Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

"Min väg till Gud" - Stefan Engström

Jag kom till Sala på grund av mina barn. Jag behövde byta miljö och bryta med mitt missbruk. Jag hade nått botten och var helt less på missbrukarlivet. Antingen måste jag sluta eller så gick jag mot en säker död.

Stefan Engström. Foto: Privat

Jag levde endast för mina söner

Jag heter Stefan Engström och är 48 år gammal. Jag kommer från Surahammar, men bor numera i Sala. Det enda jag tidigare hade att leva för var mina söner och därför ville jag komma närmare dem så jag flyttade till Sala.

Blev medbjuden till Frälsningsarmén

Jag fick ett tillfälligt boende på ett vandrarhem. Där bodde en kille som heter Åke och han var kristen. Han bjöd med mig till Frälsningsarmén i Sala på bibelstudium. Jag hade ingen aning om vad det var men tänkte att det kunde väl inte skada. Första gången så vände jag i dörren, jag vågade inte gå in. Men Åke gav sig inte utan tjatade tills jag följde med veckan därpå.

"Man måste öppna sitt hjärta"

När jag väl kom in så satt det cirka 20 personer runt ett bord och åt mat. En kvinna reste sig och hälsade mig hjärtligt välkommen med en stor kram. Hon presenterade sig som kårledare och bjöd mig sedan att ta för mig av maten och sätta mig ner i gemenskapen. Alla var så välkomnande. För mig var det helt chockerande! Finns det verkligen såna här människor? Vad har de som inte jag har?

Efter den gången så har jag inte missat ett enda bibelstudium. Det var som att komma in i en helt ny värld. Jag blev nyfiken på vad de pratade om. Jag tog så småningom mod till mig och frågade hur man kunde lära känna denne Jesus som de pratade om. Kårledaren försökte förklara att man måste öppna sitt hjärta och man måste uppleva det för att kunna förstå.

Alla bitar föll på plats

Tre månader efter att jag kommit till Frälsningsarmén, satt jag på tåget från Uppsala och var på väg hem. Jag satt och läste i en kristen tidning om hur en människa hade lärt känna Jesus och då hände det något när jag slog ihop tidningen och blundade.

Det var som om poletten plötsligt trillade ner och alla bitar föll på plats. Jag blev helt uppfylld av en känsla som jag inte skulle byta bort för något annat i hela världen. Jag har aldrig upplevt något liknade. Jag blev fylld av Jesus kärlek. Jag kände att jag kommit hem. Jag upplevde hur Jesus lyfte av allt elände från mitt tidigare liv och han fyllde mig med frid.

När jag sen kom till bibelstudiet såg människor direkt att något hade hänt med mig! De visade mig i Bibeln och det var som om jag läste om mig själv där! Då fattade jag verkligen att Gud finns, att Jesus är på riktigt även för oss som lever på 2000-talet.

Jag är förvandlad och mina barn behöver inte längre skämmas

Idag känner jag en sådan otrolig tacksamhet för det liv jag lever idag. Jag önskar verkligen att alla skulle få uppleva det jag har fått uppleva. Jag har verkligen fått en andra chans i livet. Min familj upplever att jag har blivit helt förvand¬lad, det är sån skillnad, som mellan natt och dag. De har fått tillbaka sin pappa, sin son, sin bror. Jag har blivit någon som de inte längre behöver skämmas för och som de numera kan lita på.

En vecka på båten Shalom

Jag fick komma som jag var. Jag fick uppleva äkta kärlek och omtanke. Jag kände mig inte fördömd. Sen fick jag en inbjudan att få följa med på båten Shalom en vecka på sommaren och det blev verkligen kärlek vid första ögonkastet! Det var en fantastisk vecka, den bästa veckan i hela mitt liv. Jag fick uppleva gemenskap, glädje och frid dygnet runt! Jag fick också berätta för andra om vad jag upplevt och jag fick vara till välsignelse. Shalom betyder frid, och det känner man verkligen när man är ombord. Jag kan verkligen rekommendera att följa med Shalom en vecka.

Från att ha levt ett liv i total misär med brottslighet, missbruk och hemlöshet så är jag nu medlem i Frälsningsarmén, jag har ett arbete och en egen lägenhet. Jag har dessutom fått en meningsfull fritid och nya vänner på Shalom! Jesus har förvandlat mitt liv!

Text: Stefan Engström
Foto: Privat

Ur Stridsropet nr 3-2016

Skriv utKommentera (
)