Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Nya kadetterna "Nådens budbärare" på Officersskolan

Lördagen den 24 augusti välkomnades fyra kadetter och två fältsergeanter till utbildning på Frälsningsarméns Officersskola. Välkomnandet skedde under en bön- och lovsångsgudstjänst på Frälsningsarmén Söderkåren i Stockholm.

Från vänster: Kadetterna Elisa Gallardo, Elsa Björkqvist, Lina Melkersson och Maria Olausson. Foto: Jonas Nimmersjö

Kommendör Marianne Adams predikade om den fantastiska nåden vi har fått och kopplade predikan dels till filmen ”Amazing Grace”, som handlar om en konsert med Aretha Franklin där hon bland annat sjöng sången Amazing Grace, som hade premiär samma helg, men också till namnet på den kadettring som nu börjar läsa till officerare i Frälsningsarmén världen över, ”Nådens budbärare”.

Kommendör Marianne Adams predikade.

Sången leddes av ett team från Frälsningsarmén i Strängnäs med Daniel Viklund vid pianot. Övriga medverkande under mötet var ledaren för Frälsningsarmén i Sverige och Lettland kommendör Clive Adams, kandidatsekreterare överstelöjtnant Gunnilla Olausson och major Henrik Bååth, rektor på Officersskolan. Mona Stockman från Frälsningsarméns bönenätverk Eldsflamman ledde ett längre bönepass där man bad för Sverige och platserna där de olika kadetterna och fältsergeanterna skulle ha sin praktik. Vittnade gjorde kadetterna Elsa Björkqvist och Elisa Gallardo.

Kadetterna på Officersskolan är Elsa Björkqvist, Centrumkåren Haga Mölndal, Elisa Gallardo, Örnsköldsvik, Lina Melkersson, Halmstad och Maria Olausson, Västerås. De två fältsergeanterna är Carmencita Bou Ezz, Malmö, och Guri Brandvik Nilsson, Sala.

Kadetterna och fältsergeanterna samt Frälsningsarméns ledare i Sverige, kommendör Clive Adams.

Text och foto: Jonas Nimmersjö

Publicerat: 2019-08-27Skriv ut