Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Frälsningsarmén deltar i nationell bönedag kring pandemin

På söndag den 22 november uppmanar samfundsledare från alla kyrkofamiljer till bön för coronapandemins andra våg. ”Vi vill som en del av kristenheten vara med och ropa till Gud om redskap i hjälplösheten”, säger kommendör Clive Adams, Frälsningsarméns ledare i Sverige.

Situationen i vårt land är allvarlig - pandemin ökar åter i utbredning, nöden och behoven är stora. I det läget uppmanar nu ett trettiotal kristna ledare från mer än 15 samfund till bön för Sverige.

Söndagen den 22 november hoppas man att så många kristna som möjligt avsätter dagen till bön, och även fasta om möjligt. I ett nationellt upprop på hemsidan www.nationellbonedag.com förklaras att bönen ska fokusera på att stoppa pandemins framfart, skapa botemedel och trösta sjuka, sörjande och lidande. Men även att människor i denna tid ska få en personlig relation till Jesus Kristus.

— Bönen, fastan och knäfallet är goda kristna vanor som blir en del i din ärliga bön till den Gud som hör oss, förklarar hemsidan.

Läs mer och var med och be

Självklart för Frälsningsarmén att medverka

Clive AdamsClive Adams, kommendör i Frälsningsarmén, är en av böneuppropets undertecknare.

— Att Frälsningsarmén står med i en nationell gemensam bön i den här situationen är viktigt.  Vi är en del av kristenheten i Sverige. Kyrkan och hela landet behöver redskap nu när vi står så hjälplösa inför pandemin, säger han.

I tidningen Dagen berättar Clive Adams om hur han själv sett Gud bryta in och påverka vardagen. På samma sätt tror han att Gud är med i den här ovanligt tunga perioden landet stått i under mer än åtta månader.

Bön ett komplement till övriga samhällsresurser mot corona

— Gud känner vår nöd och känner oss som individer. Vi ber enskilt och tillsammans att han ska gripa in och säga: Nu är det nog, säger Clive Adams.

Uppropet menar inte att bönesvar kan automatiseras men att kristna i alla tider kommit samman för att be om hjälp och välsignelse för sitt land i kristider. Också Clive Adams understryker att kyrkornas bön till Gud är ett komplement till allt arbete som forskare, läkare, politiker och andra gör för att försöka stoppa smittspridningen.

Be där man befinner sig

Oavsett om man som kristen inte kan ses på gudstjänst som vanligt så kan söndagens bön ändå ske där man befinner sig. Uppropet tar avstamp Psaltarens kapitel 95, vers 6-7:

”Kom, låt oss falla ner och tillbe, knäböja inför Herren, vår skapare, ty han är vår Gud och vi hans folk, fåren i hans hjord.”

Text: Carina Tyskbo

Publicerat: 2020-11-16Skriv ut