Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

"Ha en välsignad jul!"

"Vi är förvissade om att Guds ljus kommer att översvämma ditt eget liv, och att han genom dig kommer att lysa upp en mörk värld. " Lyssna till julandakten med kommendörerna Clive och Marianne Adams, Frälsningsarméns ledare i Sverige.

Filmat och redigerat av Jonas Nimmersjö

Det har sagts så ofta att det riskerar att bli en kliché, men vi känner oss ändå tvungna att säga det:

Det har varit, och fortsätter att vara, ett mycket ovanligt år!

Vem kunde ha förutsagt i början av året, när ryktena om ett virus i en avlägsen provins i Kina började sippra in i våra nyhetssändningar, att vi i början av adventstiden, skulle vara osäkra på hur julen ska firas ... eller om den ska firas alls?!

Julen är firandet av ett fantastiskt ingripande. Profeten Jesaja beskriver det så här:

”Det folk som vandrar i mörkret ska se ett stort ljus, över dem som bor i dödsskuggans land ska ljuset stråla fram. ”
(Jesaja 9:2, SFB 2015)

"Det folk som vandrar i mörkret..." Det verkar vara en lämplig beskrivning av vår värld idag. Detta har varit ett mycket svårt år för många ... så många förluster... så mycket lidande... så mycket sorg... så mycket osäkerhet... Och denna pandemi har allvarligt påverkat kyrkan i allmänhet och Frälsningsarmén i synnerhet. Vi har varit tvungna att ta några svåra beslut under det senaste året som har resulterat i att människor har blivit uppsagda och att kårer, centra och verksamheter har avslutats. Dessa åtgärder har påverkat alla eftersom vi alla har varit tvungna att anpassa oss för att klara kraven. Och precis när det började öppna upp har vi drabbats av en andra våg av viruset, vilket ger mer oro, mer osäkerhet ...

Vi verkar vara ett folk som går i mörkret ... När vi går mot juldagen och firandet av det gudomliga ingripandet, uppmuntrar vi dig att ta dig tid att tillåta julens ljus och värme - som inte finns i de traditioner du kanske inte kan följa i år, inte heller finns det i dekorationerna, i julbordet eller ens i gåvorna, utan snarare i personen Immanuel; Gud som väljer att vara med oss​​... att dela livet med oss​​... att gå de mörka stigarna med oss​​... Jesus, den vi firar vid jul... som skulle komma att kalla sig världens ljus, återspeglar Johannes uttalande om att han kommer:

”Det sanna ljuset, som ger ljus åt alla människor, skulle nu komma in i världen.”
(Johannesevangeliet 1:9, SFB 2015)

Vi vill tacka dig för det underbara sätt på vilket du har bidragit till att säkerställa att Frälsningsarmén, trots de utmaningar vi fortsätter att möta, förblir troget sitt uppdrag att predika evangeliet och tjäna dem som är i nöd. Vi är förvissade om att Guds ljus kommer att översvämma ditt eget liv, och att han genom dig kommer att lysa upp en mörk värld. Vi ber att du fylls med...

Marias förundran,
Josefs lydnad,
änglarnas glädje,
herdarnas iver,
de vise männens beslutsamhet, och
Kristusbarnets fred.

Ha en välsignad jul!

/Kommendörerna Clive och Marianne Adams, ledare för Frälsningsarmén i Sverige och Lettland

Publicerat: 2020-12-17Skriv ut