Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Alla avsnitt av podden

Här kan du läsa om och lyssna på alla avsnitt som kommit ut av Kylskåpsradion!

AVSNITT #100 059 Det stora gurkaglassavsnittet!!

ÄNTLIGEN är det dags för Åsskars stora gurkaglassavsnitt!! Han gör sig av med Gabriel och pratar om gurkaglass HEEEELA avsnittet!!! Han svarar på massa frågor, berättar sitt speciella gurkaglass-recept, sjunger sin nya låt "Kärlek i en kartong", berättar om nya spel och massa annat. Detta får ni inte missa!! 

Dagens ord: Gurkaglass (vad annars?!)


AVSNITT #100 058 Om positiv och negativ atmosfär

I dagens avsnitt pratar Gabriel om att det kan vara lika viktigt HUR man säger något som VAD man säger och att vi var och en bidrar till att skapa en positiv eller negativ atmosfär. Åsskar hittar på ett nytt ord och sjunger en ny sång, dessutom svarar dom tillsammans på maaaassa frågor som kommit in om Kylskåpsradion. 

Dagens ord: atmosfär, chilla, kylskåpa


AVSNITT #100 057 ÄR jag misslyckad eller HAR jag misslyckats?

Dagens avsnitt börjar med att Åsskar aldrig vill vakna och han är så trött att han inte vill gå till skolan. Lite senare får Gabriel dock veta att det finns en annan anledning till att han vill vara hemma också... I avsnittet diskuterar Gabriel och Åsskar vad man kan göra och tänka när man mår dåligt i skolan och dom tar till och med hjälp av två experter för att få svar på några kluriga frågor från lyssnarna.

Gabriel förklarar vad identitet betyder och hur det är bra att tänka när man misslyckas med något.

Dagens ord: Identitet


AVSNITT #100 056 Om Malala och hur skolan kan förändra världen

I ett extra långt avsnitt berättar Åsskar om hur det var att komma tillbaka till skolan efter sommarlovet och vad han har för mål med trean! På tips från lyssnarna berättar Gabriel om en historisk person, som även hon har med skolan att göra. Dessutom berättar Gabriel om vilka som är världens största länder, Åsskar ställer fyra djurgåtor och dom pratar om hur vi var och en kan vara superhjältar i skolan VARJE DAG!

Ett avsnitt du verkligen inte får missa!!!

Dagens ord: Analfabet


AVSNITT #100 055 Åsskar sjunger Old Town Road och Gabriel förklarar ångest. FRÅGEAVSNITT

Det är dags för ännu ett frågeavsnitt, denna gången fyllt av massa roliga sånger! Åsskar spelar gitarr, Gabriel (??) rapar och Åsskar sjunger Old Town Road! FÅR INTE MISSAS!!

Dessutom förklarar Gabriel vad ångest är för något och dom räknar ut hur långt man hinner köra på en vecka!

Dagens ord: Ångest


AVSNITT #100 054 Vad betyder håna? FRÅGEAVSNITT

I dagens avsnitt ger sig Gabriel direkt in på att börja svara på massa frågor, meeeeen Åsskar stör honom ganska mycket... Tillslut hinner dom ändå svara på massa frågor i ett extra FRÅGEAVSNITT! Dessutom förklarar dom vad det betyder att "håna", Åsskar hittar på en egen gåta och Gabriel berättar vad man inte bör göra samtidigt som man duschar. 

Dagens ord: Håna


AVSNITT #100 053 Om ebola och dansk is

ÄNTLIGEN ett nytt avsnitt av Kylskåpsradion efter Gabriels sjukdom. Åsskar är sur på Gabriel för att det inte blev något avsnitt förra veckan, men Gabriel berättar om att det inte är snällt att vara arg på en person som är sjuk för det är inte den personens fel! 

Senare i programmet diskuterar dom is i Danmark, ord som har två olika betydelser och vad Åsskar tycker att glass borde heta istället. Dessutom berättar dom vad ebola är för något och vad man kan göra när man läser hemska nyheter som gör en orolig och rädd. 

