Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

111-120

Här kan du lyssna på avsnitt 111-120 av Kylskåpsradion!

#100 120 Jul-i-gen och FRÅGEAVSNITT!

Gabriel och Åsskar fortsätter att utöka antalet frågor i var femte avsnitt, därför blir det idag 120 inlägg på en ny världsrekord tid! Dom handlar om allt från isracing till enhörningar, ångest och att spara pengar. Åsskar pratar skånska, är lugn och får veta att hans hår är rött. Gabriel förklarar krångliga ord och massa annat spännande.

Dagens ord: isracing, enhörning, finansiera, kriminalitet, hylla


#100 119 Om magneter, misstag och att sova i kylskåp

Gabriel har gjort en undersökning på sjukhuset och den stora frågan är: är han en manet eller en magnet? Och har han ens en hjärna? Det får du veta i dagens avsnitt! Dessutom pratar Gabriel om misslyckanden, Åsskar testar magnetiska material och tillsammans läser dom upp och lyssnar på massor av fel som lyssnarna hittat i podden. 

Dagens ord: klaustrofobi, magnetröntgen


#100 118 Om Åland

Äntligen är det dags för det efterlängtade avsnittet om ögruppen Åland! Gabriel pratar om befolkning, självstyre, skolor, pannkaka, tidszoner och mycket annat. Åsskar drar massa båt-skämt och inser att det går att resa bakåt i tiden mellan Åland och Sverige!

Dessutom börjar allt med lite gurkaglass-asmr!

Dagens ord: asmr, satisfying, autonom region


#100 117 Om död, hopp och flygande kylskåp

I dagens avsnitt svarar Åsskar och Gabriel på många kluriga frågor. Gabriel berättar om hur det kan kännas när man är med om något riktigt hemskt, Åsskar förklarar varför flygande kylskåp vore världens bästa uppfinning, Gabriel berättar vad han tror händer när man dör och Åsskar hittar på tokiga namn på månaderna. 

Dessutom blir det snack om dinosaurier, Gabriels skada och ett byte av röster!

Dagens ord: uppgiven, mitella, ?, !, /


#100 116 Kylskåpsspecial och födelsedagsfirande

KYLSKÅPSRADION FYLLER TVÅ ÅR!!! Åsskar drar ordvitsar som aldrig förr, Gabriel bjuder på gurkaglasstårta och tillsammans diskuterar dom vilket tema jubileumsavsnittet ska ha. Åsskar får såklart sin vilja igenom och det blir kylskåpsspecial! 

Hur fungerar ett kylskåp? Hur många har ett kylskåp? Varför håller maten längre när den står i kylen? Det är några av alla frågor som besvaras, dessutom berättar Åsskar den (inte helt sanna) historien om hur kylskåpet kom till och Gabriel läser upp massor av lyssnarnas inlägg. 

TACK FÖR I ÅR! HÄNG MED OSS ETT ÅR TILL! 


#100 115 Världsrekord i HUNDRAFEMTON frågor!

Det är dags för ett frågeavsnitt med både rekord i antal dagens ord och antal inlägg! Åsskar och Gabriel pratar om skuldkänslor, kärlek, psykisk ohälsa, sport, patent, andetag och hur man leker kylskåp. Dessutom kommer äntligen lite positiva corona-nyheter!

Dagens ord: patent, exklusiv, mångomtalade, WHO, covid-19, intensiv, intensivvård, BRUH, euforisk, riksdagen


#100 114 Om George Floyd och #BlackLivesMatter

I dagens avsnitt stannar vi kvar i USA och Gabriel berättar för Åsskar om filmen på George Floyd som fått hela världen att börja demonstrera. Tillsammans diskuterar de diskriminering, historien om slavhandeln, Martin Luther King och kampen för medborgerliga rättigheter. Gabriel förklarar vad BLACK LIVES MATTER betyder och varför vi var och en borde bli anti-rasister.

Kunskap är botemedel mot rasism och tillsammans kan vi göra skillnad. 

Dagens ord: diskriminering, #BlackLivesMatter


#100 113 Om USA

Nytt land och ny världsdel! Idag blir det 12 låååååångsamma om USA. Åsskar och Gabriel pratar om Columbus, ursprungsbefolkningen, kolonisation, svenska emigranter, delstater, stora städer, roliga städer, invandring, Coca Cola, populära sporter, klimat och hur lång tid det egentligen tar att åka med en radiostyrd båt över Atlanten! Och så hittar dom Åsskars favoritläkare. 

Avsnitt 100 114 kommer också handla om USA med fokus på #BlackLivesMatter, rasism och det som hände George Floyd. 

Dagens ord: emigrera, missväxt, delstat


#100 112 Om Åsskars lögn och gamla historier

Det är 4 juni och dags för Åsskar att göra sommargurkaglass! Men allt går inte som planerat och det slutar med att han börjar ljuga för Gabriel... Det får Gabriel att berätta en 2600 år gammal historia och tillsammans diskuterar dom sanning och lögner, bra och dåliga hemligheter, ärlighet och att våga be om ursäkt. 

Dessutom innehåller avsnittet ketchupens historia och en fråga om föräldrar som bråkar. 

Dagens ord: att ropa varg


#100 111 Om puberteten och rymdpruttar

Idag fortsätter Åsskar och Gabriel svara på lyssnarnas frågor om sex, puberteten, mens och annat som har med kroppen att göra. De pratar om att inte tro på allt som sägs och att aldrig vara stressad. Mycket händer under puberteten och det går olika snabbt för alla, det är helt okej. 

Dessutom blir det fun facts om att prutta i rymden och massor av skämt! 

Dagens ord: pubertet, mens, oskuld