Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Bön- och offerdag för Frälsningsarméns Officersskola

Officersskolan kan jämföras med en pastorsskola i andra samfund, här utbildas Frälsningsarméns andliga ledare i teologi och ledarskap. Varje år, andra söndagen i februari, är det bön- och offerdag för dem, i år är det söndagen den 11 februari.

Utbildning vid Frälsningsarméns Officersskola. Infälld i bilden: Officersskolans rektor, Henrik Bååth. Foto: Jonas Nimmersjö

Skolan ligger på samma plats som Ågesta Folkhögskola i ett naturskönt område utanför Farsta i Stockholm. Studenterna, eller kadetterna som de kallas, tillbringar större tiden av sin utbildning på en av Frälsningsarméns kårer/församlingar ute i landet där de får handledning och praktik.

Viktigt för Frälsningsarméns numerära och andliga tillväxt

Officersskolans rektor, Henrik Bååth, menar inför bön- och offerdagen att det är viktig att skapa engagemang hos Frälsningsarméns soldater och medlemmar för arbetet med att utbilda officerare i Frälsningsarmén.

– Att ha frälsningsofficerare som är avskilda och invigda till en speciell tjänst för att vinna och leda människor samt att utrusta dem, frälsningssoldaterna och medlemmarna, så de kan utföra sin uppgift, är en viktig förutsättning för att Frälsningsarmén ska kunna fortsätta att växa, både numerärt och andligt, säger Henrik Bååth.

Betydelsen av bön och offerdagen

Vad betyder det för er som arbetar med skolan?

– Det betyder att vi kan få känna att Frälsningsarmén fokuserar på Officersskolan och vårt arbete en söndag under året och därigenom kan det bli en möjlighet för oss att kunna informera och kanske besöka en kår för att inspirera våra egna att be för oss, ge till arbetet och kanske få någon frälsningssoldat eller medlem att tänka på om man själv har en kallelse att vara frälsningsofficer i vår rörelse.

Vad betyder bön och offerdagen för alla kadetter på skolan?

– Det kan nog betyda att de också kan få uppmärksamma denna möjlighet att göra tjänst som frälsningsofficer genom att få vara levande reklampelare för Officersskolan och kallelsen till officer.

Räcker det inte med bön, pengarna får ni väl ändå?

– Det är sant att bönen är där allt börjar, säger Henrik. Vi får pengar från samfundet så att vi kan täcka vårt underskott men jag tror att ett praktiskt engagemang, som att ge pengar till något man tror på, styrker det totala engagemanget.

Därför tror jag att det är en stor poäng att hela samfundet kan ta ansvar för utbildningen av våra kadetter och framtidiga officerare och att de gör en gemensam sak genom att ge pengar. I tillägg till att lyfta detta i bön. Jag tror faktiskt att praktiskt engagemang från hela rörelsen är en succéfaktor för att vi ska lyckas med vårt gemensamma mål att få fler kadetter till Frälsningsarméns Officersskola.

Text och foto: Jonas Nimmersjö

Publicerat: 2018-02-07Skriv ut