete. Vi var samlade på Idrottsgården i Flen. Förutom mycket lek och bus på den härliga gården hann vi med utflykter till Sagostigen i Malmköping samt Grinda gårdsglass där det förutom mycket god glass fanns kor och får att titta på. Sista kvällen hade vi tacofest vilket var mycket uppskattat. Naturligtvis hade vi varje kväll en kort andakt då vi använde oss av den "gamla hedliga" flanellografen, ett mycket bra hjälpmedel. 
Så härligt att tillbringa dessa dagar med föräldrarna och barnen. 

/Christina Bjernhagen

Familjecentret i Majorna

Förra veckan samlades ett 20-tal mammor och barn på Knappekulla lägergård för att vara med på vårt kollo med cirkustema. Under de soliga dagarna fick vi bl. a. äta gott, bada, leka, ha morgongympa med clownen, samtala och Cirkus Unik kom ut och hade en workshop med oss. Vi pratade om de olika akterna i cirkusens värld och hur de påminde oss om några berättelser från Bibeln. Trollkarlen fick oss att tänka på den gången när 5 bröd och 2 fiskar kunde mätta flera tusen människor, Lindansösen gick på sin lina lite så som Petrus gick när han vinglade ut till Jesus på vattnet och Starke man fick oss att tänka på Goliat som ingen vågade möta, förutom David. Avslutningsvis pratade vi om att alla är som akter i livets cirkus och att vi alla behövs med våra olika gåvor och kunskaper. Gud är livets Cirkusdirektör och det är Hans cirkus. Han håller ihop akterna och ser till att alla har det bra. 
Vi är så tacksamma över att vi har fått bidra till att ge dessa familjer glada sommarminnen! 

Sundsvall

Lyckat första HUNDCAFÈ! 14 människor och 5 hundar njöt av fika och sångandakt i go'vädret i måndags förmiddag i Sundsvall.

Storuman

Tre helger i rad har vi blivit välsignade på olika sätt! Pingsthelgen med DC Marie & Peter Jonasson, den högtidliga invigningshelgen på Templet för Barmhärtighetens budbärare och nu Midsommarhelgen i Fatmomakke där Fjällmissionen, Majorerna Löfqvist ansvarar, med våra Kommendörer Marianne & Clive Adams som gäster. Och i måndags tog 2 personer i Storuman emot Jesus i sina liv! Tack tack Jesus!

/Marina Jönsson

Sundsvall

I söndags avtackning av vår medarbetare Anneli Solomon, och välkomnande av fem nya civilmedlemmar!

Strängnäs

Glädje i Strängnäs när en av våra nyfrälsta tjejer blev civilmedlem idag!

/Daniel Viklund

Nässjö

I söndags blev Julia Högberg och David Svensson civilmedlemmar i Nässjö!

Örnsköldsvik

Fest i Örnsköldsvik idag. Kjell o Jessica blev soldater och Maud gick in som civilmedlem. Gud är stor och GOD!

/Anita Allansdotter

Nässjö

En helt vanlig måndagförmiddag i maj fick vi be med en kvinna till frälsning. Tack Jesus!


Nyrenovoerade lokaler på Kungsholmskåren i Stockholm

Publicerat 2019-05-27

Fredagen den 24 maj var det öppet hus och invigning av de nyrenoverade lokalerna på Kungsholmskåren. 

- Vi blev så glada och uppmuntrade av att se så många hos oss på öppet hus. Stort TACK till er som kom och fyllde huset med er varma närvaro och glada tillrop, skriver de på sin Facebook-sida.

Frälsningsarméns EU-center på Kungsholmskåren finns för att ge värdighet, upprättelse och evangelium till de socialt utsatta EU- och tredjelandsmedborgare i Stockholm.

- Vi tackar Gud för stöd i allt detta och  för det starka och nära samarbete!


Vårsamling för FDFO (Före detta Frälsningsofficerare)

Publicerat 2019-05-02

Vårens samling blev i missionskyrkan i Tyringe. En plats dit det är enkelt att ta sig till från olika platser i distriktet. Vi känner oss välkomna och vi trivs här. När vi kom på förmiddagen var kaffeborden dukade så vi fick fika och smörgås före årsmötet som sedan började med presentation innan vi hade förhandlingarna.

