Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Frälsningsarméns nya världsledare har tillträtt

Måndag 6 augusti hölls en välkomstceremoni på IHK, Frälsningsarméns internationella högkvarter, i London. Detta med anledning av att den nya generalen/världsledaren tillträtt. Brian Peddle är den 21:a generalen i ordningen och arbetar tillsammans med hustrun kommendör Rosalie Peddle.

Frälsningsarméns världsledare general Brian Peddle och kommendör Rosalie Peddle. Foto: Salvation Army

Under en valprocess i maj månad utsågs kommendör Brian Peddle till Frälsningsarméns nya general/världsledare och ersätter den tidigare generalen André Cox. Brian Peddles och hustrun Rosalies hemland är Kanada men de har tidigare haft flera höga poster inom Frälsningsarmén i olika delar av världen. Det har bidragit till stor erfarenhet och en bra grund för det nya uppdraget.

Bland annat har Brian Peddle varit territoriell ledare för Kanada och Bermuda. Parets första utlandstjänst var år 2007 i norra delen av Nya Zealand, Fiji och Tonga. År 2014 började makarna arbeta på IHK i London, Brian Peddle som internationell sekreterare för USA och Karibien och Rosalie Peddle som världssekreterare för Frälsningsarméns kvinnoarbete.

Vill fortsätta att hålla fast vid trons grunder och uppdraget

Områden Brian Peddle vill prioritera är bland annat barns säkerhet/rättigheter, dialog med de som är i maktposition och förbättring av system/metoder och infrastrukturer. Hans vision som han också ser som en utmaning är att Frälsningsarméns anhängare/medlemmar trots en värld i snabb förändring och med mycket olikheter fortsätter att hålla fast vid trons grunder och uppdraget.

– Vad jag vill se är att varje juniorsoldat, frälsningssoldat och frälsningsofficer är engagerad i att vinna själar, bry sig om en lidande mänsklighet och se Guds rike växa, säger han.

Paret har två döttrar och den ena är tillsammans med sin make officer i Frälsningsarmén i Australien. Generalen och kommendören har en aktiv fritid då de ägnar sig åt exempelvis cykling och vandring. De har även fem barnbarn.

En välkomstceremoni för allmänheten kommer att sändas live och äga rum 23 september på William Booth college i London.

Läs mer om general Brian Peddle på Frälsningsarméns internationella hemsida här >> 

Läs mer om välkomstmötet för den nya världsledaren på Frälsningsarméns internationella högkvarter här >>

Text: Teresia Jansson

Publicerat: 2018-08-07Skriv ut