Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Himmelriket är nära

"Vi kan läsa i Bibeln att där Jesus gick fram så var det som att glimtar av himmelriket syntes. Människor blev friska, hungriga fick mat i mängd, t.om. döda blev uppväckta! Det är ungefär som på våren, när snön har täckt hela marken och så fläckvis, börjar det smälta och man ser att våren är på väg." Lyssna på månadens andakt av och med Susanne Jansson, lärare vid Frälsningsarméns Officersskola.

Bättre än så här blir det inte!

Känner du igen uttrycket?

Man kanske sitter vid havet och ser på solnedgången, hur himlen sprakar i olika färger och man känner förundran över att få se detta fantastiska.

Eller så har man ätit en underbar måltid tillsammans med goda vänner och så sitter man där, mätt och nöjd, och känner: Bättre än så här blir det inte! Det är såhär det ska vara. Detta är himmelriket!

I nya testamentet talas det på många ställen om himmelriket! 

Vi läser att Jesus vid flera tillfällen säger: himmelriket är här, himmelriket är nära. Han använder sig också av liknelser och liknar det exempelvis vid en skatt i en åker eller en dyrbar pärla. Han lär också lärjungarna att be: Låt ditt rike komma. Låt din vilja ske.

Johannes döparen, som banade väg för Jesus säger: ”Omvänd er, för himmelriket är nära!

När Jesus skickade ut sina lärjungar uppmanar han dem att predika: Himmelriket är nu här!

Varför allt detta prat om himmelriket?

Bland folket som levde på Jesu tid fanns en längtan efter att Messias skulle komma och med honom skulle den nya tidsåldern börja, himmelriket!

I den skulle ingen längre vara sjuk, ingen mer dö, ingen mer plågas. Man skulle leva i fred och frihet och allt, även naturen skulle bli upprättad.

Vi kan läsa i Bibeln att där Jesus gick fram så var det som att glimtar av himmelriket syntes. Människor blev friska, hungriga fick mat i mängd, t.om. döda blev uppväckta!

Det är ungefär som på våren, när snön har täckt hela marken och så fläckvis, börjar det smälta och man ser att våren är på väg.

Med Jesus, kommer himmelriket!

Så när vi ber, precis som lärjungarna,  att Guds rike ska komma, att Guds vilja ska ske, så ber vi att det ska bli som det var tänkt att vara; att ingen mer är sjuk, ingen mer lider, ingen dör och att alla lever i frihet och fred och att naturen blir återställd.

Amen

Text: Susanne Jansson

Film: Jonas Nimmersjö

Publicerat: 2021-10-01Skriv ut