Det var  rätt så fort avklarat innan vi sen serverades lunch och sedan en liten sångövning före mötet. Dagens gäster var Agneta och Thomas Landerholm.  Inga-Lill Svensson hälsade oss välkomna innan Anna Kerstin tog över. Margaretha Yrvenstam läste ur Bibeln och bad.

Därefter tog Agneta och Thomas över. Det blev ett omväxlande möte med solosånger, gemensamma sånger, vittnesbörd och tal. Sångarna sjöng två sånger under ledning av Inga-Lill Svensson. Efteråt samlades vi gemensamt vid kaffeborden. 

Vi ser fram emot nästa träff som blir till hösten.

/Margaretha Yrvenstam 
Foto: Cathrine Nilsson och Margaretha Yrvenstam


Axplock från Pärleportalens anslagstavla i mars-april

Publicerat 2019-04-23

Skövde

Nya medlemmar på Skövdekåren! Under långfredagens gudstjänst så hade förmånen att hälsa tre nya medlemmar välkomna i Skövdekåren. Det var Olger och Ana som vi hälsade välkomna som frälsningssoldater. Dessutom hälsade vi också deras son Angelo välkommen som civilmedlem i kåren. Skövde för Kristus!
/Peter Manninen

Östersund

På skärtorsdagens vardagsgudstjänst fick vi välkomna Hasse som ny civilmedlem. Han har funnits i kårens arbetsgemenskap några år, men kände nu att det var dags att kliva in som medlem vilket vi är glada åt.
/Zara Watanen

Visby

Vi fick välkomna elva nya civilmedlemmar av sex olika nationaliteter! Olika bakgrund, olika gåvor, men alla fast beslutna att följa Jesus. Visby för Kristus!
/Lars Björkqvist

Borlänge

FEST! :) De senaste två söndagarna har varit välsignade i Borlänge vänner! Förra söndagen fick vi nåden att välkomna Angelica och Vilja som medlemmar i kåren, och festen fortsatte i söndags då vi hälsade Sara Olsson välkommen som socialkonsulent, välkomnade Valerica som medlem och invigde Birgitta till frälsningssoldat. Våren är här! Kram från oss i Borlänge!
/Ludwig Fontanac

Barn och unga

ung.jpg

Detta härliga gäng möttes i helgen till ett samtalsdygn om "Frälsningsarmén som en plats för Unga vuxnas tro, och engagemang." Samtal fördes i storgrupp och i mindre grupper kring frågor som: Vad ser du när du ser Frälsningsarmén? Hur vill du att din lokala kår ska se ut om fem år? Vad motiverar dig? Vilket stöd behöver du? Vilken roll spelar Frälsningsarmén i kyrkan som helhet? Hur positionerar du dig och vad är din del i detta? Vi ägnade även en hel del tid till bön, lovsång och profetiskt lyssnande och vi upplevde att Gud talade till oss. Tack till er som deltog för allt ni bidrog med, för att ni är dem ni är och för er längtan att nå fler i er generation med Jesus!
/Ewa-Marie Kihlagård

Ystad

Ca 20 timmar tillsammans med sju tonåringar och Julia Adolfsson och egna ledare på kåren i Ystad. Vilken förmån att få vara med! Lovsång, undervisning, häng, godis, lekar och en fantastisk brunch! Tack gode Gud 
/Gunilla Johansson

Kristinehamn

scouter.jpg

Scouttävlingar i Kristinehamn. ett 60-tal scouter från Frälsningsarmén, ledare och föräldrar mötte upp för en helg med tävlingar, laga mat på stormkök, lägerbål och övernattning. En del sov i tält och vindskydd, men de flesta bodde inomhus.
/Per Lundell

Vilhelmina

vilhelmina.jpg

På palmsöndagen gjorde vilhelminaborna en ekumenisk påskvandring, med start vid församlingshemmet, alla församlingar medverkade på olika sätt, här drama: Jesus hos Pontius Pilatus.
/Marina Jönsson

Karlstad

Igår fick vi glädjen att hälsa Gullan välkommen som civilmedlem i Karlstad. Karlstad för Kristus :-)
/Per Lundell

Barn och unga

NY BIBELFILM! Just nu har Frälsningsarmén ett bibelår med våra barn och unga! Det har lanserats bibelhäfte, bibeldomino, bibelläsningsplaner, bibelballonger och bibelfilm! Nu har vi som jobbar med barn och unga på Programkontoret släppt BIBELFILM NR 2! Tillhörande tipsrunda och kahoot finns på www.fralsningsarmen.se/bibelar 
https://www.youtube.com/watch?v=82XEajo9ybA&t=262s 
/Julia Adolfsson

Västerdalarna

"Idag hälsade vi Therese välkommen som civilmedlem under "Sånger till kaffet".  Stor glädje för oss alla!"
/Per-Olof Larsson

Nässjö

I söndags fick vi fyra nya fanjunkare i Nässjö. 

