Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Bibelskola på distans

Bibelskolan riktar sig till dig som vill studera bibelkunskap och få samtala med andra om frågor kring den kristna tron, men som av olika skäl inte kan lämna hemorten för heltidsstudier under längre tid. Grundkursen är en halvfartskurs med fem kurshelger under ett år med start 224 augusti 2020. Ansökan öppnar 1 december!

Drömmer du om att få läsa Bibeln mer för egen del? Vill du få bättre redskap för arbete eller volontäruppdrag inom församlingen?  ”Bibelskola på distans” är en möjlig utbildning för de som vill komma djupare in i sin egen bibelläsning och växa som kristna. Kursen är öppen för alla oavsett samfundstillhörighet men Frälsningsarméns kårer utgör grunden för rekrytering.

Studera Bibeln hemifrån under ett år

Rasmus Ljungberg är kursföreståndare för bibelskolan, samt kaplan och lärare på Ågesta Folkhögskola. Han berättar att skolan är på halvtid under ett år med möjlighet att fortsätta ett påbyggnadsår.

− Under 2018 deltog hela 56 elever, inklusive utbildningen som bedrivs från Örnsköldsvik. Förutom distansstudier har vi haft helgträffar vid fem tillfällen. Då möts vi på Ågesta i Stockholm för lektioner, gudstjänst och lovsång, berättar han.

Givande kurshelger gemensamma för alla

− Kurshelgerna är helt avgörande för att studierna ska fungera - de ger nytändning, skapar gemenskap och utveckling. Vi lär känna varandra och brottas med olika teologiska frågor. Dessutom har vi väldigt trevligt! fortsätter Rasmus Ljungberg

Han menar att det är en styrka att utbildningen är ekumenisk, och skulle gärna se att Frälsningsarmén sände fler personer i förtroendepositioner dit.

− Min dröm är att alla medlemmar i Frälsningsarmén ska genomgå en bibelskola och avsätta tid på det man bygger sig liv kring, säger Rasmus Ljungberg.

Text: Carina Tyskbo

Målsättning

Bibelskola på distans vill:

  • Ge dig möjlighet att studera Bibeln.
  • Ge dig en fördjupad bibelkunskap som skapar tro och ett rikare andligt liv.
  • Ge dig en djupare förståelse för den kristna helhetssynen på människan och världen.
  • Inspirera till tjänst i kår och församling.

För vem?

Bibelskola på distans grund riktar sig till dig som vill studera Bibeln, växa i sitt lärjungaskap och lära känna Gud närmare, men som av olika skäl inte kan lämna hemorten för heltidsstudier under längre tid. Minimiålder 18 år.

Hur är kursen upplagd?

Bibelskola på distans grund är en halvfartskurs med fem obligatoriska kurshelger under året. Under kurshelgerna möts alla deltagare för undervisning, gruppsamtal, gemenskap och gemensamma samlingar med bön och lovsång. Kursstart med introduktionshelg hålls på Ågesta i september. Den andra kurshelgen hålls i november. Ytterligare tre kurshelger är obligatoriska under vårterminen 2020.

Mellan kurshelgerna läser du hemma i egen takt. Beräkna 10 studietimmar per vecka. Kursmaterial får du och kursuppgifter löser du via Google Classroom, som är ett lättanvänt pedagogiskt verktyg för flexibelt lärande och en plattform för kurser och studiecirklar som helt eller delvis går på distans. 

Du har kontakt med lärare och övriga kursdeltagare via Google Classroom och telefon. För att fullfölja kursen behöver du tillgång till dator med internetuppkoppling.

Grundkurs

Grundkursen innehåller ämnena Nya Testamentet, Trons grunder och Lärjungaskap.

Påbyggnadskurs

Efter grundkursen inbjuder vi dig att läsa påbyggnadskursen med ämnena Nya Testamentet, Gamla Testamentet och Lärjungaskap. 

Kursinformation

  • Studielängd: 1 år.
  • Omfattning: 50%.
  • HT 2020: 24/8-18/12.
  • VT 2021: 11/1-4/6.
  • Ansök senast 31 maj 2020.
  • Antagningsvillkor: 18 år.

Kurshelger

Höstterminen 2020

Kommer senare

Vårterminen 2020

Kommer senare

Serviceavgift

Inackordering och mat under kurshelgerna: 2500 kr/termin (1250 kr enbart mat). Kursen är möjlig att genomföra som studiemedelsberättigade halvfartstudier (gäller ej elever under 20 år). Studierna är avgiftsfria.

Bekräftelseavgift

Bekräftelseavgift 500 kr betalas efter besked om antagning och återfås ej. Bekräftelseavgiften är ett förskott på första terminsavgiften.

Frågor om kursen?

För vidare information, kontakta:

Rasmus Ljungberg
Tel: 0720-17 39 58, rasmus.ljungberg@agesta.nu

Bibelskola på distans hålls i samverkan mellan Frälsningsarméns Officersskola och Ågesta folkhögskola

Ansökan öppnar 1 december

Skriv ut