Dagens ord: Ebola


AVSNITT #100 052 Om månlandningen och konspirationsteorier

I helgen var det 50 årsjubileum för en av mänsklighetens största händelser: månlandningen! Vad hände? Hur gick det till? Och är allt egentligen fejk? Det diskuterar Gabriel och Åsskar i dagens avsnitt och förklarar vad en konspirationsteori är för något. 

Dessutom får du höra när Åsskar sjunger en dansbandslåt om att ha sommarlov! Haha

Dagens ord: Konspirationsteori


AVSNITT #100 051 Om förkylning, valar och tillbakablickar

Gabriels förkylning ger inte med sig och han tvingas hosta sig igenom dagens inspelning. Därför fylls delar av avsnittet med höjdpunkter från tidigare avsnitt av Kylskåpsradion och du får höra några av de roligaste och intressantaste delarna av podden! Dessutom påstår Åsskar att Gabriel varit en fisk, men det kan väl inte stämma?!


AVSNITT #100 050 Julisånger, drömmar och tappad röst. FRÅGEAVSNITT

Nu kommer ännu ett FRÅGEAVSNITT där Åsskar och Gabriel försöker slå sitt eget världsrekord! Programmet börjar dessutom med att Åsskar skrivit massa julisånger och allt avslutas med tidernas voice crack när Gabriel nästan tappar rösten. Däremellan finns självklart dagens ord, dagens skämt, veckans reflektion och mycket mycket annat. 

Dagens ord: Q&A och FAQ


AVSNITT #100 049 Avsnittet utan gurkaglass

I dagens avsnitt har Gabriel fått ett tips om hur han kan busa med Åsskar och hämnas för allt taskigt Åsskar gjort det senaste. Samtalet går vidare om just hämnd, konsekvenser och förlåtelse. Dessutom berättar Gabriel om Almedalsveckan, förklarar vad en vision är för något och tillsammans går dom igenom topplistorna på spelen! 

Dagens ord: Konsekvenser och vision


AVSNITT #100 048 Om migration och Gabriels stora nyheter

Vilken födelsedag!!?! Eller, hur säger man det egentligen? Och vad har Gabriel för stora nyheter att berätta? Och vad är det egentligen han tappat ner i toaletten??!? Många frågor besvaras i detta avsnitt, något du verkligen inte får missa!!

Dagens ord: Migration


AVSNITT #100 047 Kylskåpsradions jubileumsavsnitt!

Den 18e juni fyller Kylskåpsradion ett år!!!! Helt otroligt, lyssna på avsnittet och fira tillsammans med oss! Gabriel och Åsskar följer lyssnarnas önskningar och sjunger nyskrivna sånger och tacktal, säger massa skämt och Åsskar blir på något konstigt sätt kung?!

TACK FÖR ATT NI FÖLJT OSS FÖRSTA ÅRET! NU DRAR VI IGÅNG ETT NYTT SUPERSPÄNNANDE ÅR TILLSAMMANS. 

Dagens ord: Jubileum


AVSNITT #100 046 Varför firar vi nationaldag och hur många tappar mobilen i toaletten?

Hur många är det varje dag som tappar sin mobil i toaletten? Det försöker Gabriel och Åsskar räkna ut i dagens avsnitt! Dessutom berättar dom om varför Sverige, och andra länder, firar nationaldag. Gabriel testars Åsskar kunskap i nationalsånger och Åsskar berättar en sjukt rolig historia. 

Dagens ord: Nostalgi


AVSNITT #100 045 FRÅGEAVSNITT

Avsnitt 100 045 innebär att det är dags för fr...anska gäster? Frå...nvarande personligheter?! NEJ! FRÅGEAVSNITT SÅKLART!!! Lyssna för att få veta om Åsskar har kräkts någon gång, vad gurkaglass heter på finska, vad Gabriel gör på fritiden och om han helst skulle äta hundbajs eller kattbajs.... Dessutom förklarar Åsskar och Gabriel ordet OMTANKE och läser upp lyssnarnas tips på vad ni gör om ni blir dåligt behandlade. 

