Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Nationell bönedag på flera platser 11 januari 2020

Det finns mycket smärta i olika situationer vi ser i vårt land. Berör den oss så pass att den får oss att ropa till Gud? Under Frälsningsarméns nationella bönedag ber vi tillsammans för unga som lider av psykisk ohälsa, familjer som drabbats av missbruk och kriminalitet, människor som utsätts för människohandel, och mycket mer.

Foto: Ben White/Unsplash

I år bjuder vi in till bönedagen i

Observera att i Lidköping samt Kristinehamn är det annat datum.

Den lokala kåren står som värd och tillsammans med Eldsflammans (Frälsningsarméns bönenätverk) ledningsgrupp, Eldsflamman Ung, divisionschefer och ledningsrådet. Tillsammans fyller vi vårt land med tillbedjan till Herren!

Vad behöver vi be för?

Hur länge kan vi stå och se på hur unga drabbas av psykisk ohälsa, hamnar i kriminalitet och börjar med droger? Är det ok att barn ska växa upp med en osäkerhet om mamma eller pappa kommer att vara arga och berusade eller påverkade? Är det ok att människor nästan hamnar i slavliknande situationer på vår arbetsmarknad? Att människor utnyttjar andras sårbarhet genom att ta ockerhyror för små rum? Ropar vi till Gud när det berör? Ropar vi från djup till djup? 

Inspirationen inför bönedagen

I våra förberedelser inför bönedagen är det en profetia, ett bibelord och ett bibelsammanhang som inspirerat oss till temat. Daniel Viklund, kårledare för Frälsningsarméns kår i Strängnäs, uttalade en profetia om hur han såg en eld falla över Sverige som ett resultat av rop till Gud.

Gideon såg situationen i landet och undrade var Gud var. När han förstod att Gud ville att han skulle vara stridsman för Gud såg han det omöjliga. Guds svar var: Jag är med dig! (Dom 6:12-16)

Det finns mycket smärta i olika situationer vi ser i vårt land. Berör den oss så pass att den får oss att ropa till Gud? Står vi likgiltiga inför de orättvisor som vi ser? Trots sin osäkerhet gick Gideon med de få han hade med sig och vann en stor seger. Det omöjliga skedde!

När elden kom över lärjungarna blev resultatet förvandlade liv, inte bara andligt utan även socialt. Gud ser till hela människan. Välkommen till en dag då ”djup ropar till djup”!

Text: Peter Jonasson, metodstöd för andlig utveckling i Frälsningsarmén

Publicerat: 2020-01-08Skriv ut