Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vi söker en manlig lärare och kaplan till vårt center för män

Vi söker dig som har ett hjärta för asylsökande män som behöver hjälp framåt i sitt svenska liv. Du skall vara lärare och lära ut ett utbildningsmaterial som heter Kunskapstrappan på vårt center i Husby. Du ska även genom enskilda samtal och själavård stötta männen i deras olika situationer och liv.

Foto: Pexels från pixabay.com

Centret för män har funnits några månader i Husby. Vi har undervisat männen i svenska språket på kvällarna. Nu har vi fått projektpengar för att kunna undervisa med Kunskapstrappan som vi gör på KvinnoCentret. Det innebär att vi undervisar i svenska språket samt i och om den svenska kulturen och det svenska samhället.

Kunskapstrappan är uppbyggd tematiskt och utformad så att samhällsinformation vävs ihop med undervisningen i svenska språket på ett naturligt sätt under lektionerna. Vi lär ut svenska genom samhällsinformation. Vi vill utifrån vår kristna tro möta männen och vara en del av deras liv och hjälpa dem på olika sätt. Att med studier i svenska och genom social samvaro med andra män, bryta isolering och utanförskap samt stötta männen på vägen till arbetslivet för att bli en del av det svenska samhället.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har ett hjärta för asylsökande män som behöver hjälp framåt i sitt svenska liv. Du skall vara lärare och lära ut ett utbildningsmaterial som heter Kunskapstrappan. Materialet skall vila på svenska som huvudämne men även inkludera information om det svenska samhället såsom;

  • Kunskaper om samhällsstruktur med förväntningar på medborgare med information om skyldigheter & rättigheter (bl.a. ekonomi och juridik).
  • Kunskaper om myndigheter och kontaktvägar.
  • Kunskaper om arbetsliv.
  • Kunskaper om geografiska förhållanden.
  • Kunskap om hälsa (kvinnors syn på ägandeskap kring den egna kroppen, grundläggande information om vård, vårdvägar, vaccinationsprogram etc.)

Du ska även genom enskilda samtal och själavård stötta männen i deras olika situationer och liv. Vi önskar att du möter männen i deras olika tankar kring trosuppfattning på ett respektfullt sätt. Men är tydlig i din kristna tro och kan presentera Jesus på ett naturligt sätt.

Arbetet sker i nära samarbete med chefen för Kvinno-/MansCentret och projektledaren för TIA uppdraget som är ansvariga för att projektets planering och genomförande sker inom ramen för projektet.

Kvalifikationer

Du är man med stor pedagogisk förmåga som har lätt för att skapa kontakter och relationer. Du har vana av att undervisa vuxna och av att arbeta i en mångkulturell miljö. Du är drivande och självgående men kan även jobba bra i team.

Det är meriterande om du är utbildad eller har tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare/kaplan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du står för Frälsningsarméns människosyn & värderingar.

Anställning och ansökan

  • Tjänsten är en projekttjänst på 30 % med start omgående och med varaktighet t.o.m. juni 2021 med möjlighet till eventuell förlängning.
  • Lön enligt överenskommelse.
  • Vi tar emot ansökningar löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.
  • Vid frågor kontakta verksamhetsansvarig Jenny Alm; 073–920 93 68
  • Ansökan skickas till jenny.alm@fralsningsarmen.se senast 30 juni 2020*.

 

*Det är kort ansökningstid baserat på att tjänsten är projektanställning*

Publicerat: 2020-06-24Skriv ut