Men den största frågan är: SLÅR DOM NYTT REKORD IDAG?!

Dagens ord: Omtanke


AVSNITT #100 044 SÅNGAVSNITT

"VM-låten", "Gråtlåt", "Kylskåpsslang", #BackToSkolan, "Åsskar rappar" och ALLA andra sånger vi sjungit i podden är samlade i dagens avsnitt!! Dessutom förklarar Gabriel vad takt och tempo är och hur sånger är uppbyggda. 

Värm upp stämbanden och sjung med i Kylskåpsradions första SÅNGAVSNITT!! 

Dagens ord: Takt


AVSNITT #100 043 Vad är EU? (och uttalas det egentligen eeeeewh?)

I dagens avsnitt läser (misstolkar) Åsskar massa intressanta nyheter! Bland annat om helgens EU-val, som han uttalar "eeeeewh". När han får veta att det är fel har han sitt eget val där Gabriel måste välja på massa äckliga saker! Mycket roligare... Sen förklarar Gabriel vad EU egentligen är och varför det kom till.

Dessutom svarar Gabriel och Åsskar på frågor och läser upp hälsningar.  Ett extra långt och superbra avsnitt!

Dagens ord: Union


AVSNITT #100 042 Om Marie Sklodowska-Curie (och Åsskars rapar)

I dagens avsnitt släpper Åsskar tidernas tyngsta rap! Och tyngsta rap.... Dessutom är det för fösta gången ett avsnitt om en historisk person och först ut är ingen mindre än Marie Sklodowska-Curie! Marie har varit först med många saker, bland annat var hon den första kvinnan som fick ett Nobelpris (1903) och fram till idag ör hon den enda personen som vunnit Nobelpris i två olika vetenskapliga kategorier: fysik OCH kemi!! I avsnittet förklarar Gabriel vad fysik är för något och vad som gjorde Maries forskning så speciell. Men berättelsen om Marie Sklodowska-Curie handlar om så mycket mer än bara vetenskap, lyssna så får du höra!! 

Dagens ord: Fysik


AVSNITT #100 041 Jag blir ignorerad, vad ska jag göra?

Dagens avsnitt bjuder som alltid på både massa skratt och allvar! Åsskar berättar varför han ÄLSKAR måndagar, vad som är hans favoritsport och varför han inte gillar chokladglass. Gabriel förklarar vad "ignorera" betyder och hur man ska tänka om man känner sig dåligt behandlad. Dessutom kommer Åsskar med förslag på massa roliga filmer han vill spela in. 

Dagens ord: Ignorera


AVSNITT #100 040 Vad heter gurkaglass på latin? (FRÅGEAVSNITT)

Äntligen ett nytt frågeavsnitt med maaaaassa spännande, roliga och intressanta frågor från er lyssnare! Gabriel och Åsskar pratar om fotbollsspelare, olika länders tideräkning, latin, Caesar och mycket annat! Dessutom diskuterar dom olikheter och att annorlunda inte är samma sak som konstigt.

Dagens ord: PS (och cucumis crepito)


AVSNITT #100 039 Om apartheid, Sydafrika och rasism med Clive Adams

Idag har Kylskåpsradion ännu en SUUUUUUUPERSPÄNNANDE gäst, nämligen Clive Adams som är uppvuxen i Sydafrika och berättar om hur det var att leva i ett land där det stod i lagen att alla människor inte är lika mycket värda. Men varför säger Clive att han inte tycker Åsskar är rolig?! Lyssna NUUUUUU!!!!

