Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Ge en gåva

Behovet är stort men med många små insatser kan vi skapa förändring. Frälsningsarméns projekt fokuserar på grundläggande behov som säker tillgång till mat och vatten. Du kan bli en del av det arbetet genom att skänka en gåva, liten som stor.

Mer än dricksvatten 

Våra vattenprojekt använder ett par metoder för att skapa långsiktig och säker tillgång till rent vatten. Genom att samla regnvatten eller borra brunnar. Men projekten innefattar mer än detta. Att skapa goda sanitetsfaciliteter, toaletter och handfat med tvål räddar liv. Nästan 1000 barn per dag dör på grund av sanitetsrelaterade sjukdomar, behovet är stort. Därför bygger våra projekt goda sanitetsfaciliteter, toaletter och handfat. Projekten ordar även hygienklubbar för skolbarnen så att de lär sig vikten av att tvätta händerna. Flickor lär sig att använda sanitetsprodukter vid mens vilket gör att de inte missar skolan längre. Tillgång till vatten säkrar även skördar och matsäkerhet. 

Varje krona gör skillnad - många bäckar små 
 • 20 kr - 5 st tvålar för alla toaletter på en skola 
 • 80 kr - 200 liter rent dricksvatten 
 • 100 kr - sanitetsprodukter för en flicka under ett år.
 • 6000 kr - en vattentank som rymmer 5000 liter vatten från regn och håller i 20 år. 

Skänk en gåva 

 Swish 9006990

Plusgiro: 90 06 99-0

 

Mer än matutdelning - skapa egenförsörjning 

Men enkla insatser i form av startpaket, utbildning och mobilisering skapar våra projekt matsäkerhet genom självförsörjning för 1000 tals familjer. Projekten är hållbara i en dubbel benämning: klimatvänliga jordbruksmetoder och självförsörjning för bönderna på lång sikt. Tack vare dessa simpla men effektiva metoder kan ett bidrag göra stor skillnad.

Varje krona gör skillnad - ett spadtag i taget  
 • 50 kr - gödsel för en familj på sex personer som skapar långsiktig matsäkerhet
 • 70 kr - mat för ett barn under en vecka
 • 200 kr - en utbildning för 25 personer om Village Savings and Loans associations som skapar ekonomisk trygghet för alla deltagarna. 
 • 500 kr - Farmin God's way ett startpaket för en bonde som skapar långsiktig matsäkerhet för en hel familj på sex personer.

Skänk en gåva

 Swish 9006990

Plusgiro: 90 06 99-0

 

Akuta insatser 

Frälsningsarmen samarbetar internationellt och kan snabbt vara på plats när en katastrof inträffar. Just nu pågår röjningsarbetet och uppbyggnaden efter en eldvåda i en kåkstad i Sydafrika. 

 • 40 kr hjälper en familj i Sydafrika med mat efter en stor eldsvåda i Masiphumelele
 • 60 kr är ett akut matpaket till en person drabbad av den extrema torkan i Malawi 
 • 340 kr är ett akut stödpaket (mat och förnödenheter) för en familj på fem personer som lever i extrem torka i Malawi. 

Skänk en gåva

 Swish 9006990

Plusgiro: 90 06 99-0

 

Riktlinjer för hantering av gåvor till internationella ändamål

Från och med den 1a juli kommer riktlinjerna nedan att gälla för inkomna gåvor till enheten för internationell utveckling. Syftet är att ytterligare säkerställa att vi följer penningtvättslagen och 90-konto reglerna. Du kan läsa de nya riktlinjerna här.
För att läsa Frälsningsarméns insamlingspolicy följ denna länk

Har du några frågor tveka inte att kontakta oss. Internationell.utveckling@fralsningsarmen.se eller ring 08-562 282 00 (växel)