Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Bön för liv och kraft inför uppdraget

Mellan 12 mars och 20 april uppmanas Frälsningsarméns medlemmar i Sverige till bön och fasta inför den nationella samlingen ”Jesus till alla” 20-22 april. Peter Jonasson, metodstödjare för andlig utveckling vid Frälsningsarmén, hoppas att satsningen ska ge liv och kraft att fortsätta sprida evangeliet om Jesus.

Peter Jonasson, metodstöd för Frälsningsarméns andliga utveckling. Foto: Teresia Jansson/Shutterstock

Kommendör Clive Adams som, tillsammans med sin fru Marianne, är territoriell ledare för Frälsningsarmén i Sverige och Lettland har utlyst 40 dagars bön och fasta 12 mars till 20 april. Anledningen är den nationella samlingen 20-22 april med rubriken "Jesus till alla". Då deltar också Frälsningsarméns världsledare, general André Cox och kommendör Silvia Cox, som är stationerade i London.

Peter Jonasson, metodstödjare för andlig utveckling vid Frälsningsarmén, är delaktig i planeringen inför bönesatsningen. Han påpekar att det främst är fokus på själva bönen även om de som känner sig manade gärna får inkludera någon form av fasta under perioden.

Underlag med bibelord, böner och bönefokus för varje dag

Det är Frälsningsarméns medlemmar som uppmanas delta i det hela och som stöd kommer det att finnas underlag till korta andakter i form av bibelord, böner och fokus för respektive dag och vecka. Att det ska pågå i just 40 dagar kan ha att göra med att det är ett bibliskt återkommande tal, tänker Peter Jonasson. Bibelorden sträcker sig från Joels andra kapitel till och med Apostlagärningarnas andra kapitel.

– I Joels bok utlovas löftet om den helige Ande och i Apostlagärningarna infrias det löftet, säger Peter Jonasson.

– Jag drömmer och längtar efter att Gud under den nationella samlingen utgjuter sin Ande på ett sätt som vi inte har varit med om på länge, fortsätter han.

Nationella samlingen inspirerar, utmanar och stärker

Samlingen, eller kongressen, erbjuder program för såväl barn, tonåringar och vuxna och innefattar även aktiviteter ute på stan under rubriken "Gatorna tillhör oss". Fler teman är andlig utveckling, lokalt ledarskap och socialt engagemang.

Tidigare anordnades kongresser varje år men det har blivit allt glesare mellan dem på sistone, delvis på grund av att de har ersatts av andra samlingar. Dock fyller de oftast samma syfte:

– Glädjen att få komma tillsammans för att lovsjunga och tillbe vår Herre Jesus Kristus. Men också att inspirera, utmana och stärka fokusen på vårt uppdrag och vår vision som är att ge Jesus till alla, säger Peter Jonasson som längtar efter en ändå större dos av liv och kraft i samfundet.

Text och foto: Teresia Jansson

Publicerat: 2018-03-12Skriv ut