Dagens ord: Apartheid


AVSNITT #100 038 Om påsk, nåd och förlåtelse

Vem var det som korsfäste påskharen? Vad är Åsskars bästa tips för att gömma påskäggen? Vad betyder egentligen långfredagen? Det och mycket annat ger Gabriel och Åsskar svar på i dagens påskspecial! Dessutom pratar dom om nåd och förlåtelse och introducerar en ny del i podden: "Veckans reflektion"

Dagens ord: Nåd


AVSNITT #100 037 Om kritik, diskussioner och respekt

Dagens avsnitt börjar med att Åsskar sover! Men Gabriel har en väldigt bra taktik för att han ska vakna snabbt... I programmet svarar dom på flera frågor, bemöter kritik som har kommit in mot Gabriel och förklarar varför det är viktigt med diskussioner och att lyssna på varandra. 

Dagens ord: Diskutera


AVSNITT #100 036 Om aprilskämt, sommartid och miljö

APRIL APRIL!!!!! Som ni kanske förstod av Åsskars viskande i det korta avsnittet så var allt bara ett aprilskämt!! Självklart kommer det ett avsnitt som vanligt idag, hoppas ni gillar det!!

I avsnittet pratar Gabriel och Åsskar om aprilskämt, vad det innebär att vi bytt till sommartid, samt svarar på frågan: "Vad betyder miljövänligt?"

Dagens ord: Miljövänligt


APRILSKÄMT: Inget nytt avsnitt

Tyvärr, tyvärr, tyvärr kommer inget nytt avsnitt som vanligt idag, måndagen den 1 april. Gabriel har, eeeeeeeh, ätit chokladglass och spytt hundratusen gånger. Därför kan han inte vara med och spela in.... Typ. Men jag ska gömma all chokladglass så att vi kan höras som vanligt igen nästa vecka! Glad 1a april!

/Åsskar


AVSNITT #100 035 Vad är en eldsjäl? (FRÅGEAVSNITT)

Som alla vet är vart femte avsnitt FRÅGEAVSNITT och så är det även denna gång!! I avsnittet försöker Gabriel och Åsskar slå sitt tidigare rekord i "Frågor på fem minuter" och svarar på den kluriga frågan om Åsskar har några föräldrar?!

I dagens ord pratar dom om vad en eldsjäl är och vad det betyder att "brinna för något". Det handlar inte om att man får tända eld på sina vänner, som Åsskar tror... Lyssna så får du veta vad det betyder! 

Dagens ord: Eldsjäl


AVSNITT #100 034 Åsskar blir kränkt

Dagens avsnitt spelas in på ett hotell för Gabriel och Åsskar är på resande fot! Åsskar har ett förslag om hur han ska piffa upp staden lite och Gabriel berättar om vad en kränkning är för något. Lyssna så får du höra vart dom befinner sig!!

Dagens ord: Kränkning och sannolikhet


AVSNITT #100 033 Om cancer med Ahmed Jalal, del 2

I dagens avsnitt fortsätter intervjun med Ahmed som berättar vad som var viktigast för honom när han var sjuk. Han förklarar vad han lärt sig om vänskap och hur man kan vara en bra vän till någon som är sjuk eller går igenom något jobbigt. Superviktiga saker att lära sig!! 

Förutom andra delen av intervjun har såklart Gabriel och Åsskar dagens ord, dagens skämt och svarar dessutom på flera frågor! 

Dagens ord: Närvaro


AVSNITT #100 032 Om cancer med Ahmed Jalal, del 1

Idag är ännu en SUPERSPÄNNANDE gäst med i Kylskåpsradion, nämligen Ahmed Jalal. Han är föreläsare på organisationen Ung Cancer och drabbades själv av sjukdomen för tre år sedan. I dagens avsnitt berättar han om cancer, hur han blev sjuk, behandling på sjukhuset, hur han hanterar jobbiga känslor m.m

Vi förklarar också vad celler är och hur mycket bättre sjukvården blir på att bota cancer, hela tiden! Åsskar ger även en gåva till Barncancerfonden för att fortsätta hjälpa forskningen framåt. 

