Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Barmhärtighetens budbärare – våra blivande frälsningsofficerare

På Frälsningsarméns kår Templet i Stockholm, lördagen den 26 augusti välkomnades kadettringen Barmhärtighetens budbärare. De börjar sin tvååriga utbildning för att bli officerare i Frälsningsarmén.

Bild 1: De nya kadetterna; Karolina Nilsson,Caroline Storck, Daniel Lovén, Evangelina Bergh, Camilla Kenny och Maria Dubari. Bild 2: Evangelina Berghs sång. Bild 3: Musik och sång.

Medverkade i mötet var, förutom Officersskolans kadetter och frälsningsofficerare, Frälsningsarméns ledare i Sverige och Lettland, kommendörerna Eva och Johnny Kleman och överstelöjtnanterna Gunilla och Kjell Olausson. För sång och musik svarade Vasa Gospel och Västerås hornmusikkår.

Kadetternas vittnesbörd  - berättelser om hur de beslutat sig för att bli frälsningsofficerare

En av de nya kadetterna, Evangelina Bergh, sjöng en sång som sitt vittnesbörd. De nya kadetterna är Caroline Storck, Karolina Nilsson, Maria Dubari, Camilla Kenny, Daniel Lovén och Evangelina Bergh. Att inte själv vara den som ska göra jobbet, var kadett Karolina Nilsson glad över i sitt vittnesbörd och menade att det är Jesus som gör jobbet. Barmhärtighet handlar inte så mycket om vad man gör som hur man lever, vittnade Daniel Lovén. Det handlar om att ge vidare den gåva man själv har fått menade han.

Efter välkomstmötet träffade Stridsropets reporter två av kadetterna.

Vad förväntar du dig av dessa två år?

– Jag förväntar mig att växa, och att ta nya steg, sa Daniel Lovén.

Om tre år vad gör du då?

– Då är jag därute och sprider evangelium till dem som behöver, hoppas Caroline Storck.

Text och foto: Jonas Nimmersjö

Publicerat: 2017-08-28Skriv ut