Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Årets världsböndag uppmanar till allas lika värde

I Sverige firas världsböndagen den 1 mars på ca 400 platser under temat ”Välkomna, allt är färdigt”. Årets tema ska uppmana till alla människors lika värde. Kollekten som samlas in under dagen går till utbildningsstipendier och projekt för kvinnor i fattiga länder i samarbete med svenska samfund, stift och biståndsorganisationer.

Foto: Naassom Azevedo/Unsplash

Allas lika värde i fokus vid årets världsböndag

Kvinnor i Slovenien har förberett programmet för årets världsböndag. Slovenien är en ung, demokratisk nation mitt i Centraleuropa med olika kulturer, folkslag och religioner. Temat för böndagen är hämtad från Lukas 14 där alla människor välkomnas att delta i Guds festmåltid och i årets böndagsgudstjänst vill de slovenska kvinnorna påminna om att vi alla får ta del av Guds kärlek och omsorg.

Världsböndagen, världsvid ekumenisk kvinnorörelse

Världsböndagen är en världsvid ekumenisk kvinnorörelse. 2018 firades Världsböndagen på 88 språk i minst 108 länder och samlade ca 1,5 miljoner gudstjänstbesökare. I Sverige hölls böndagssamlingar på hundratals platser från Luleå i norr och Trelleborg i söder.

Böndagskollekten går till utbildningsstipendier och projekt för kvinnor i fattiga länder i samarbete med svenska samfund, stift och biståndsorganisationer.

Alla är välkomna att medverka i bön

I Sverige vänder vi oss inte bara till kvinnor utan alla är välkomna. Värdet av denna dag är bönen, gemenskapen och solidaritetstanken. I många länder är det stort att kvinnor får denna möjlighet att forma gudstjänsten och få en plats i kyrkan och samhället.

Mer information

För mer information om Världsböndagen, se www.svekumeniskakvinnor.se/varldsbondagen

Gudstjänstprogram: http://www.svekumeniskakvinnor.se/nerladdning_vbd/2019/VBD2019_Gudstjanstprogram.pdf

 

Publicerat: 2019-02-27Skriv ut