Skillingaryd

Alla 6-åringar (förskolaklassen) i Skillingaryd kommer till oss för att höra om påskbudskapet, för att pyssla och fika tillsammans, och för att få hem en liten godispåse samt information om det kåren gör. Det är en underbar möjlighet vi har!
/Kathleen Johansson

Norrköping

Igår hade Norrköping glädjen att hälsa Roshan välkommen som civilmedlem! En toppenkille som också gör en jättefin insats i vår söndagsskola som nu har växt till närmare 20 barn. Roshan kom till kåren och blev frälst genom vårt dåvarande arbete "Unga Vuxna".

Trelleborg

Under helgen lördag och söndag 30-31mars hade kåren i Trelleborg besök av Frälsningsarméns ledare i Sverige Clive och Marianne Adams. 
Under lördagen undervisade Clive Adams ifrån Efesierbrevet om hur församlingen/kåren skall vara och arbeta. På kvällen talade Marianne Adams om hoppet i Jesus Kristus utifrån första Petrusbrevet.Under söndagen undervisade Clive Adams om Guds rike här och nu. Öppna kören sjöng sina vackra sånger och mötena inramades av vacker lovsång, Guds ande var påtaglig. Flera sökte sig till bönebänken under helgen för ett möte med Jesus. Trelleborg för Kristus.
/Christer Nelander

Härnösand

Frälsningsarméns första gudstjänst på många år i Härnösand. Örnsköldsvik, Sundsvall och Vistavarv samarbetade och det blev en fantastisk kväll. Andefyllt och nästa 30  besökare.
/Anita Allansdotter

Familjecentret Majorna

På kalasgudstjänsten igår var 53 personer samlade på Familjecentret i Majorna, Göteborg. Vi klippte och klistrade och förvandlade oss till får. På samlingen sjöng vi om Bä bä, aktade oss för vargen och letade efter lilla Ulle-Gulle som var borta. Som avslutning sjöng vi klassikern "Jesu lilla lamm jag är.." som gick över i "Gud som haver barnen kär..." 
Sedan kalasade vi på våfflor med en massa sylt, grädde och nutella och alla som ville fick ansiktsmålning. 
Familjer från alla våra verksamheter, samt Familjecentret i Bergsjön, var samlade. Det var hög ljudnivå, en salig röra och många skratt. Kalas, helt enkelt!

/Pernilla Ålöv

Starta om

Här finns YouTube länk till samtal med STARTA OM och Torbjörn Freij kring porrens effekt på individ och samhälle. Inspelat på Vasakåren 17/2 2019 
https://youtu.be/PjFppbD29TE 

/Jon-Anders Marthinussen

Barn och unga

Gud är god! I utvärderingarna från ungdomarnas nyårsfestival i Norrköping svarar 100% av deltagarna att de lärde känna Jesus bättre under festivalen!!! (Frågan var frivillig att svara på men 95% valde ändå att göra det!) Tack till alla fantastiska ledare som gjorde ungdomarnas deltagande på festivalen möjlig! Tack Norrköpings kår! Tack förebedjare! Tack Jesus! 
Här kan du se en film från vår festliga nyårsafton. https://youtu.be/zXPvqXpecqM 
/Julia Adolfsson

Gävle

Är så tacksam till Jesus! Drygt 50 kvinnor kom till vår kvinnofrukost i lördags som handlades om New Age utifrån ett kristet perspektiv. En kvinna blev frälst! Vad Gud gjorde mer vet jag inte men han var där!
/Helen Bergh

Nässjö

 

nassjo_aldre.jpg

Trygghetsboendet Dalen i Nässjö firade 25 år med film, kaffe och tårta!

Strängnäs

Fest i Strängnäs. En kvinna kom in före mötet och ville av hela hjärtat bli frälst. Hon hade berörts av våra soldaters vittnesbörd. Sedan fick vi inviga Ann och Johan till frälsningssoldater under fanan. Strängnäs för Kristus! Halleluja!

