Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Bibelns dag 17 januari 2021

Bibelns dag, söndag 17 januari 2021, är en dag av tacksamhet över Bibeln, men framför allt över dess innebörd. Som kristna har vi uppdraget att hjälpa människor att både nås av Bibeln, och nå in i Bibeln. Det är, bokstavligt talat, livsviktigt. Bibeln hjälper en människa att se sitt värde, det som handlar om att vara Guds fria, älskade, burna barn.

Den här dagen handlar om att alla ska få chansen att ta del av Bibeln, att upptäcka det budskap som förändrar liv. Den här dagen handlar om att vi skapar den chansen för varandra.

I dag finns hela Bibeln översatt till 704 språk, men det talas 7 351 språk i världen, inklusive 244 teckenspråk! Bibelsällskapet verkar för att Bibeln ska finnas för alla som vill ha den på ett språk som de förstår. Den kristna tron har sin grund i Bibeln. Det är kanske självklart, men ändå värt att lyfta fram på Bibelns dag.

Som kristna har vi uppdraget att hjälpa människor att både nås av Bibeln, och nå in i Bibeln. Det är, bokstavligt talat, livsviktigt. Bibeln hjälper en människa att se sitt värde, det som handlar om att vara Guds fria, älskade, burna barn.

Bibelns dag, söndag 17 januari 2021, är en dag av tacksamhet över Bibeln, men framför allt över dess innebörd. Bibeln består av ord, men innehållet är handling. Och det berättar om nåd, hopp och liv. Be och agera! Läs Bibeln som en upptäcktsresande och dela dina upplevelser och tankar.

(Kom även ihåg att Bibeln går att fira och lyfta upp alla dagar, så hinner ni inte med att hitta på något extra på söndagen i januari kan ni välja ett annat datum som passar för gudstjänst, kollekt och andra bibelaktiviteter.)

Text:  bibelsallskapet.se

Tips på aktiviteter under Bibelns dag

Publicerat: 2021-01-13Skriv ut