Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Konferensen Bygget i Örnsköldsvik handlade om upprättelse

Den första helgen i augusti inbjöd Örnsköldviks kår, till konferensen ”Bygget Norr” med temat ”Upprättad”. Ca 70 deltagare hade anmält sig men vid kvällsgudstjänsterna var det många fler som kom till Solgården vid Dekarsön, för att dela gemenskapen och ta del av budskapet.

Upprättad – rehabiliterad, få tillbaka människovärdet

Under konferensen lärde vi oss att "Upprättad" betyder rehabiliterad, tillbaka till normaltillståndet och att få tillbaka människovärdet. Huvudtalare för helgen var Ruth och Peter Baronowsky som talade vid seminarierna "Upprättad till tjänst" och "Upprättad församling" samt vid kvällsgudstjänsterna.

Nils-Erik Karlsson höll i seminariet "Upprättad – trots allt". Undervisningen under konferensen var tydlig och utmanande. Talarna delade också med sig av sina egna erfarenheter från livet i tjänst för Herren vilket gav deltagarna praktiska redskap för livet som Jesu lärjunge.

Lovsång, tillbedjan och konsert

Guds närvaro var påtaglig under hela konferensen och många människor sökte under helgen förbön. Elin och Emils Sydhage med team ledde Guds folk i lovsång och tillbedjan. De bjöd också på en konsert i caféet en av kvällarna.

För barnen

På lördagseftermiddagen hade barnen på konferensen sin egen samling där de fick sjunga, be, måla, spela fotboll, äta popcorn, bada i poolen samt använda den härliga hoppborgen som fanns på plats.

Fem nya frälsningssoldater

Vid den avslutande gudstjänsten på söndagen hölls soldatinvigning. Stor glädje och tro präglade samlingen där fem nya frälsningssoldater välkomnades in i Örnsköldsviks kår.

Vår tro och bön är att "Bygget Norr" har gett Gud möjlighet att verka bland sitt folk till upprättelse så att vi mer och mer kan komma tillbaka till det normala, det vill säga till det som Gud har skapat oss för!

Text: Ewa-Marie Kihlagård

Publicerat: 2017-08-22Skriv ut