Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

MINNESRUNA

Lennart Pettersson, Eskilstuna till Minne


                         
                  Befordrad till härligheten

Jag går till det land därovan där intet min frid mer stör. Jag går att se min dyre Jesus, där frälsningssoldaten aldrig dör.
Lennart Pettersson EskilstunaLennart Pettersson har i en ålder av 86 år och två dagar fått hembud och har Befordrats till Härligheten! Han föddes och växte upp i Eskilstuna, en stad där han levde hela sin livsgärning. Som sjuåring började han som liten trumslagarpojke i Frälsningsarméns musikkår och var därefter trogen musikant och frälsningssoldat livet ut. Han hade genom åren en mängd uppgifter såsom musiksekreterare, musikledare, kårsekreterare, kårfanjunkare. Han var även musikalregissör för produktionerna Hosea, Lammets blod med hundratalet medverkande och nådde stora nationella framgångar. Lennart var även närradioproducent under ett antal år på 1980-talet. Han var motivator, innovatör och glädjespridare med ett stort kontaktnät inom och utanför Frälsningsarmén. Han var ansvarstagande, orädd och mån om att nå så bra resultat som möjligt, men var inte alltid bekväm.

Yrkesverksam i chefspositioner under större delen av sitt liv, omtyckt och respekterad såväl inom Socialtjänst som Försäkringskassan. Efter pensionering arbetade Lennart oegennyttigt utan lön minst heltid för Frälsningsarmén i Eskilstuna förutom under de senaste två åren då hälsan svek efter stroke och hjärtinfarkt. Blev tack vare sitt betydande arbete vald till Årets Eskilstunabo år 1999 och erhöll Eskilsstatyetten år 2000. Intresset som mentor och bollplank kvarstod och nyttjades flitigt under de sista åren inför kårens flytt till nuvarande verksamhetslokal och verksamhetsinriktning.

Han frågade sig ofta ” Skall det bli några stjärnor i kronan jag får när jag avlagt min jordiska skrud? Skall jag möta med fröjd på den himmelska höjd några själar jag vunnit för Gud?”

Som vi i Frälsningsarmén tror kommer han möta många, förutom sin sedan unga år livskamrat Sonja och dem som han medverkat till att få självupprättelse i sina liv då det står i
Upp 2:10b: Var trogen intill döden, så skall jag ge dig livets krona.

Begravningsakten hölls på Frälsningsarméns kår/Fristadskyrkan i Eskilstuna den 29 januari 2021.
En brasskvartett spelade inledningsvis, på Lennarts begäran, ”De skall komma från öst, de skall komma från väst” ut musikalen Hosea varefter mågen Jan Frenningsmoen sjöng Amazing grace, ackompanjerad av kårledaren, kapten Daniel Viklund på orgel som även var begravningsförrättare. Efter inledningsord och bön av Daniel sjöngs unisont ”Barnatro” och ”Guldgrävarsången”.
Efter begravningstal och avsked vid kistan sjöngs unisont körerna ”Skall det bli några stjärnor i kronan” och ”Vitare än snö”, två körer som Lennart ofta citerade under sin livsgärning. Efter anhörigas tal vid kistan sjöng Daniel ”Om Du och jag kan vara vänner”, även den ur samma musikal. Gudstjänsten avslutades med att brasskvartetten spelade ”Det urgamla korset”. På grund av gällande Coronarestriktioner kunde endast max 20 besökare samt medverkande delta. Detta till trots blev det en mycket uppskattad ljus och värdig högtid.

Frälsningsarmén i Eskilstuna har förlorat sin mest trogne och lojala soldat i striden.
Vi tackar Gud för Lennarts arbete genom åren och tror på återseende.

Thorne Wallman

 

       

Foton från Begravningshögtiden 2021-01-29

 

Publicerat: 2014-03-17Skriv ut