Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Varmt välkomnande av nya ledarna Clive och Marianne Adams

Lördagen den 6 januari var det nationell bönedag på Frälsningsarméns kår Templet i Stockholm, en dag som avslutades klockan 16 med välkomstmöte för de nya ledarna för Frälsningsarmén i Sverige och Lettland, kommendörerna Clive och Marianne Adams.

Kommendörerna Marianne och Clive Adams, ledare för Frälsningsarmén i Sverige och Lettland. Foto: Jonas Nimmersjö

Välkomstmötet inleddes med musik framförd av Söderkårens musikkår, därefter hälsades alla välkomna av överstelöjtnant Kjell Olausson.
Ett hundratal, soldater, medlemmar och övriga hade samlats i Templet för gudstjänst och för att närvara vid installationen av kommendörerna Clive och Marianne Adams. Då bönedagen började redan klockan 10 på morgonen hade många varit på plats länge.

Inleddes med vacker musik och sång

Under fikapausen före gudstjänsten kom Söderkårens musikkår och även Vasa Goldies, en grupp med några av de första medlemmarna i Vasa Gospel, på plats för att göra sig klara för gudstjänsten. Det gjorde att många satte sig i lokalen långt innan för att lyssna till vacker sång och musik. Strax före fyra började Söderkårens Musikkår spela och till brassmusiken kom så de nya ledarna in i lokalen och möttes av välkomnande applåder.

Ledaren för Frälsningsarmén Norge, Island och Färöarna höll i installationen

Att det varit en bönedag hela dagen märktes i programmet som var fyllt av lovsång och det syntes i lokalen där det fanns flera olika bönestationer. Före installationen av Clive och Marianne Adams ledde Vasa Goldies församlingen i lovsång. Kommendör William Cochrane, ledare för Frälsningsarmén i Norge, Island och Färöarna, höll därefter i själva installationen som avslutades med att Clive och Marianne knäböjde vid böneplatsen.

Välkomsttal och gåva

Major Marie Jonasson representerade territoriet, Frälsningsarmén i Sverige, i ett personligt välkomsttal. Hon gav Clive och Marianne en fin glasskål från Orrefors glasbruk fylld med blandgodis, som hon menade representerade Frälsningsarmén i Sverige, med söta, salta, starka och en del sura godisbitar.

Sveriges Kristna Råd välkomnade

Från Sveriges Kristna Råd välkomsttalade generalsekreterare Karin Wiborn. Hon gav de nya ledarna en orkidé i en som hon själv utryckte det "ful-kruka" som liknade en plåtburk, och syftade till att Frälsningsarmén är bra på att göra något vackert av det som är trasigt i det sociala arbetet, att göra orkidéer av plåtburkar.

Ursprung och tidigare uppdrag

Kommendörerna Clive och Marianne Adams kommer senast från ett uppdrag som ledare för Frälsningsarmén i England och Irland, har tidigare varit ledare för Frälsningsarmén i Norge, Island och Färöarna. Marianne är norska och deras två barn som bor i Norge var också med i gudstjänsten. Clive Adams är ursprungligen från Sydafrika. Men att själva installationen hölls på engelska och tolkades till svenska berodde inte på dem utan på kommendör William Chochrane som beklagade sig över att han ännu inte lärt sig norska.

"Allt vi gör ska vi kunna göra i Jesu namn"

Marianne Adams hade ett kort tal på norska och sa att hon var särskilt glad över att inte behöva åka över gränsen för att köpa godis med anledning av den höjda sockerskatten i Norge. Även Clive Adams, som inledde sin predikan med att han varken kunde tala norska eller svenska, predikade på norska. Clives utgick från Kolosserbrevet kapitel 3 verserna 1-17 i sin predikan och menade att vi i allt vi gör ska kunna göra det i Jesu namn och att vi ska låta Jesus ord bo hos oss.

Bönestund och avslut

Efter predikan bjöds det in till förbön och möjlighet att gå till de olika bönestationerna och många gudstjänstbesökare gick fram till böneplatsen. Bönestunden avslutades med att Vasa Goldies sjöng "My World Needs You". Och efter en gemensam sång avslutade Söderkårens musikkår mötet med musikstycket "I Wow Thee, My Country".

Text och foto: Jonas Nimmersjö

Publicerat: 2018-01-08Skriv ut