Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Ge en gåva

Behovet är stort men med många små insatser kan vi skapa förändring. Frälsningsarméns projekt fokuserar på grundläggande behov som säker tillgång till mat och vatten. Du kan bli en del av det arbetet genom att skänka en gåva, liten som stor.

Mer än dricksvatten 

FN's globala mål nr 6: rent vatten och sanitet Mål 6 handlar om att försäkra att alla människor har tillgång till rent vatten och sanitet.

Våra vattenprojekt använder ett par metoder för att skapa långsiktig och säker tillgång till rent vatten. Genom att samla regnvatten eller borra brunnar. Men projekten innefattar mer än detta. Att skapa goda sanitetsfaciliteter, toaletter och handfat med tvål räddar liv. Nästan 1000 barn per dag dör på grund av sanitetsrelaterade sjukdomar, behovet är stort. Därför bygger våra projekt goda sanitetsfaciliteter, toaletter och handfat. Projekten ordar även hygienklubbar för skolbarnen så att de lär sig vikten av att tvätta händerna. Flickor lär sig att använda sanitetsprodukter vid mens vilket gör att de inte missar skolan längre. Tillgång till vatten säkrar även skördar och matsäkerhet. 

Varje krona gör skillnad - många bäckar små 

  • 20 kr - 5 st tvålar för alla toaletter på en skola 
  • 100 kr - ger 100 liter dricksvatten
  • 6000 kr - en vattentank som rymmer 5000 liter vatten från regn och håller i 20 år. 

Skänk en gåva

 Swish 9006990 | Plusgiro: 90 06 99-0

Riktlinjer för hantering av gåvor till internationella ändamål

Från och med den 1a juli kommer riktlinjerna nedan att gälla för inkomna gåvor till enheten för internationell utveckling. Syftet är att ytterligare säkerställa att vi följer penningtvättslagen och 90-konto reglerna. Du kan läsa de nya riktlinjerna här.
För att läsa Frälsningsarméns insamlingspolicy följ denna länk

Har du några frågor tveka inte att kontakta oss. Internationell.utveckling@fralsningsarmen.se eller ring 08-562 282 00 (växel)