Dagens ord: Celler


AVSNITT #100 031 Om Åsskars gala och människovärde

Inatt var det Åsskarsgalan! Eller jag menar Oscarsgalan. Som Åsskar tror handlar om honom, men när han får veta att den inte gör det bestämmer han sig för att skapa en egen gala där alla i hela världen är inbjudna! Han upptäcker dock att det är ganska svårt att få dit allihop... 

I avsnittet förklarar Åsskar och Gabriel även människovärde och att vi var och en har rätt att bli behandlade, accepterade och älskade så som vi är!

Dagens ord: Människovärde


AVSNITT #100 030 FRÅGEAVSNITT! Är Åsskar kär i någon?

Idag är det dags för ännu ett frågeavsnitt och TILLSLUT uttalar sig Åsskar i den fråga som så många lyssnare undrar över: är han kär i någon?! Lyssna så får ni ett klart svar. Typ...

Gabriel och Åsskar gör också ett nytt försök att slå sitt rekord i antal frågor på fem minuter och Gabriel berättar om TVÅ superspännande nyheter!!

Dagens ord: Anonym


AVSNITT #100 029 Om att ringa 112

Den 11/2 är internationella 112-dagen och i dagens avsnitt pratar Åsskar och Gabriel om vad som är en akut nödsituation, när man ska och när man inte ska ringa 112 och hur det fungerar! 

Men avsnittet börjar med att Åsskar är superledsen över Alla hjärtans dag, men inte av samma anledning som de flesta andra... Lyssna så får du veta varför Åsskar är ledsen!

Dagens ord: Nödsituation


AVSNITT #100 028 Åsskar smaskar i ett gott-avsnitt!

Dagens avsnitt sätter Åsskar igång själv när Gabriel fortfarande sover! Han börjar svara på frågor, testar olika effekter, gör egna sånger och massa annat. En hel del av frågorna misstolkas dock och Åsskar spelar in en del som kanske inte riktigt var tänkt... 

När sen Gabriel tillslut vaknar har dom ett gåtavsnitt med massa skoj, kluriga gåtor, roliga historier och självklart dagens ord!

Dagens ord: Krav


AVSNITT #100 027 Om förintelsen

Igår var det "Den internationella minnesdagen för förintelsen". Vad är det vi egentligen ska minnas? Och varför är det viktigt att vi aldrig glömmer förintelsen? Det pratar Åsskar och Gabriel om i dagens avsnitt! 

Avsnittet innehåller även grattishälsningar till Åsskar från er lyssnare, massa nya ordspråk Åsskar skrivit och såklart dagens skämt!

Dagens ord: Förintelsen, nazism, antisemitism


AVSNITT #100 026 Åsskar fyller år!

IMORGON ÄR DET ÅSSKARS FÖDELSEDAG! Hör hans fina födelsedagssång, vad han önskar sig och massa roliga födelsedagsskämt! I avsnittet försöker Gabriel också gå till botten med hur gammal Åsskar egentligen är? 

Förutom taggning inför Åsskars födelsedag får du i avsnittet höra om Sveriges nya kaffeminister, eller var det te? Dessutom som vanligt ett klurigt dagens ord!

Dagens ord: Fusion


AVSNITT #100 025 Hur många språk finns det i världen? FRÅGEAVSNITT

Äntligen dags för ännu ett frågeavsnitt!! I avsnittet får du höra Gabriel berätta om hur många språk han kan prata och ungefär hur många språk det finns i världen. Åsskar och Gabriel försöker också slå rekordet från förra avsnittet och svara på så många frågor som möjligt på 5 minuter. Lyssna så får du höra om dom lyckas!

Dagens ord: Komplicerat


AVSNITT #100 024 Om nyårsmål och reflektioner

Årets första avsnitt börjar med att Åsskar nästan skrattar ihjäl sig åt något Gabriel sagt. Det fortsätter med att dom förklarar vad det innebär att reflektera, Gabriel berättar om sina nyårslöften (som han kallar för nyårsmål) och Åsskar har för första gången DAGENS SKÄMT!  I slutet av avsnittet berättar Gabriel om hur du kan tänka för att sätta upp bra mål som kan hjälpa dig i livet. 

