Julgrytan behöver koka!

Julgrytan behöver koka lite till!

Varje år samlar vi in pengar för att samtidigt dela ut. Vi delar dock ut pengarna innan vi helt har avslutat insamlingen och denna jul får vi konstatera att julgrytinsamlingen inte gick runt!

Att hösten varit ekonomiskt tuff för många är ingen nyhet och att vi skulle få fler ansökningar till vår julhjälp var inte heller svårt att gissa.
Men ändå var mängden ansökningar till Frälsningsarméns julhjälp så mycket större än vad vi kunnat föreställa oss. Tyvärr fick vi göra en tuff sållning bland alla ansökningar och vi blev tvungna att säga nej till många. Självklart blev många besvikna och ledsna eftersom situationen för många är väldigt utmanande.

Förra årets (-21) julinsamling gick väldigt bra och vi hade med oss ett överskott som vi kunde använda denna jul. Vi hoppades kunna samla in lika mycket som ifjol, så eftersom behovet var så stort så valde vi att utan att veta hur mycket vi skulle samla in, dela ut till fler detta år.
Tyvärr så gick årets insamling inte så bra som förra året så därför har vi ett underskott i nuläget.

Vi saknar ca 40 000 kr som vi nu hoppas kunna få hjälp att samla in då det annars måste dras från andra poster i vår verksamhet.

Vi vädjar nu till dig som vet värdet i Frälsningsarméns julinsamling och julutdelning att vara med och täcka underskottet så att vi kommande år kan fortsätta att hjälpa dem som har det svårt.

Plusgiro kårens sociala arbete
PG: 479987-0
Swish 1235978101

Märk ”Julgrytan 22”

Gud välsigne dig!