logotype

Omstart för Frälsningsarmén i Karlstad

I söndags invigdes de nya lokalerna och omstarten för kåren/församlingen i Karlstad firades efter några års uppehåll. På plats var 91 personer, både lokalbor och ditresta. Det blev gudstjänst, tal, musik och tårta. Spännande och lite nervöst att vara med från början, tycker Per Lundell, kårledare.

Bildtext: Lotta och Per Lundell, till höger på bilden, välkomnas som nya ledare för Frälsningsarmén i Karlstad av Christian Paulsson divisionschef för Frälsningsarméns västra division. Foto: Lisa Lundell

Frälsningsarmén har haft en kår i Karlstad ända sedan år 1886 men för sex år sedan såldes lokalen och verksamheten lades på is. I söndags invigdes de nya lokalerna och man firade omstarten med gudstjänst, sång, tal och tårta. Clive Adams, kommendör och territoriell ledare för Sverige och Lettland, höll i invigningstalet och representanter från kommunen och andra samfund var också där och visade sitt stöd och välkomnande.

– Jag tror att lokalborna tycker att det här är roligt och det har varit ett stort intresse både från tidningar och radio och andra kyrkor ser framemot att samarbeta med oss, säger Per Lundell som tillsammans med sin fru Lotta är, kårledare.

Under dagen var 91 personer närvarande, både ortsbor och tillresta. Per och Lotta Lundell var tidigare kårledare för Frälsningsarmén i Kristinehamn och Musikkåren därifrån var på plats och spelade. I Karlstad finns en äldre skara som var medlemmar innan nedläggningen och några av dem var med under invigningen och tyckte att det var roligt att Frälsningsarmén kommit tillbaka till stan.

– Det hela är jättespännande men även lite nervöst då det är ett stort ansvar att vara med och starta upp något. Vi har ju ingen verksamhet än och vet inte vad som kommer att fungera och vilka människor vi kommer möta men det känns bra och vi har fått många uppmuntrande ord, säger Per Lundell.

I mitten av september startar en alpha-kurs, grundkurs i kristen tro, på kåren vilket det bland annat kommer att annonseras om i tidningar. Per Lundell tänker att kåren i Karlstad kommer att fylla samma funktion som övriga av landets kårer när det gäller socialt arbete.

– Både jag och min fru gillar dessutom att arbeta med barn och ungdomar så vi ska försöka få till ett sådant arbete också, säger han.

Text: Teresia Jansson