Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

"Jesus gjorde mig fri och det kan han göra med dig också"

Kims tonårstid präglades av missbruk och kriminalitet. En överdos gjorde att han hamnade i respirator och hans mamma trodde att han skulle dö, där och då. Men efter ett mirakulöst tillfrisknande och en jobbig tid på LVM-hem föll han tillslut på knä och bad till Gud, som svarade på hans bön. Läs om Kims gripande väg till Gud.

− Jag började missbruka när jag var 13 år ungefär och föll ganska snabbt in i kriminalitet också. Det blev tyngre och tyngre droger, sen med åren började överdoser komma. En dag hamnade jag i respirator och jag låg tolv dygn nedsövd i respiratorn. Läkarna trodde inte att jag skulle överleva.

Kims mamma berättar:

− Jag trodde att Kim skulle dö, det var den känslan jag hade. Jag satt och höll hans hand och sa adjö.

Kim fortsätter:

− När jag vaknade därifrån kunde jag inte prata eller gå. Läkarna sa att det skulle ta sex månader att kunna gå igen. Men jag motbevisade dem på 14 dagar. Och det var ju för att jag hade någon kraft uppifrån liksom. Jag visste ju inte då vad det var men det var ju såklart Jesus.

Jag kände bara att ’jag orkar inte längre’

− Sen hamnade jag på LVM – Lagen om vård av missbrukare. Där inne mådde jag väldigt dåligt, det hände väldigt mycket saker. Det var droger och slagsmål. Jag kände bara att ”jag orkar inte längre”. Jag ville bara få ett bra liv och jag ville sluta med drogerna liksom.− Jag gick in på mitt rum och föll ned på knä. Och bad till Gud, och Gud svarade på bön, han omfamnade mig med sin kärlek. Jag fick uppleva något som jag inte förstod vad det var.

Sebastian Stakset och jag läste frälsningsbönen tillsammans

− Det gick en tid efter det, sen blev jag förflyttad till ett öppet behandlingshem och fick kontakt med Sebastian Stakset, och han förklarade för mig vad som hade hänt där i rummet och att det var Jesus jag hade mött. Vi läste frälsningsbönen tillsammans.

− Jag fick kontakt med pastorerna på Frälsningsarmén i Gävle och träffade dem i nio månader, varje vecka, på ett café, och de lärde mig om Jesus. Jag fick komma närmare Jesus och fick en starkare tro. Jag är verkligen tacksam till dem, en vänskap för livet liksom.

Frälsningsarmén känns som ett andra hem

− Sen flyttade jag till Strängnäs och började bibelskola där. Och för två månader blev jag civilmedlem i Frälsningsarmén. Frälsningsarmén känns som ett andra hem för mig alltså.

− Jag är så tacksam för att Jesus har gjort allt det här i mitt liv och jag vet att han kan göra det i era liv också. Det är ingen tvivel på det. För där jag var, där vill ingen människa vara. Ingen vill hamna där.

− Idag sitter jag här frisk och kan berätta om Gud och Jesus. Och det är ingen självklarhet för mig. Låt kärleken övervinna mörkret. Det var min väg till Gud.

Film: Julia Adolfsson

Frälsningsbön

Den som vill ta emot Jesus och tillhöra honom kan be den här bönen:

Himmelske Far, tack för att du sände din son, Jesus, för att dö på korset och återuppstå för mig så att jag kan få förlåtelse och bli fri. Från och med nu vill jag följa och lyda honom som min Herre. Jag är ledsen för allt som jag har gjort fel i mitt liv.
(Här kan du stanna upp och be om förlåtelse för något som du har på ditt samvete.)
Käre Gud, förlåt mig. Nu vill jag vända mig bort från allt som är ont och fel. Tack för att du erbjuder mig förlåtelse och din helige Ande. Jag vill ta emot den gåvan nu. Gud, kom in i mitt liv med din helige Ande, och stanna kvar hos mig för alltid.

I Jesu Kristi namn. Amen.

Vill du gå en alpha-kurs om kristen tro?

En Alpha-kurs består av tre delar: måltidsgemenskap, föredrag och samtal kring dagens ämne.

Ta kontakt med någon kristen kyrka i din närhet och/ eller läs mer på: http://sverige.alpha.org

 

Publicerat: 2019-12-02Skriv ut