Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vi firar 130 år i Oskarshamn

I helgen firades Frälsningsarméns kår i Oskarshamn 130 år med högtidsmöte och gudstjänst. År 1888 etablerades kåren och fem år senare byggde församlingen sin kyrka på Smedgatan 8 som än idag är basen.

”Tänk att tillsammans få lovprisa herren” var en av Berth Anderssons frälsningssånger som framfördes under lördagskvällen. Framme vid podiet syns Berth Andersson som bjöd på en del solosång under kvällen. Foto: Andreas Bendroth

Johnny Thunqvist, soldat på kåren i Oskarshamn välkomsttalade på lördagkvällen när firandet inleddes med ett högtidsmöte.

– En sådan här kväll går tankarna tillbaka på hur många människor som under dessa år har gått ut och in i den här lokalen. Tusentals människor som har trampat trappstegen upp till vår lokal. Många människor som har blivit frälsta, en för många avgörande händelse i deras liv. Det är en fantastisk gärning som kåren har gjort här i stan,"sa Johnny Thunqvist till tidningen Östra Småland.

Berth Andersson, gästande sångledare och Lars-Gunnar Björklund medverkade under mötet. På söndagen avslutades firandet med en gudstjänst.

Text: Emilia Beijer

 

Publicerat: 2018-10-09Skriv ut