Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Bön och förbön

Vi tror att Gud hör bön när vi ber i Jesus namn. I bönen får vi lämna över allt som bekymrar och oroar oss, men vi får också tacka Gud för allt som är gott och bra. Bibeln uppmanar oss att be för varandra genom förbön och bära varandras bördor.

Samtal med Gud

Bön är samtal med Gud; att tala med och lyssna in Gud. Vi tror att Gud lyssnar när vi ber och att bön gör skillnad när vi ber i Jesus namn. Många människor världen över ber. I bönen får vi lämna över allt som bekymrar och oroar oss, men vi får också tacka Gud för allt som är gott och bra.

Förbön - någon annan ber för dig

Personlig förbön innebär att någon annan ber för dig och din situation. Du kan få dela det du kämpar med och som du vill att andra ber för eller det du gläds över och som andra kan vara med och tacka för i bön. Förbön kan ske genom att du skriver ner dina böner och att dessa läses och bes för av dem som är utsedda att be, så kallade förebedjare.

Förbön kan också gå till så att du träffar en förebedjare i gudstjänsten eller i ett enskilt bönerum. Där delar du dina böneämnen med förebedjaren som ber högt för dig, men på ett sätt så att andra som finns i rummet inte kan höra det som beds. Ibland kan det vara flera förebedjare som är med och ber för dig samtidigt.

Ibland innefattar också förbönen så kallad handpåläggning. I Bibeln står handpåläggningen som ett uttryck för att förmedla kraft från Gud. Allt görs på ett sätt så att du kan känna dig trygg.

Bibeln uppmanar oss att be för varandra och bära varandras bördor. Det vill vi göra! Vi tror att Gud hör bön när vi ber i Jesus namn. Ta gärna kontakt med Frälsningsarmén på din ort eller en annan församling, om vi inte finns på din ort. Här finns vi >>

Du kan också skicka in dina böneämnen i formuläret till vänster på sidan.

Skriv ut