Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Andakt - En flocktillhörighet som blir personlig

”En flock handlar om att vi är en del av en gemenskap, att vi har en ”flocktillhörighet” och genom detta så får vi hjälp! Men Jesus önskar också en personlig relation till dig.” Läs månadens andakt som är skriven av major Henrik Bååth, rektor på Frälsningsarméns Officersskola.

Foto: pixabay.com

Jag har tänkt och reflekterat mycket omkring detta med personligt och kollektivt i den senare tiden. Anledningen till det är självklart att vi är mitt i en pandemi och i Sverige så är i stort sett alla nyhetsuppdateringar relaterade till hur smittspridningen påverkar oss i samhället, både kollektivt och personligt.

Flockimmunitet och flocktillhörighet

Som en del av lösningen på denna pandemi så har jag hört ordet ”flockimmunitet” nämnas flera gånger i olika nyhetskanaler. Det är tydligen så att ett indirekt skydd kan uppstå, när tillräckligt många av oss har haft detta virus och då kan det skydda andra i samhället från att bli smittade.

Jag tycker egentligen att ordet ”flock” är ett väldigt sympatiskt ord. En flock handlar om att vi är en del av en gemenskap, att vi har en ”flocktillhörighet” och genom detta så får vi hjälp!

Jag har min flocktillhörighet i kyrkan och går vanligtvis på gudstjänst. Det hjälper mig att lära känna Jesus ännu mer. Det kan ske genom att höra andra berätta om deras upplevelser med Jesus, genom att någon tolkar ett bibelord, genom att lyssna till sång och delta tillsammans i lovsång och tillbedjan och också genom att ha gemenskap med andra troende runt kaffebordet efter gudstjänsten. Därför kan den här pandemitiden kännas utmanande, då vi inte har de vanliga samlingarna i kyrkan.

En personlig relation

Frälsningsarméns världsledare, general Brian Peddle kom med en påskhälsning på Påskdagen. Där nämnde han att det finns de som menar att det är tråkigt att kyrkorna står tomma men i samma andetag påminde han oss om att det viktigaste är att Jesus grav är tom och att våra hjärtan är fulla av Guds kärlek, vi som har mottagit Jesus som vår personliga frälsare. Han sa att Jesus nämligen är personlig: ”Our life in Christ is not experienced as a crowd. Everything about Christ … is deeply personally!”

Jag vet inte vilken relation du har med Jesus. Du kanske inte har någon relation alls, du känner kanske bara till Jesus, men du känner inte honom personligen? Det kan det bli en förändring av det, om du vill. Ditt hjärta kan också få fyllas av Guds kärlek och av en gemenskap som inte begränsas av en plats, men där du kan vara i gemenskap med Gud själv, i en andlig gemenskap med troende över hela världen och få en flocktillhörighet i en lokal församling. Jesus önskar nämligen en personlig relation med dig. Inbjudan har härmed förmedlats till dig, vill du ta emot den?

Gud välsigne dig och bevare dig!

Bön

Tack Jesus att du gav ditt liv för mig. Tack att du har frälst mig och att du vill ha gemenskap med mig. Jag ber dig om att komma in i mitt liv idag och fylla mitt inre med din helige andes kärlek, glädje och frid. Tack för att också jag får tillhöra din flock och att du visar mig en gemenskap av troende där jag kan få tillhöra. Tack att du hör denna bön!

Text: Major Henrik Bååth, rektor på Frälsningsarméns Officersskola

Ur Bibeln: Joh 3:16-17

 16 Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. 17 Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen ska bli frälst gen

Publicerat: 2020-04-24Skriv ut