Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Goda nyheter behöver skickas vidare

"Låt oss använda varje möjlighet att sprida ordet om vem Jesus är och visa mäniskor var de kan finna honom så att de också kan få en frälsande personlig relation med den levande Kristus." Frälsningsarméns världsledare general Brian Peddle har skickat en julhälsning.

Foto: aziz acharki/unsplash.com

När man varit med om något bra kan man inte låta bli att tala om det. Det kan handla om en minnesvärd måltid, en bra bok, en rolig film, musik som griper tag, ett dramatiskt teaterstycke eller vacker natur. Hurdan upplevelsen än är gör den ett sådant intryck på oss att vi vill dela den med andra. Vi måste få dela med oss av den! Goda nyheter behöver förmedlas vidare.

När människor upptäcker att de väntar barn, hittar de kreativa sätt att dela med sig av den nyheten. Några har fester för att berätta vilket kön det ofödda barnet har, några festar på annat sätt och när barnet sedan fötts, tillkännages det högt och ljudligt.

Nyheten om Jesus lyste upp mörkret i en sargad värld

Jesus födelse tillkännagavs genom en ny starkt lysande stjärna som visade sig på himlen. En kör av änglar brast ut i sång för att förmedla den storslagna nyheten. Omedvetna herdar vaktade sina får, precis som under så många andra nätter, när himlen lystes upp och de hörde de mest förvånansvärda nyheter på ett häpnadsväckande sätt.

En ängel kom för att personligen framföra ett budskap till herdarna (Lukas 2:9-12). Detta var ett detaljerat budskap. Ängeln beskrev tydligt vem Jesus var (vers 11) och hur de skulle hitta honom (vers 12). Och så gav sig herdarna iväg till krubban och fann Jesus ”så som det hade sagts dem” (vers 20). Intrycket av deras upplevelse ute på fälten och i stallet var så starkt att de måste få berätta om det för andra. Nyheten var så glädjefylld och överväldigande att de inte kunde hålla den för sig själva. Nyheten om Jesus lyste upp mörkret i en sargad värld. Liksom herdarna behöver vi inse att dessa goda nyheter inte bara är våra egna utan måste förmedlas vidare.

”Jag skäms inte för evangeliet”

I min hälsning till frälsningssoldater och vänner, medarbetare och andra som stöder oss denna jul, kallar jag oss alla till förnyad tro på evangeliet. Johannes döparen predikade ett budskap om ånger och förberedde så vägen för Jesus. Gud sände sin enfödde son till denna värld för att frälsa den. Sedan sände Jesus ut sina lärjungar för att förkunna de goda nyheterna, utföra under och vinna lärjungar. På pingsten utrustade den Helige Ande lärjungarna för att dela evangeliet på en mängd olika språk och bemyndigade den tidiga kyrkan att sprida berättelsen om Frälsaren till nya länder och nya folk.

Aposteln Paulus sa: ”Jag skäms inte för evangeliet. Det är en Guds kraft som räddar var och en som tror” (Romarbrevet 1:16). Vi är en frälsningsarmé – evangeliet är det frälsande budskapet vi predikar med ord och uttrycker i handling.

Tro på en kraft som räddar

De goda nyheterna om Jesus ger hopp till dem som är förlorade, ljus till dem som lever i mörker och glädje till dem som är förtvivlade. De erbjuder verklig förvandling till dem som är fångna i missbruk, desillusionerade av materialism eller söker efter mening och inriktning. Vi delar med oss av budskapet därför att vi själva upplevt dess sanning och kraft och vi känner personligen ”trons upphovsman och fullkomnare”, så vi litar på evangeliets förvandlande kraft också för andra.

General Brian Peddle

Sprid ordet om Jesus!

Låt oss under denna julhögtid och framöver följa det exempel som gavs av änglarna och herdarna. Låt oss använda varje möjlighet att sprida ordet om vem Jesus är och visa människor var de kan finna honom så att de också kan få en frälsande personlig relation med den levande Kristus. Det är inte bara goda nyheter – det är de bästa nyheterna. Låt oss dela med oss av dem!

Text: Frälsningsarméns världsledare, general Brian Peddle

Artikeln publicerades i Frälsningsarméns tidning Stridsropet nr 5 - 2019

Publicerat: 2019-12-11Skriv ut