Dagens ord: Reflektera


AVSNITT #100 023 KYLSKÅPSRADIONS ÅRSKRÖNIKA

I sista avsnittet 2018 spelar Gabriel och Åsskar upp sina favoriter från året som gått! I programmet finns sånger Åsskar sjungit, utdrag från flera intervjuer, intressanta diskussioner och mycket annat både skoj och spännande. Lyssna för att få höra allt det bästa från Kylskåpsradion 2018! 

Vi hörs igen nästa år!

GOTT NYTT HÅR önskar Åsskar och GOTT NYTT ÅR önskar Gabriel!!!


AVSNITT #100 022 Om advent och traditioner

I dagens avsnitt pratar vi om högtider och traditioner. Varför firar vi jul, vad betyder advent och vad för annorlunda tradition gör Gabriels familj varje juldagsnatt?

Dagens ord: Tradition


AVSNITT #100 021 FRÅGEAVSNITT

Kan Åsskar prata engelska? Vad gillar ni för musik? Har Åsskar hoppat studsmatta? Vad betyder logisk? 

Det är några av alla frågor som Åsskar och Gabriel svarar på i dagens FRÅGEAVSNITT!! I avsnittet berättar Åsskar även om när han skrev rätt mattetal (!!!!!!!!) på tavlan i veckan och vad som står i hans kalender. 

Dagens ord: Logik


AVSNITT #100 020 Om minne med Jonas von Essen

I dagens avsnitt intervjuar Åsskar och Gabriel självaste världsmästaren i minne: Jonas von Essen! Han berättar om hur han på bara ett par år lyckats träna upp sin hjärna supermycket och han ger sina bästa tips för hur vi var och en kan få ett bättre minne. 

OBS! På vår youtubekanal får du se när Åsskar utmanar Jonas i en minneschallenge! Och gå gärna in på Jonas hemsida jonasvonessen.se, där har han lagt ut gratis videolektioner om hur man tränar sin hjärna. 


AVSNITT #100 019 Om känslor och kiss

Förra veckan kom det inget nytt avsnitt för att Gabriels katt blev överkörd, i dagens avsnitt berättar han vad som hände och hur det känns. Gabriel och Åsskar pratar om vad kan man göra för att må bättre om man är ledsen och vad det är för likhet mellan känslor och kiss?! !

Dagens ord: Kommunikation


AVSNITT #100 018 Är vuxna tråkiga?

Kylskåpsradion fyller 18 och blir därmed vuxen och tråkig. Eller? Är vuxna tråkiga? Och hur vuxen är egentligen Gabriel? I avsnittet gör Åsskar ett vuxentest för att ta reda på detta!

Du får även höra Åsskars sjunga två korta sånger han skrivit som handlar om Kylskåpsradion. 

Dagens ord: Erfarenhet


AVSNITT #100 017 Om naturkatastrofer och kylskåp

I avsnitt 17 konfronteras Åsskar med den fruktansvärda verkligheten: alla människor i världen har inte ett eget kylskåp! Gabriel förklarar hur kylskåp i många länder är en lyxvara och ett bra tecken på hur rikt ett land är. 

I avsnittet pratar dom även om hur det gått efter sommarens skogsbränder i Sverige och vad som hänt på ön Sulawesi i Indonesien. 

Dagens ord: Tsunami (och intreståelig)


AVSNITT #100 016 Om övergrepp och Nobels vedspis

I avsnitt 16 pratar Gabriel och Åsskar om Nobelpriset och särskilt det pris som vanns av Nadia Murad och Denis Mukwege, nämligen Nobels vedspis. Nej jag menar FREDSPRIS!!! Båda Nadia och Denis kämpar emot sexuellt våld i krig och Gabriel förklarar för Åsskar vad ett övergrepp är för något. 