/Daniel Viklund

Trelleborg

Andlig förnyelse och nytt underbefäl vid möteskampanj i Trelleborgs kår den gångna helgen. 
Under lördag och söndag den 2-3 mars hade vi besök av evangelist Kjell Gunnar Bergman i Trelleborgs kåren. I våra samlingar lördag kl. 15 och 18 samt söndag kl. 11 delade Kjell Gunnar vikten av att lyssna till Guds röst och att gå vidare med ständig utveckling i det andliga livet.  Vid varje samling sökte sig människor till bönebänken och gick fram för förbön till helande och förnyelse.  Vi hade även glädjen att inviga Magret Nilsson till underbefäl med ansvar för musikledning ibland annat öppna kören. Mötena inramades med mycken sång, musik och lovprisning.  Trelleborg för Kristus!
/Christer Nelander


Axplock från Pärleportalen januari-februari

Publicerat 2019-02-12

Norrköping

norrkoping.jpg

Så här glada var Issa, Esam och May när de blev invigda till soldater i Norrköping igår!
/Sara Beijer

Tranås

tranas.jpg

I helgen hade vi förmånen att ha besök av kommendörerna och i söndags fick vi dessutom inviga Carl Erixon till soldat i kåren i Tranås. Tacksamhet och välsignelser.
/Monica Alhbin

Varberg

varberg.jpg

Gunilla och Kjell Olausson besökte Varbergs kår idag. Vi hade en välsignad gudstjänst.  Ann-Marie och Timo Teittinen ställde in sig i kårens led som nya medlemmar. Vi tackar Gud för Ann-Marie och Timo. Gud är god.
/Per-Göran Gniste

Södra Vätterbygden

Vi vill gärna berätta och låta er vara med och fira att vi nu uppnått vårt trosmål för 2019 - 6 nya medlemmar. Tre civilmedlemmar välkomnades 1/1 och ytterligare tre 27/1. De är resultatet av en härlig kombination av socialt och evangeliskt arbete. Gud är på gång i Södra Vätterbygden!
/Veronica Wahlström

Ågesta Folkhögskola

Vi på Frälsningsarméns Folkhögskola i Ågesta välkomnar grupper eller privatpersoner att komma och äta lunch hos oss på vardagar 11 45 - 13 00. Är man flera ring gärna i förväg och boka! Vi kan även arrangera dagskonferenser. 
Gör gärna som Kår 393 och Söderkåren m m och arrangera årliga församlingsdagar hos oss på helger.  Varmt välkomna!

Örnsköldsvik

ornskoldsvik.jpg

Idag blev Robert Lindgren invigd till soldat på kåren i Örnsköldsvik. Vi fick också hälsa Ingela Eriksson välkommen som civilmedlem.
/Anita Allansdotter

Nässjö

I fredagskväll var ett 40 tal scouter och scoutledare från Eksjö, Forserum, Jönköping, Nässjö, Skillingaryd samlade till en gemensam julfest i Forserum. Inbjudare i år var Scouter och scoutledare på kåren i Forserum. 
Det hela inleddes med att man åt tillsammans och sedan var det dags för julklappsbyte. Dans kring granen blev det också under Thorleif Bergenholtz ledning. Det var både kända och mindre kända danser på programmet. 
Sedan så var det dags för cheesecake och kaffe och änne en stund av god gemenskap kring borden. Kvällen avslutades med en andakt av kårens ledare Karl-Erik Nilson. Anna Lindstedt och hennes goda medarbetare hade utformat en helt suverän kväll, en kväll som kom att betyda mycket för oss alla som var med både vad det gällde gemenskap men också andligt.
/Christer Svensson


trelleborg20190127.jpgVälsignat  möte i Trelleborg

Publicerad 2019-02-01

Söndagen den 27 januari hade vi glädjen att uppta Tore Andersson som ny civilmedlem hos Frälsningsarmén  i Trelleborg.

Vi hade även glädjen att inviga Lena Kempe till böneledare och lovsångsledare i kåren. Mötet inramades av vackra sånger av helgens gäst sångerska och evangelist Brita Peters från Sthlm.

Mötet avslutades med förbön för människor med behov.

Trelleborg för Kristus

 

Skriv ut