Dagens ord: Övergrepp


AVSNITT #100 015 FRÅGEAVSNITT! Vad är det jobbigaste Gabriel har sagt och vad betyder kritik?

Äntligen ett nytt FRÅGEAVSNITT! I avsnitt 15 svarar Gabriel och Åsskar på massa frågor, dom räknar till och med ut hur lång tid det skulle ta att svara på 100 000 frågor! Men riktigt så många hinner dom inte med idag...

I programmet förklarar dom även vad kritik betyder och berättar om en ny suuuperspännande gäst (han är världsmästare!!) som snart ska intervjuas i Kylskåpsradion! Lyssna så får du veta vem det är!

Dagens ord: Kritik


AVSNITT #100 014 Om skräp med Nils Arnell

Hur många kilo skräp gör vi svenskar åt med varje år och vilket år förväntas det vara lika mycket plast som fisk i havet? I avsnitt 14 har Gabriel och Åsskar rest till Fritsla för att intervjua skräp-experten Nils Arnell, som genomför något han kallar "Skräptember". Hör honom berätta om varför det är viktigt att lära sig mer om skräp och hur vi kan göra stor skillnad tillsammans!

OBS! Finns även youtubeklipp från besöket!

Dagens ord: Återvinna


AVSNITT #100 013 Om atomer, lösenord och Åsskars drömbil

Gabriel berättar om sina bästa tips för att både skydda och komma ihåg sina lösenord, Åsskar börjar spara pengar till sin drömbil och förklarar vad det är för likhet mellan biljard och Biljard. Som om det inte var nog svarar dom även på Nathanaels spännande fråga om atomer!

Dagens ord: Atomer


AVSNITT #100 012 Vad betyder kompromissisar?

Gabriel och Åsskar pratar om gårdagens viktiga val: alltså när Åsskar skulle välja gurka i butiken. Och så riksdagsvalet såklart! Gabriel får en klurig utmaning där mycket står på spel och Åsskar kommer på ett nytt ord: kompromissisar. Lyssna på avsnittet så får du veta vad det betyder!

Dagens ord: Kompromissa


AVSNITT #100 011 Kan Åsskar bli statsminister och vad är det Gabriel har tappat bort?

På söndag är det val i Sverige och i dagens avsnitt diskuterar vi om Åsskar kan bli statsminister och massa andra intressanta, och roliga, fakta om valet. Gabriel berättar om hur han vänt lägenheten uppochner i jakten på något han tappat bort och skäms över att berätta om... Åsskar leverar även extra många (dåliga) ordvitsar.

Dagens ord: Politiskt parti


AVSNITT #100 010 Podden firar 10 avsnitt och vi svarar på massa frågor!

Podden firar 10 avsnitt! Ett litet steg närmare hundratusen... På tal om hundratusen så räknar Gabriel i dagens avsnitt ut när Åsskar fyller 100 000 timmar! Avsnittet är fyllt med svar på olika frågor som kommit in, bland annat "Har Åsskar pruttat?", "Är Åsskar jobbig?" och "Varför rör Gabriel på läpparna när Åsskar pratar?". Vi berättar även om hur Åsskars första dagar i skolan efter sommarlovet var och varför han ska ta med sig en rakhyvel till skolan imorgon. 

Dagens ord: Buktala


AVSNITT #100 009 Åsskar avslöjar vart han gömt sina pengar och sjunger sången #BackToSkolan

Sommarlovet är över och Åsskar är inte särskilt taggad på skolan... Men i dagens avsnitt berättar han vad han gjort på sommarlovet, råkar avslöja vart han gömt sina pengar och förklarar för Gabriel vad som är inne att säga. I avsnittet får du även höra Åsskars nyskrivna låt #BackToSkolan och Gabriel berättar vad han drömmer om.

Dagens ord: Privilegierad


AVSNITT #100 008 Om kvinnlig rösträtt och varför det är viktigt med historia

Varför är det så viktigt att lära sig om historia? Vilken dag blev Sverige demokrati? Hur många människor fanns det i världen på 1800-talet och varför tog Åsskar med sig en skottkärra full med jord när han skulle åka tåg?

Allt det får du höra om i avsnitt #100 008 av Kylskåpsradion. Och som om inte det var nog berättar Åsskar även vem som är hans största inspirationskälla!

Dagens ord: Inspiration


AVSNITT #100 007 Om mänskliga rättigheter och Fantastiska Nioåringar

Vet du vad det är för skillnad på mänskliga rättigheter och mänskliga maträtter? Det diskuterar Gabriel och Åsskar i veckans avsnitt! Åsskar berättar också vad han tror FN betyder och säger följande fina citat om hjärtat:

"Hjärtat är en muskel som går att träna och bli starkare i. Hjärtat är även en symbol för kärlek och det går också att träna och bli starkare i"

Bra sagt Åsskar!

Dagens ord: makt


AVSNITT #100 006 Om eld och skogsbränder feat. Martin Billhult

Sverige står i lågor och i dagens program ringer Gabriel och Åsskar upp Martin som hjälper till med att släcka den stora skogsbranden i Ljusdal (som är lika stor som Malmö!). Martin berättar om hur skogsbränder uppstår, hur brandgator fungerar och att han jobbar hela dagarna med att byta slangar på brandbilarna för att dom brinner upp.I programmet förklarar även Gabriel vad som behövs för att eld ska uppstå, hur en brandfilt fungerar och vad kilo betyder.

Dagens ord: kvadratkilometer


AVSNITT #100 005 Hur vet man vad som är sant egentligen?

I avsnitt #100 005 pratar Åsskar och Gabriel om sanning och hur man ska tänka för att ta reda på vad som är sant på internet och vad som är lögn. Gabriel berättar om en tidningsartikel han skrev i veckan och Åsskar erkänner att han lagt ut ett clickbait på hemsidan... De förklarar även vad förtroende innebär och hur det hjälper oss förstå vad som är sant och inte.

Dagens ord: Förtroende


AVSNITT #100 004 Om blixt och Åsskar

Sommarens åskoväder börjar komma och i avsnitt #100 004 av Kylskåpsradion pratar Åsskar och Gabriel om vad man ska göra, och inte göra, när det åskar och blixtrar. Åsskar förklarar varför han under sommaren kämpar med att glömma bort allt han lärt sig i skolan och Gabriel berättar vad det är för likhet mellan åska och Åsskar. I avsnittet svarar dom även på extra många frågor!

Dagens ord: Åska


AVSNITT #100 003 Om valår, giraffår och demokrati

Det här avsnittet sänds från Gotland för Gabriel och Åsskar är med på Almedalsveckan. Vet du inte vad det är? Lyssna på podden så får du veta! I avsnittet diskuterar dom även valår och giraffår samt svarar självklart på massa frågor!

Dagens ord: Demokrati


AVSNITT #100 002 Om fotbolls-VM, #backaDurmaz och rasism

I avsnitt 100 002 av Kylskåpsradion berättar Gabriel om vad som hänt Jimmy Durmaz efter fotbollsmatchen mellan Tyskland och Sverige och att det som hänt är ett tydligt exempel av förra veckans tema: att ord är en superkraft som kan användas antingen till att göra gott eller ont. Åsskar sjunger även sin nya VM-sång och berättar vilket lag han hejar på, och så förklarar vi vad ordet rasism betyder. Självklart svarar vi på lite frågor ur frågelådan också!

Dagens ord: Rasism


AVSNITT #100 001 Om alla människors superkraft

I första avsnittet pratar Gabriel och Åsskar om en superkraft som varje människa har, nämligen ord. Vad vi säger kan göra väldigt stor skillnad och varje människa får välja att antingen använda den superkraften till att göra gott eller ont.